Hoe organiseer je een tweedaagse bruiloft: heb lef en geniet dubbel!

Het huwelijksfeest kost maanden aan voorbereiding. Het grootste gedeelte van de paren erkent dat de dag zelf voorbij vliegt en dat dat een gek gevoel geeft na zo veel dagen van voorbereiding. Om deze reden kiezen steeds meer koppels voor een tweedaagse bruiloft, met als absoluut voordeel dat ze langer kunnen genieten van die speciale momenten met vrienden en geliefden.

Foto: Daniela Naritelli

Een bruiloft van een dag is veel werk qua organiseren, maar met een tweedaagse bruiloft moet je met nog meer zaken rekening houden als je wilt dat het een onvergetelijk feest wordt! Daarom is het aan te raden met een goede weddingplanner met ervaring in dit soort evenementen te werken, op die manier levert de organisatie geen extra stress op en hoef je er geen tijd aan te besteden die je eigenlijk niet hebt.

Foto cedida por Moment Felic

De organisatie

Een goede organisatie is fundamenteel voor een bruiloft die meerdere dagen duurt. De organisatie begint volgens Moment Felic Casaments wanneer het koppel een locatie kiest voor twee nachten. De dag van tevoren is een ideaal moment om een aperitiefje te nemen met je beste vrienden en familie, rustig genietend van de omgeving. Lees hier nog 5 redenen voor een intiem feestje de avond voor de bruiloft. 

Foto: Moment Feliç Casaments

De volgende dag is de organisatie nog belangrijker: een ceremonie organiseren, de catering, de kapper, de dj die het feest voorbereid en iemand die je zenuwen wegneemt. Deze pro’s zeggen: ”Het zijn geen zenuwen die komen door stress, maar zenuwen die voortkomen uit geluk, die weten dat er iets groots gaat gebeuren. Als de bruiloft al voorbij is? Ga door met feesten! Het is een groot voordeel dat je met je familie en vrienden kunt slapen in dezelfde locatie als waar je ceremonie plaats vond: je staat op, kunt samen ontbijten, rustig genieten van je eerste dag als getrouwd stel, je kunt een excursie doen om de omgeving te verkennen… Het is de perfecte bruiloft.” Ontdek hier de 4 ontspanningstechnieken die de stress van de bruiloft laten verdwijnen! 

Cedida por Moment Felic
Foto: Lovemoments by Valentin Paster

De catering

Ideeën voor catering voor twee dagen zijn heel gevarieerd. Voor een twee daagse bruiloft is het gebruikelijk om de dag voor het huwelijk een soort pre-bruiloft te organiseren. Een informele bijeenkomst met cocktails en diverse standjes waar je eten kunt halen als sushi, pasta, vlees… Het is een trend die goed werkt. Als je kiest voor locatie als een boerderij of een landhuis kun je kiezen voor een barbecue of een picknick met een leuk thema.

Foto: Un día de contraste perfecto
Foto: Un día de contraste perfecto

Op de dag van de bruiloft zelf kun je beginnen met een receptie met hapjes en drankjes en daarna een menu. Er zijn ook altijd mensen die kiezen voor een klassiek drie gangen menu: voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht, soms in combinatie met een amuse. Bekijk in dit artikel de beste catering services voor de bruiloft uit Noord-Holland!

Je kunt ook kiezen voor het organiseren van een after-bruiloft in plaats van een pre-bruiloft. Denk hierbij aan een brunch buiten waarbij je kunt kiezen tussen zoete en hartige hapjes, met drankjes, koffie en diverse soorten thee.

Gratia Catering
Foto: Jeremiah and Rachel Photography

De bloemen

Decoratie met bloemen is onmisbaar bij een bruiloft. De gekozen bloemen hangen af van veel factoren, niet op de minste plaats de smaak van de bruid en de achterliggende betekenis waarom zij bepaalde bloemen voor haar bruidsboeket uitkiest. Het is ook heel belangrijk dat rekening wordt gehouden met het type ceremonie en de jurk van de bruid. De trend van 2017 qua bruidsboeketten is het gebruik van wilde bloemen, ontdek ze hier!

Voor een klassieke bruiloft zijn rozen, jasmijnbloemen en de tuberose de beste opties, volgens Bancells Floristes. Je zit helemaal perfect als je kiest voor zachte of pastelkleuren: roze, gelige, beige of champagne-kleur. Combineer het met een groene toon.

Voor een romantische bruiloft bestaat de beste compositie uit lelies en witte orchideeën in combinatie met groene bladeren. Hoewel je ook witte rozen, varens en amaryllissen kunt gebruiken. Een andere mogelijkheid is dat je je boeket samenstelt in een bepaalde vorm waardoor het lijkt dat je je bloemen net uit het veld geplukt hebt.

Ga je voor een moderne stijl kies dan voor vallende witte orchideeën. De bladeren van een varen zijn ideaal om deze mee te combineren. Ben je niet overtuigd? Je kunt ook gaan voor gele lelies.

Voor een bruiloft op het platteland, zijn madeliefjes, anemonen, dahlia’s en chrysanten in combinatie met viooltjes en rozen uit de tuin perfect.

Foto: Bancells Floristes
Miguel Crespí. Foto: Ngestudio

De jurk

De bruid is belangrijk op de dag van de bruiloft, maar moet zichzelf zeker niet verwaarlozen de dag voor of na de bruiloft als het op kleding aankomt. Daarom moet je letten op de locatie als je kiest voor een bruiloft van meer dagen en daar pas je je kleding op aan. (informeler als je kiest voor het platteland, iets eleganter als je kiest voor een chique hotel met een intiem diner, comfortabel als je gaat voor een excursie).

Elke bruid is speciaal en het belangrijkste is om een enorme blijdschap te creëren met het ontwerp van de jurk die haar persoonlijkheid perfect weerspiegelt. Daarom zijn er talloze optie voor zoveel bruiden met zoveel smaken, ook als het aankomt op de dag voor of na de bruiloft. Een jurk die perfect past bij de vrouw. Ook interessant: Ken je lichaam en kies de perfecte jurk.

Miguel Crespí. Foto: Ngestudio

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie