Homohuwelijk: maak samen nieuwe tradities!

Het is ruim 10 jaar geleden dat in Nederland het huwelijk werd opengesteld voor huwelijken tussen twee mannen of twee vrouwen. Er zijn al duizenden gelukkige stellen in het huwelijksbootje gestapt en zijn er zijn ontzettend veel prachtige bruiloften van twee mannen of twee vrouwen geweest, sommigen zelfs met een gespecialiseerde wedding planner! Toch zijn de bekende tradities voor bruiloften zijn veelal gericht op een huwelijk tussen man en vrouw; hij haalt haar op, zij komt als een ware prinses de trap af in haar ouderlijk huis en terwijl de bruidegom voorin de trouwzaal/kerk wacht komt de bruid met haar vader door het middenpad naar hem toe, begeleid door een lieflijk ‘Daar komt de bruid’.

Prachtig vrouwelijk bruidspaar. Foto: Miss Lalamour Photography

Alleen dat laatste al: wat als er helemaal geen bruid bij de bruiloft betrokken is? En wie loopt met zijn/haar vader naar voor als beide vrouw of man zijn? Het mooie van het ‘verlies’ van deze tradities is dat jullie nu zelf nieuwe tradities kunnen beginnen! Zankyou geeft tips en ideeën hiervoor.

In plaats van ‘bij de bruid thuis’, kunnen jullie elkaar opwachten op een plek die voor jullie beide bijzonder is. Waar de eerste kus was, waar jullie een bijzonder dag hebben meegemaakt op een plek die jullie allebei gewoon mooi vinden. Maak het voor beide een verassing om de ander te zien, omringd door familie en vrienden!

Een bijzondere plek om elkaar te ontmoeten op de dag van de bruiloft. Foto: Miss Lalamour Photography

Waarom zou de een de ander moeten opwachten vóór de trouwceremonie? Het is juist bijzonder om beide met vader en/of moeder een mooie entree te maken. Beide bruiden of bruidegoms lopen aan de arm van vader of moeder door het middenpad, met muziek die bij jullie past, en zo zijn jullie allebei het pronkstuk van deze grote dag!

Ook in ander zaken hebben jullie vrij spel om alles te doen zoals jullie zelf willen. Gaan jullie voor twee prachtige bruidsjurken, of één jurk en één pak? Of twee sexy supervrouwelijke maatpakken? Of twee mannen in het zelfde pak, of juist allebei iets heel anders? Je kan ervoor kiezen om het geheel te combineren, maar allebei iets anders (wellicht met enige kleur coördinatie) maakt het plaatje wel persoonlijker.

Tijd voor nieuw tradities. Foto: Miss Lalamour Photography.

Wat betreft de speech kunnen jullie het zo doen, dat jullie samen de speech tijdens het diner/feest doen. Om de beurt een deel van het verhaal, zodat ook hier niemand de rol van ‘de bruidegom’ of ‘de bruid’ hoeft in te vullen, maar jullie juist als paar in het spotlight staan.

En dan de dans. Laat je vooral niet afschrikken door de traditionele dansen; een wals van twee stralende bruidegoms is hartstikke stoer en een tango of salsa met twee vrouwen op hun allermooist, tja daar kan eigenlijk niets tegenop!

'Hoera! Wij zijn getrouwd!!' Foto: Miss Lalamour Photography.

Foto’s: Miss Lalamour Photography

 

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op facebook of twitter!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie