Hoe overleef je…. bridezilla?

Een dodelijke blik, haar stem een paar tonen hoger en feller dan normaal en driftig getik met haar hoge hakken als ze jouw kant op komt stormen. Dat alles verpakt in een prachtige witte jurk met idem accessoires en make up: een echte bridezilla herken je meteen.

Op sommige vrouwen heeft een aanstaande bruiloft een wat, laten we zeggen, dominant effect. Het is háár plan dat uitgevoerd moet worden, op háár manier en volgens háár planning. En waag het eens daar iets tegenin te brengen! Voor bruidspersoneel dat met de gevreesde boze bruid te maken krijgt, volgen hier enkele tips om ruzie en slachtoffers te voorkomen.

Meer lezen “”
Bridezilla in actie. Foto: Rocksee
  • Bedenk dat het de mooiste dag van haar leven moet worden

De bruid is gewoon erg gespannen is om alles perfect te laten verlopen. Vat haar vinnige opmerkingen niet persoonlijk op, maar probeer haar te kalmeren door (zo mogelijk) te doen wat er gevraagd wordt.

  • Ga niet in discussie

Op dit moment zal de gestresste bruid niet vatbaar zijn voor jouw goede argumenten dat je echt je best doet enzovoort, ookal is dit ongetwijfeld wel het geval. Help haar met haar jurk, verschuif de tafels, doe de fotoshoot een 4e keer over, blijf bij het gastenboek.. ook al ziet niemand behalve zij er het nut van in. Mocht bridezilla echt angstaanjagend worden, laat dit dan door iemand bespreken die dichtbij haar staat. Wellicht iemand anders dan de bruidegom, om het prille huwelijk niet in gevaar te brengen..!

Meer lezen “”
Help bridezilla zoveel je kan. Foto: De Bruiloften by Mark Kuipers
  • Vraag zo min mogelijk aan de bruid zelf.

Wanneer er vragen zijn of wanneer er iets besproken moet worden tijdens de bruiloft, vraag dit aan de weddingsplanner, ceremoniemeester of de bruidegom. Doe dit niet omzichtig wanneer de bruid het ziet want dat wakkert alleen haar bemoeizucht aan!

  • Bereid je goed voor

Als de bruid al voor de bruiloft ruzie heeft gemaakt met de ontwerper van haar jurk, een familievete veroorzaakte door haar hoge eisen aan (schoon)ouders en familie en haar vrienden al weken niet meer naar de bruiloft durven te vragen, zorg dan dat je extra goed voorbereid op de bruiloft verschijnt. Vraag vooraf al wat er van jou verwacht wordt qua inbreng, kleding en taken zodat je weinig reden tot paniek geeft. Bespreek ook dit zo nodig met weddingplanner of bruidegom.

  • Maak er geen grapjes over!

De bruid zal je luchtig bedoelde grapje zeker niet waarderen, dus voor je eigen bestwil kan je er beter niets van zeggen. Het lijkt overdreven, maar het feit dat verschillende talen een officiële term hebben voor dit type bruid geeft wel aan dat deze bruid echt de enige niet is. Wellicht kan ze er op het moment zelf ook niets aan doen.

Meer lezen “”
Bridezilla kan er wellicht niet zo om lachen. Foto: Allisa Walker

En als ook met deze tips de dag haast ondraaglijk is, tel dan de uren af en hoop dat de bruid morgen opstaat als haar normale zelf.. Succes!

Deel jouw ervaring met bridezilla’s op het zankyou forum!

Foto: De Bruiloften by Mark Kuipers

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie