Houd je van introverte mannen? Ontdek waarom ze nog zoveel aantrekkelijker zijn dan ze lijken!

In de maatschappij wordt een stille, introverte jongen vaak gezien als een loser, een soort van softie die een aandachtsprobleem heeft, en hij is bovendien vaak ook nog eens héél saai. Niets van dat is waar. Mannen met deze kenmerken hebben een binnenwereld waar je bij weg kunt dromen. Passievol en gecompliceerd, en daarom zijn ze ook opgesloten in hun eigen wereld, want daar is er veel meer te beleven!

Stille wateren hebben diepe gronden, je kent de uitdrukking wel. Als je altijd meteen op de vlucht bent geslagen bij de stille, eenzame mannen, geef ze dan eens een kans! Spring eens die diepe zee in en je zult begrijpen dat de beste mannen zich tussen hen begeven!

Foto: La Dichosa

Ze zijn anders

Introverte mannen zijn vaak anders, en hierom ook best zeldzaam onder het menselijk ras. Hij zal nooit de aanvoerder van een voetbalelftal zijn, de gangmaker op het feest of die hippe jongen in de bar. Hij zal zich ook niet leuker voordoen dan hij is, en wilt niet meelopen met de menigte. Hij, luistert in plaats van praat, is grappig op zijn eigen manier, heeft diepgaande, slimme opmerkingen en laat zijn intelligentie zien zonder dat dat zijn doel is. En boven alles, hij heeft een mystiek om zich heen. Terwijl anderen er alles aandoen om op te vallen, behoudt hij juist de mysterie en geeft hij zich niet zo snel prijs. En dat houdt je bezig… denk aan Woody Allen en zijn alterego’s uit de filmwereld, bijvoorbeeld.

Cheezburger movies dancing tripping woody allen

Meesters in intimiteit

De introvert is niet op zijn best in een menigte. Hij voelt zich ongemakkelijk en daarom is hij niet het feestbeest als er een grote groep is. Mensenmassa’s overweldigen hem, vooral als er popi jopies bij zijn, of snelle jongens. Vaak zul je hem dan ook in een hoekje zien, een gesprekje aangaan met een andere loner. En juist in die hoekjes, een op een met hem, zal je voor hem vallen. Hij komt in kleinere groepen beter aan het licht. Hij voelt zich op zijn gemak, is grappig en voert interessante gesprekken. Zijn emoties en passies zijn opvallend en je ontdekt steeds meer van hem, zonder dat hij zichzelf direct prijsgeeft. Leonard Hofstadter en Sheldon Cooper, de sterren van komedieserie The Big Bang Theory, zijn bekende introverts.

the big bang theory sheldon cooper tbbt jim parsons fist bump

Onvermoeibare analisten

Als een introvert met jou een relatie aangaat, dan mag je je heel speciaal voelen. Hij kiest niet zomaar iemand om zijn tijd mee te doden. Hij analyseert een persoon en haalt je door een scanner. Hij observeert, analyseert, reflecteert en is veeleisend. Hij zet alles op een rijtje: smaak, meningen, houdingen en doelen. Hij ziet het goede en het slechte in mensen, mogelijkheden en problemen, en als hij je wilt, zoekt altijd naar oplossingen. En in de zoektochten naar oplossingen, zie je weer een stukje meer van hem waardoor je nog meer voor hem valt: Hij bouwt een diepgaande relatie met je op, een onverwoestbare… Ontdek ook de 5 geheimen voor perfecte relaties.

sherlock tv sherlock holmes

Ze waarderen de kleine dingen

Kleine dingen is wat de wereld een stukje mooier maakt. Een lief detail, een briefje… Maar niet iedereen heeft daar oog voor. Introverten waarderen een lief gebaar, een spontane kus, een bijzonder cadeau, een zin, een glimlach, een geur… Een standaardman heeft hier -no offense- minder oog voor. Hij zal jullie eerste ontmoeting herinneren, het eerste cadeautje, of wat je aanhad op zijn verjaardag. Hij zal hierop reageren met details -lieve briefjes, verrassingen, een kunstwerkje…-. Kleine details maar van ongelooflijk belang voor een mooie relatie. Een typische detailman is Hugh Grant in zijn romantische komedies. Lees ook: 9 manieren om vrouwen écht gelukkig te maken.

star wars 30 rock big arrested development tina fey

Ze zijn geïnteresseerd en bescheiden

Hoewel ze soms betweterig over kunnen komen, is dat niet waar de introverte man naar op zoek is, of wat hij wil laten zien. Hij weet wie hij is, en hij heeft geen behoefte om op te scheppen. Zijn acties spreken voor zich, en hij zal zich dan ook niet anders voordoen dan hij is. En hoewel smalltalk niet zijn ding is, zijn ze zeker geïnteresseerd in jou, en laten ze liever iemand praten, dan dat ze zelf praten. Tenzij er een onderwerp naar boven komt waar ze graag over praten natuurlijk. Een typische vertolking van dit karakter is Mark Zuckerberg, de bedenker van Facebook, die wordt afgebeeld als Jesse Eisenberg in de film The Social Network. Lees ook: 6 onthullingen over mannen, ja wij hebben ook geheimen!

tv same the social network

En, is jouw aanstaande erg introvert en herken je hem in de beschrijvingen?

Auteur: Sherita Jager
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie