Hoe schrijf ik de allermooiste liefdesbrief? De ultieme tips!

Het hoeft geen Valentijnsdag te zijn voor een liefdesbrief. Liefde mag het hele jaar door geuit worden en hoe kan dat nu beter dan met een echte ouderwetse liefdesbrief! Maar hoe schrijf je zoiets eigenlijk?

Een goede liefdesbrief schrijven werkt volgens hetzelfde principe als een goed kado kopen voor iemand. Je koopt geen iPhone 6 voor je man omdat je er zelf graag een zou willen, nee, je koopt iets wat de ander graag zou willen krijgen. Daarvoor moet je de ander dus goed kennen, observeren en vooral heel goed luisteren! En lees hierna ook de 50 redenen waarom jij met je lief wilt trouwen!

Foto: Aleksandra Ukhaneva

Tip 1: Kies de soort brief

Eerst moet je bedenken wat voor soort brief je grote liefde het liefst zou krijgen: een romantische dichterlijke brief, een originele brief met humor, een ongedwongen brief zonder poespas. Nee, niet iedereen ontvangt graag een dromerige liefdesbrief waarin staat dat je ogen net zo bruin zijn als een eekhoorn of je liefde zo groot als een luchtballon.

Tip 2: Ken jezelf 

Schrijf alleen een gedicht als je ook daadwerkelijk goed kunt dichten. Ik hou van jou, de lucht is blauw kennen we nu wel. Als je er niets van bakt, kun je beter een mooi stuk dat jou aanspreekt uit een liedje of gedicht citeren. Kwestie van je brief wat poëtischer te maken want dat hoort eigenlijk wel een beetje in een liefdesbrief.

Tip 3: Kies de gelegenheid

Bedenk alvast wanneer je de brief gaat geven. Hier kun je bijvoorbeeld je introductie op aanpassen. In de morgen bij een ontbijtje op bed, met koffie en verse jus, of misschien wel als jouw geliefde je twee hele dagen gaat verlaten omdat ze met haar zussen een weekendje naar Zandvoort gaat.

Foto: Dufrasnes Fotografie

Tip 4: Schrijf niet voor jezelf

Dit geldt dus ook als je een liefdesbrief gaat schrijven. Je zult pas een goede brief kunnen schrijven als je de ontvanger goed kent, weet wat hij/zij leuk vindt, weet waar hij/zij gevoelig voor is en je laat dus eigenlijk zien dat je altijd goed hebt geluisterd.

Tip 5: Schrijf vanuit je hart

Bedenk voordat je je brief gaat schrijven waarom je een liefdesbrief wilt schrijven. Wat wil je vertellen? Wat is je boodschap eigenlijk? Dat je gelukkig wordt van je liefste? Ok, denk dan na waarom je gelukkig wordt van diegene, en schrijf het op. Schrijf vanuit je hart!

Tip 6: Houd het persoonlijk

Wat wel belangrijk is, is dat jouw brief persoonlijk is. Vermijd liefdesbrieven per email of die getypt zijn. Aan de andere kant, als je handschrift onleesbaar is is typen nog altijd beter want je wilt wel dat je grote liefde de brief waar je zoveel moeite voor hebt gedaan ook daadwerkelijk kan lezen. Maar toegegeven, een handgeschreven brief komt persoonlijker over!

Schrijf over de ander, wat vindt je bijzonder aan diegene, schrijf zo concreet mogelijk als je herinneringen erbij haalt, geef complimenten. “Je was zo dapper toen je in de rivier sprong om het egeltje te redden dat bijna verdronk, je behulpzaamheid en stoutmoedigheid sieren je.” “Ik heb nog nachten lang nagenoten van de heerlijke hutspot die je had klaargemaakt toen mijn vader kwam eten met Valentijnsdag, dat was erg attent van jou”. Ontdek ook deze 5 geheimen voor perfecte relaties!

Foto: Aleksandra Ukhaneva

Tip 7: Haal je brief door de spellingscontrole

Besteed veel aandacht en zorg aan je brief, een verkreukte brief vol spellingsfouten, daar zit niemand op te wachten. Ook je geliefde niet. Bovendien, die brief symboliseert jou. Jij bent toch ook niet verkreukt en vol fouten? Waarom je brief dan wel?

Tip 8: Ik hou van jou omdat…

Het belangrijkste in de liefdesbrief is de reden van je liefde. Ik hou van jou…Ja dat is leuk…Ik houd ook van mijn kat en mijn kat houdt van de muis in de bioscoop maar waarom hou jij van je schatje? “Engeltje, Ik houd van jou omdat je er altijd voor kunt zorgen dat ik weer vrolijk wordt als ik een rotdag heb gehad” of “Ik houd van jou omdat je elke dag de afwas doet”. Of nee, dat laatste misschien toch niet schrijven.

Maar wat het aller- allerbelangrijkste is van het schrijven van een liefdesbrief: je moet die brief wel schrijven. Want je geliefde moet zich wel bijzonder blijven voelen en met kleine regelmatige attenties zoals het befaamd bosje bloemen, een romantisch etentje en dus de perfecte liefdesbrief, houd je menig huwelijk lang goed!

Lees ook: De waarde van de liefdesbrief, zeg het door te schrijven!

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie