Hoe kies je de look voor de bruidegom? Een pak, accessoires en details met stijl!

Hoewel er voor mannen minder mogelijkheden zijn dan voor vrouwen, zijn er ook voor de bruidegom verschillende opties als het gaat om het kiezen van de perfecte look, die hem laat stralen tijdens de grote dag. We denken het tegenovergestelde, maar mannen kunnen zich zorgen maken over ze er die dag uit moeten zien en ook zij hebben advies nodig om zich niet te hoeven schamen tegenover hun aanstaande.

We zeggen altijd dat de bruid de hoofdrolspeelster is op de bruiloft. Dat is niet helemaal waar, de bruidegom heeft ook zijn rol tijdens het huwelijk en vaak zijn er ook meningen over zijn look, daarom: maak notities over wat je moet doen om een bruidegom met een 10 te worden!

Credits: Cfoto

1. Jacquet, pak of smoking?

Dit is het eerste waar je over moet nadenken: welk type bruidegom wil je zijn? of wat voor type bruiloft ga je hebben? Bruid en bruidegom moeten gaan voor looks die passen bij de stijl die ze hebben gekozen.

Afhankelijk van dat kun je kiezen uit verschillende opties. Een bruidegom met jacquet is de meeste correcte, de meeste traditionele en al helemaal als je voor een religieuze ceremonie hebt gekozen. Hoewel er veel mannen zijn die liever voor een pak gaan –ook geen slechte keus-, het ideale is dat je op jouw grote dag iets speciaal draagt. Dus ga niet voor het pak dat je al naar 23 bruiloften hebt gedragen. Er zijn verder geen regels! Voel jij je lekkerder in een pak, ga dan voor een pak, maar dan wel voor een driedelig pak!

Credits: Dario Endara

Als je wenst dat je gasten en jijzelf allemaal in smoking gaan, denk er dan wel aan dat je volgens een protocol niet mag beginnen voor 18:00 uur.

Als je hebt gekozen voor een thema bruiloft of voor een relaxtere manier, dan ben je helemaal vrij om te kiezen: ga bijvoorbeeld voor een americana met een mooie pantalon of kies een pak zonder stropdas of vlinderdas. Wil je vintage of boho bruiloft? Dan kun je kiezen voor de optie zonder jas, maar een mooi overhemd met kleurrijke bretels of een stoere hoed.

Credits: Jorik Algra

Adviezen:

- Net zoals we aan de bruid adviseren: ga niet verkleed, jouw look moet bij jou passen en je moet je comfortabel voelen in je kleding. Je moet je jezelf kunnen voelen.

- We raden je aan dat je pak, wat voor een pak het ook is, op jouw maat gemaakt wordt. Als je een standaard pak koopt, laat het dan vermaken zodat het helemaal perfect zit.

- Laat je adviseren door de mode-experts, misschien weet je moeder niet wat er ‘in’ is en heeft zich geen idee van de laatste trends op bruidsmode gebied.

2. Accessoires om over na te denken

Accessoires zijn altijd belangrijk, zij kunnen van een normale look een top look maken. Dat geldt voor zowel de bruid als de bruidegom. Daarom mag je niet vergeten belangrijke accessoires als  een vest uit te zoeken als je kiest voor een jacquet. Het is niet echt een accessoire want het is verplicht, maar als je gaat voor een bedrukte versie dan mag het zeker die naam dragen. Vandaag de dag zegt een vest alles over jouw persoonlijkheid: ruitjes, streepjes, bolletjes, klassieke, kruisjes… Net als de das geldt hier: speel en kies iets moois en speciaals! Ga je voor de smoking vergeet dan niet dat de vlinderdas verplicht is, de keuze is hier minder ruim, maar je hebt wel iedere keer meer te kiezen!

Foto: Volvoreta

Vergeet de manchetknopen niet als je een overhemd draagt dat hier geschikt voor is. Dit is de ideale gebeurtenis om ze te gebruiken. Je kunt ze zelf kopen of misschien is het wel een cadeau van je vriendin, je schoonouders of van je opa.

Foto: Volvoreta

Vergeet de manchetknopen niet als je een overhemd draagt dat hier geschikt voor is. Dit is de ideale gebeurtenis om ze te gebruiken. Je kunt ze zelf kopen of misschien is het wel een cadeau van je vriendin, je schoonouders of van je opa.

Schoenen zijn heel belangrijk, altijd een donkere kleur, maar de vorm die je kiest hangt helemaal af van jouw stijl en jouw persoonlijkheid. Zorg ervoor dat ze altijd schoon zijn. Draag je een pak of jacquet, dan zijn Oxford’s een type om aan te raden. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om een pochet in je borstzakje te dragen, wit voor de klassieke bruidegom of speel met kleur net zoals bij de das.

Foto: Humberto de Ancos

3. Stijlvolle details

Je vriendin gaat zeker weten voor de jurk van haar dromen van de firma of ontwerper van haar dromen. Dus jij moet zeker hetzelfde doen! Laat je een pak aanmeten dat perfect past. Hoewel je denkt dat het niet belangrijk is, je ziet echt het verschil!

Kies je voor een jacquet, gefeliciteerd! Kies dan de kleur, je kunt kiezen voor klassiek zwart, pantalon met streepjes en innoveren met kleur, vorm en opdruk van het vest. Steeds meer bruidegoms kiezen voor donkerblauw. Ook grijs zoals James Cook, man van Poppy Delevigne, of zoals Pierre Casiraghi.

Foto de Retrato de un Instante

Gaat jouw voorkeur uit naar een smoking, dan heb je minder te kiezen. Sterker nog, er zijn maar twee opties: klassiek zwart en donkerblauw.

Foto: Armani Instagram

Er zijn veel bruidegoms die zich lekkerder voelen in een pak. Ben jij een van die? Probeer dan in ieder geval te gaan voor 3-delig. Dat wil zeggen: ga niet zoals je normaal gesproken als gast naar een bruiloft gaat of misschien zelfs wel naar je werk. Kies voor een vest en een mooi jacquet.s

Ben je niet helemaal into de bruidsmode, onthoud dan één ding: vlucht voor pakken met glimmende stoffen en dassen met een dubbele naad die glimmen.

Foto: Dario Endara

Noteer deze adviezen en kies de perfecte look voor de bruidegom voor een van de mooiste dagen uit je leven! Check ook dat mooiste bruidspakken voor 2017 en kies je favoriet!

Auteur: Eline Dabekaussen

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie