Hoe ontstaan wallen en hoe voorkom je ze?

Het is één dag voor de bruiloft en je kijkt in de spiegel…verschrikkelijk, je hebt wallen! Ben je de bruid, bruidsmeisje of getuige dan zijn wallen je grootste vijand voor een stralende look die we allemaal graag op deze bijzondere dag willen hebben. Maar hoe ontstaan wallen? En nog belangrijker hoe voorkom je wallen?

Foto: Bamba&Lina

Veel mensen denken dat wallen ontstaan door gebrek aan slaap maar dat is niet de enige reden waardoor die donkere cirkels onder je ogen ontstaan. De hoofdreden dat er wallen onder je ogen ontstaan is omdat de huid onder je ogen veel dunner is dan de rest van je huid op je lichaam. Hierdoor ontstaan er donkere cirkels onder je ogen onder bepaalde omstandigheden doordat de aderen bij de huid zichtbaarder worden.  De kringen om je ogen kunnen groen, paars, bruin of blauw zijn, dit is afhankelijk van je huidtype.

Foto: Prisma Blanco Fotografía

Een van de oorzaken waardoor wallen ontstaan, buiten vermoeidheid om, is ouderdom. Hoe ouder we worden hoe meer je huid het stofje collageen verliest waardoor de huid dunner en minder vol wordt. Hierdoor krijgen we rimpels en worden de kringen onder onze ogen zichtbaarder. Door sommige medicaties kunnen wallen ook zichtbaarder worden. Vooral bij medicatie waarbij de bloedvaten zich verwijderen wordt de donkere kleur van de wallen intenser.

De laatste oorzaak waardoor wallen kunnen ontstaan is voeding. Doordat je bezig bent met de bruiloft te plannen kan het zijn dat je vaker maaltijden over slaat of vaker eten besteld. Door een verhoogde inname van zout of een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen zoals ijzer kan het zijn dat de bloedvaten dichter op de huid komen en hierdoor donkere kringen te zien zijn. Daardoor lijkt het soms wanneer we stress hebben dat hier wallen door ontstaan maar eigenlijk komt dit omdat we dan vaak een te kort aan ijzer hebben.

Foto: Noonu Fotografía

Ook al slaap je goed of eet je gezond, toch is het moeilijk wallen te vermijden al helemaal als je hier genetisch aanleg voor hebt. Daarom kunnen we je het beste advies geven over het verbergen van je wallen, zeker voor een belangrijke dag als je bruiloft waar goed slapen en gezond eten op de dag zelf geen optie meer zijn. Gelukkig hebben wij 3 makkelijke stappen waardoor jij die donkere kringen onder je ogen onzichtbaar maakt!

Ben jij op zoek naar een bruidsvisagiste? Bekijk hier onze selectie van de beste uit Amsterdam!

Productos recomendados: 1. Touche Magique, de L’Oréal. 2. Corrector Fit Me de Maybelline. 3. Iluminador Touche Éclat de Yves Saint Laurent. 4. Corrector de Bobbi Brown. 5. Re(marc)able Concealer de Marc Jacobs Beauty. 6. Fix It Colour en tres tonalidades, amarillo, verde y azul, de Dior.

Stap 1: neutraliseer

Bij het neutraliseren van de kleur van je wallen kan een concealer niet ontbreken. En niet zomaar een concealer, de kleur van de concealer moet afgestemd zijn op de kleur van jouw wallen. Meestal wordt er gedacht dat wallen blauw zijn maar het stofje Melanine dat aanwezig is in de bloedvaten (die voornamelijk te zien zijn bij wallen) zorgt voor de verschillende kleuren variaties bij wallen.  De kleuren kunnen soms zelfs per oog verschillen. De wallen moeten geneutraliseerd worden door de tegenovergestelde kleur in het kleurenwiel. Dit is bij blauw of paars de kleur perzik en bij groene of donkerbruine wallen de kleur geel. Iedere huid is anders waardoor het belangrijk is van tevoren de concealer te testen voor aanschaf. Bij het aanbrengen van de concealer is het belangrijk de concealer deppend aan te brengen in plaats van wrijvend zodat het zo egaal mogelijk wordt aangebracht.

Stap 2: verfris je look

Door op bepaalde delen van je ogen lichtere poeder aan te brengen zorg je voor een frissere look. Kies voor een poeder die iets lichter is dan je huidskleur en breng deze voorzichtig met een kwastje op het onderste ooglid aan. Kies voor een fijn penvormig kwastje waardoor je vrij minimalistisch de poeder kan aanbrengen.

Foto: Sergio Gisbert

Stap 3: Maak je huid mat

Zodra de concealer door de huid is opgenomen is het mogelijk je op te maken zoals je normaal gesproken doet en een matterende poeder zonder glans gebruiken om de concealer minder zichtbaar te maken. Als je normaal gesproken deze poeder bij de T-zone aanbrengt doe dit dan ook bij de donkere kringen onder je ogen zonder dit op je wangen aan te brengen.

Wallen zijn helaas niet altijd te vermijden maar hopelijk weet jij door onze tips de perfecte frisse en uitgeruste uitstraling te bereiken!

Lees ook: Tips om er oogverblindend uit te zien op jouw bruiloft!

Auteur: Jeltje Vanger
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie