Hoe kun je je bruiloft ontspannen plannen? Tips om ‘bridezilla’ trekjes te voorkomen!

De harde waarheid is, wij vrouwen hebben het allemaal in ons. ‘Ik ook?’ zul je vragen? Ja helaas, jij ook. Een bruiloft plannen is niet alleen leuk en romantisch maar soms ook spannend en stressvol. Er moet veel geregeld worden en je lief en jij stappen er vrolijk in. Heerlijk toch, als je alles zelf mag bepalen en het even allemaal om jullie draait.

Maar helaas herkent menig bruidje het moment dat ze een zenuw-inzinking nabij is, je ziet door de bomen het bos niet meer en je vindt dat je (schoon)familie toch écht stomme ideeën heeft. Tot overmaat van ramp blijkt de droomlocatie al geboekt te zijn door iemand anders en waarom lijkt niemand te begrijpen dat het allemaal om jou draait?! Geen paniek, het goede nieuws is: je gedrag heb je zelf in de hand. Onderstaande tips zullen je helpen je omgeving en jezelf te besparen van bridezilla-trekjes.

1. Begin op tijd

En dan heb ik het niet alleen over het uitzoeken van de jurk! De meeste stellen nemen 12-18 maanden voor de voorbereidingen van hun bruiloft. Dit is erg verstandig aangezien de beste leveranciers (vooral locaties) altijd het eerst geboekt zijn. Wil je ruime keuze dan is het verstandig op tijd te beginnen. Laat daarbij de lastige klusjes niet voor het laatst liggen want dat geeft onnodig veel stress. En ook handig! De ultieme bruiloft checklist van Zankyou: 101 tips voor het plannen van je bruiloft

Foto: iSi Weddings

2. Bedenk een relax-plan

Bedenk van tevoren hoe jij je rust gaat bewaren in de stressvolle tijd die voor je ligt. Hardlopen is bijvoorbeeld een ideale uitlaatklep. Of plan een wekelijks tripje met je vriendin naar de sportschool waar ze die heerlijke sauna hebben als beloning voor al het harde werken. Bijkomende voordelen: je voelt je fit én kunt rekenen op een mooi strak lijf in die schitterende droomjapon! Voor nog meer tips voor het kwijt raken van die zomerkilo’s lees je dit artikel.

3. Betrek je familie en vrienden

Deel de voorpret! Je kent je familie en vrienden als geen ander en weet dus precies wie je waarbij kunt betrekken. Het zal ze goed doen wanneer je hen vraagt. Je kunt prima naar ze luisteren zonder dat je alles hoeft te doen zoals zij het willen. Wie weet hebben ze ideeën waar je zelf nog niet aan hebt gedacht. In hoeverre betrek je je familie en schoonfamilie bij de organisatie van de bruiloft? Dat ontdek je in dit artikel!

Foto: Michiel Otten

4. Maak concrete afspraken

Een bruiloft regelen heeft nu eenmaal zakelijke kanten dus afspraken maken en nakomen is heel belangrijk. Geef naar je leveranciers aan dat je dit belangrijk vindt en doe dit ook met familieleden die willen helpen. Door duidelijk te zijn wat je van hen verwacht, weten ze wat ze aan je hebben. Ga vervolgens niet stressen wanneer een deadline niet gehaald wordt, maar bel bijvoorbeeld een aantal dagen na het verstrijken van de deadline en vraag hoe het ervoor staat. Vanzelfsprekend kom je zelf ook je afspraken na. Wanneer dit niet lukt, laat je dit tijdig weten aan de betreffende leverancier. Zo voorkom je teleurstelling en irritatie aan beide kanten.

5. Wees niet bang om betaalde professionele hulp in te schakelen.

Onthoud: betaald is niet hetzelfde als duur. Professionele hulp (wedding search of een weddingplanner) helpt je bij de lastigste zaken, adviseert en bespaart je vaak ook kosten door kortingsafspraken met leveranciers. Lees ook deze drie tips voor het voorbereiden van je bruiloft. En ontdek in dit artikel de beste weddingplanners uit Noord-Holland.

Foto: Bruidbeeld

6. Vergeet je lief niet

Misschien wel de belangrijkste van allemaal! Toch zeg je soms zonder nadenken: ‘Maar het is MIJN bruiloft!’ Oeps… Herken je dat? Vooral dames die goed weten wat ze willen, lopen hier soms tegenaan. Vergeet dan niet: trouwen doe je niet alleen. Geef je partner net even dat beetje extra ruimte om input te geven. En bedenk je bij pre-echtelijke discussies: die ‘schitterende maar veel te dure droomlocatie’ is maar voor een dag en je lief voor de rest van je leven. Dit zijn de 29 dingen die elk bruidspaar moet horen voor de bruiloft!

7. Check jezelf

Check af en toe bij je beste vriend(in), broer of zus of je al Bridezilla-trekjes begint te vertonen. De mensen die dichtbij je staan zullen zeker eerlijk zijn. Sta je er niet zo goed voor? Het is nog niet te laat om te veranderen. Bedenk dat de mensen om je heen ook dolgraag willen genieten van jullie grote dag. Behandel ze dus met liefde en respect en je zult het zeker terug krijgen!

Foto: Elisabeth van Lent

8. Ontspan, geniet en durf te lachen!

Enige zelfspot misstaat niemand. Als je ondanks al deze tips toch op het punt staat dat je moet kiezen tussen heel hard huilen of heel hard lachen, kies je maar beter voor het laatste. Sowieso staat het je mooier en een bijkomend voordeel is dat je hersenen door het lachen endorfines produceren (ook wel het gelukshormoon genoemd) die een pijnstillende en kalmerende werking hebben. Precies wat je nodig hebt!

Ook interessant: Word jij een bridezilla? Ontdek het nu! Internationale bruiloft? Bekijk de tips van de beste wedding planners

 

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie