Gebruik Pinterest bij het plannen van je bruiloft!

Vijfstappenplan om Pinterest te gebruiken bij het plannen van je bruiloft.

Hou je van het maken van collages en scrapbooks? Prik jij je favoriete trouwfoto’s, teksten en wannahaves op een prikbord en verzamel je leuke dingen van internet in een apart mapje op je computer? Dan is Pinterest echt iets voor jou. Pinterest is een enorme bron van inspiratie op alle vlakken en het is inmiddels uitgegroeid tot een bijna onmisbaar hulpmiddel bij het plannen van je huwelijk. Nog een newbie op Pinterest-gebied? Wij maken je in vijf stappen een Pinterest-prof!

  • Stap 1: regel een uitnodiging

Pinterest is groot geworden met exclusiviteit: je kan niet zomaar lid worden. Om je aan te sluiten, moet je een uitnodiging vragen van Pinterest of je laten introduceren door een kennis die al lid is. Heb je een account bemachtigd? Koppel die dan aan je Facebook- en Twitteraccounts, zodat je nieuwe vondsten meteen met al je vrienden en volgers kunt delen.

Pinterest Board - Stoeldecoratie voor bruiloften.
  • Stap 2: organiseren

Als je met Pinterest begint, is er al een standaardindeling voor je gemaakt met bepaalde mapjes. Die kun je gewoon houden, maar je kunt ook mapjes aanpassen, toevoegen en herindelen zodat jouw Pinterest-pagina jouw passies en inspiratiebronnen zo goed en leuk mogelijk weergeeft. Voor je bruiloft zou je bijvoorbeeld de volgende mappen kunnen aanmaken: Boeketten en tafelstukken, Bruidsjurken, Huwelijksfoto’s, Trouwmake-up en trouwkapsel, Bruidsschoenen en Bruidsaccessoires.

Je kunt ook mappen maken op thema in plaats van op onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan Vintage bruiloften. Ben je gek op de details van bepaalde tijdperken, zoals de magistrale jurken uit de Victoriaanse tijd of de weelderige versieringen van Art Deco? Maak dan mapjes als Art Deco Bruiloft, 50’s wedding, Victoriaans huwelijk enzovoort.

Die schitterende decoratie-idee komt van de Pinterest-account van Zankyou VS-redacteur Carissa.
  • Stap 3: Ga Pinnen!

Hoe leuk Pinterest voor je gaat worden, hangt grotendeels af van de mensen die je volgt. Dus: volg je vrienden, je favoriete bloggers en de grootste trendsetters. Als je eenmaal een grote groep van totaal verschillende mensen volgt, kun je je zo een hele avond vermaken met Pinnen: wat posten de mensen die je volgt? Zie je iets voorbij komen wat je ook te gek vindt, bijvoorbeeld een schitterende trouwjurk of een originele trouwfoto? Dan kun je die ‘Repinnen’. Stuit je tijdens het surfen op het ultieme bruidsboeket of de enige juiste trouwschoenen? Met de ‘Pin-it’-knop zet je het op je Pinterest-account.

Gaaf, maar is het echt jouw stijl? Na het verzamelen moet je keuzes maken.
  • Stap 4: Edit, edit, edit!

Als je een paar weken de leukste trouwideeën hebt verzameld, zitten je mappen barstensvol huwelijksinspiratie. Begin dan een nieuwe map waarin je de absolute favorieten verzamelt: als het goed is, ontstaat er dan al iets van een samenhangend thema voor je huwelijk. Komen er twee of drie thema’s bovendrijven? Geeft niks. Neem gewoon nog even de tijd en maak dan nog eens een rondje langs alle dingen die je heb gepind. Uiteindelijk zal er vanzelf een soort trouwvisie uit tevoorschijn komen.

Pinterest Board - Trouwschoenen.
  • Stap 5: Breng je Pins in de praktijk!

Als je Pinterest-trouwvisie compleet is, is het tijd om offline te gaan en al je ideeën in de niet-digitale werkelijkheid te gaan uitvoeren (het zal niet meevallen je los te rukken van je scherm met al die briljante ideeën voor je huwelijk). Check even de sites waar je favoriete Pins vandaan komen: sommige items kun je gewoon meteen via internet kopen.

Volg ook Zankyou op Pinterest! En dan vind je het misschien ook leuk om ons te volgen op Twitter of Facebook!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie