Hoe poseer je op je trouwfoto’s? Hier zijn wat handige tips!

De foto’s en video’s van je bruiloft zijn herinneringen die je voor altijd zal bewaren. Met de tijd zal je bepaalde details van je bruiloft vergeten. Daarom zijn mooie foto’s en video’s van je bruiloft belangrijk, hiermee kan je al die geweldige herinneringen weer ophalen. Om deze reden wordt vaak voor een professionele fotograaf gekozen voor het aller beste resultaat. De fotograaf op de bruiloft probeert de foto’s zo goed mogelijk te maken. Fotografen proberen vaak momenten te vinden dat jullie ontspannen voor de camera zijn, de momenten dat jullie het geluk van die dag uitstralen. Om de gewenste spontaniteit op camera te krijgen is het handig daar wat trucjes voor toe te passen, zodat je perfect en stralend op elk kiekje staat!

IN-Fotodesign

Je lach

Het zal waarschijnlijk niet moeilijk zijn met een natuurlijke glimlach op de foto te staan, je hebt niet voor niets al zo lang op deze dag gewacht. Op je trouwdag loop jij vast en zeker rond met een natuurlijke glimlach op je gezicht. Maar er zijn verschillende manieren waarop je kan lachen. Je moet uitkijken dat je niet met een overdreven glimlach jouw uitstraling probeert te forceren, foto’s kunnen hierdoor juist gemaakt overkomen. Ook lijkt je mond groter en je ogen kleiner bij een uitbundige glimlach. Geniet van het moment en let niet te veel op de camera, je blijdschap zal zo oprecht weerspiegeld worden op jullie foto’s. Lees ook: 23 bijzondere momenten die iedere bruid met haar beste vriendin deelt!

De juiste hoek

Iedereen heeft een ‘’goede’’ kant van zijn gezicht, een hoek waarvan jij vind dat je het beste uitkomt foto’s. Als jij nog niet weet wat je beste kant is voor op foto’s dan is het belangrijk dicht bij een spiegel te gaan staan en verschillende gezichten voor de spiegel uit te proberen. Door verschillende gezichtsuitdrukkingen voor de spiegel te oefenen kan jij zien welke kant van je gezicht het beste uitkomt. Je gezicht is niet helemaal symmetrisch, veel gezichten zijn vrij asimmetrisch waardoor beide kanten niet hetzelfde zijn. Als je sterk het idee hebt dat dit bij jou het geval is, is het handig dit aan te geven bij de fotograaf.

Zwart Fotografie

Lichaamshouding

Het is belangrijk een ontspannen lichaamshouding te hebben zonder onderuitgezakt te staan. Probeer je rug recht te houden maar wel ontspannen zodat je postuur er niet geforceerd uit ziet. Probeer langer te lijken door je hoofd recht op te houden en je schouders naar achteren te duwen. Zo lijk je langer en straal je met je rechte rug elegantie uit. Voor je armen is het belangrijk dat je ze niet langs je lichaam gedrukt houdt, zo lijken ze soms twee keer zo dik. Een betere houding creëer je door één arm soepel op je heup te laten rusten en de andere arm achterlangs op de onderrug van je man te plaatsen. Ook interessant: 9 dingen die elke bruid wilt horen op de grote dag!

Het gezicht

Een slimme techniek waardoor je goed op foto’s staat is door je kin een beetje op te tillen. Niet te veel maar wel een beetje waardoor je nek langer lijkt en je wangen minder opvallen. Strek je nek een beetje uit en kantel je hoofd naar achter, zo komt je kin op de juiste manier naar voren en zijn er minder rimpels op de foto’s te zien. Het is belangrijk om je lippen te ontspannen zodat je gezicht er natuurlijker uitziet. Probeer je ogen lichtelijk samen te knijpen, wat ook wel in het Engels ‘’squinching’’ heet waardoor je een sensuele uitstraling krijgt. En wat moet je ECHT doen voor de bruiloft? Dat lees je hier.

Zwart Fotografie

Relax

Boven alles is het belangrijk dat je ontspannen voor de camera staat! De grootste fout die je kan maken is gespannen zijn, niet de tijd te nemen en niet te genieten van het moment. Neem de tijd, geniet er van en probeer met humor van de ervaring te genieten. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat je vertrouwen hebt in de fotograaf zodat je op je gemak voelt en ontspannen kunt voor de camera. Ga op in het moment want uiteindelijk is de dag zelf veel belangrijker dan het resultaat van de foto’s! En over relaxen gesproken, ontdek hier hoe jij je bruiloft ontspannen kunt plannen!

Natuurlijke make – up

Een ander punt waar je rekening mee moet houden voordat je poseert voor een camera is welke make–up je uitkiest. Zowel voor de foto’s als voor de gehele trouwdag is het belangrijk dat je er natuurlijk uitziet. Het is belangrijk matte foundation te gebruiken die er voor zorgt dat je niet met een glimmend gezicht op de foto’s staat. Laat je leiden door een professionele visagiste die precies weet welke producten het beste zijn, hoe deze producten aangebracht moeten worden en hoe je met make–up de uitstraling creëert die het beste bij jou past. Om je tanden zo wit mogelijk te laten lijken zijn roze of perzikkleurige lippenstift de beste keuzen. Door een klein laagje lipgloss aan te brengen over je lippenstift lijken je lippen groter en voller. Lees ook: 10 beautymomenten op je bruiloft die je in het echte leven ook wilt! 

IN-Fotodesign

Dit zijn maar een paar tips waardoor je beter op de foto’s staat. Natuurlijk is het niet mogelijk om de gehele trouwdag aan deze tips te denken, zeker omdat de gehele dag door foto’s worden gemaakt! Houdt vooral deze tips in gedachte op het moment dat er geposeerde bruiloftsfoto’s worden gemaakt of tijdens de ceremonie. Probeer deze trucjes van te voren te oefenen en onthoudt dat het beste advies blijft dat je maximaal moet genieten van het moment. Nu je weet hoe je jezelf het beste naar voren kan brengen moet je de rest overlaten aan de fotograaf. Geen zorgen, hij of zij zal er voor zorgen dat je er fantastisch op zal staan!

Voor nog meer tips bekijk ook: Op de foto met je partner? Het geheim voor een jaloersmakend resultaat!

En wie fotografeert jullie bruidsfoto’s? Bekijk onze selecties van fotografen: De beste bruidsfotografen uit Utrecht, De beste bruidsfotografen uit Noord-Holland, De beste bruidsfotografen uit  Gelderland, De beste bruidsfotografen van Noord-Brabant!

Auteur: Jeltje Vanger

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie