Ik wil trouwen met mijn vriend, maar gaat dat wel goed?

Je hebt zeker een jeugdliefde gehad, iemand op wie je stapelgek was, een relatie waarin je te maken kreeg met gevoelens die je nooit eerder had en waarin je je geen wereld kon voorstellen zonder deze persoon. De jaren gingen voorbij en de liefde werd sterker, jullie reisden samen, maakten soms ruzie, jullie maakten het weer goed, verrasten elkaar met kleine details, kortom: jullie deelden duizenden momenten. Toen je opmerkte dat er al vijf jaar voorbij waren gevlogen, vroeg je je af: zou het goed gaan als we zouden trouwen?

Typische zinnen als “lang vriend en vriendin, kort huwelijk” kwamen in je op, maar het feit dat je een persoon al zo lang kent en goede en minder goede momenten samen hebt gedeeld, zijn genoeg motieven om een leven samen vorm te geven. Je kunt dan denken aan trouwen, maar misschien ben je bang dat trouwen alles dat jullie tot nu toe hebben opgebouwd zal beschadigen. Niemand kan je garanderen dat een relatie van jaren en jaren betekent dat een huwelijk in de toekomst succesvol is, dat is een kwestie van het begrijpen waarom jullie welke stap nemen.

Maar heb je twijfels, ben je bang of heb je vragen over je toekomstige huwelijk? Rustig! We hebben een psycholoog gevonden die ons interessante dingen vertelde over personen die al lang bij elkaar zijn en samen een volgende stap willen maken. Dus schrijf deze vijf redenen op om ´ja, ik wil´ zonder angst uit te spreken!

Foto Mon et Mine
Foto Mon et Mine

1. Jullie zijn volwassen geworden in de liefde

Er bestaan vier fases in liefde. Deze zijn beschreven door de Amerikaanse antropologe Helen Fisher. Allereerst is er de passionele liefde, deze is enkel gebaseerd op emoties en fysieke aantrekkingskracht. Daarna komt de romantische liefde, waarbij het samen zijn met een persoon een noodzakelijk iets wordt, het is mogelijk dat er een afhankelijkheid ontstaat. Dan is er de volwassen liefde. Dit is de etappe waarbij men elkaar meer leert waarderen, samen plannen maakt, elkaar helpt en er vertrouwen is. Tot slot bestaat er een laatste fase, die niet iedereen noodzakelijkerwijs doormaakt: de bekoeling. Sterker nog je moet proberen deze fase te vermijden, want je relatie kan monotoon en saai worden en uiteindelijk zelfs het einde betekenen.

Foto Mon et Mine
Foto Mon et Mine

2. Jullie hebben samen moeilijke tijden overwonnen

Al die moeilijke situaties die jullie samen hebben doorstaan, de misvattingen, de afstanden, inclusief de keren dat jullie wilden stoppen en zelf stappen vooruit zetten… Die momenten zullen jullie nu de kracht en de ervaring geven om deze nieuwe stap in jullie leven aan te durven. Communicatie, respect en eerlijkheid zijn de sleutelwoorden om nieuwe moeilijke momenten te doorstaan!

Foto Happy Photographer
Foto Happy Photographer

3. Je kent zijn familie en vrienden

Je hebt een goede verhouding met ze en weet hoe je in bepaalde situaties moet handelen. Er is een sterke band ontstaan, jullie hebben speciale gebeurtenissen gedeeld waardoor er meer vertrouwen en vrijheid is.

4. Jullie kennen elkaars doelen

Jullie zijn samen volwassen geworden en allebei hebben jullie keuzes gemaakt, bovendien hebben jullie jullie doelen en dromen met elkaar gedeeld. Het heeft een tijdje geduurd voordat jullie wisten wat jullie wilden, maar nu kunnen jullie hieraan werken en elkaar helpen om deze doelen te bereiken.

Foto Happy Photographer
Foto Happy Photographer

5. Er is stabiliteit

Jullie hebben de geruststelling dat jullie plannen hebben die jullie jaren terug samen maakten, jullie hebben kunnen sparen en begrijpen de verantwoordelijkheid die nodig is om een stabiele financiële situatie te creeeren. Je zult je ook zekerder voelen omdat je zijn gewoontes door en door kent.

Foto FotoBelle
Foto FotoBelle

Denk je dat je na een lange relatie een mooier huwelijk kunt hebben? Wij weten het wel zeker! Het is nodig om zekerheid te hebben, want de liefde is een besluit en een belofte om samen te zijn en de dingen die kunnen gebeuren te respecteren. Nog meer lezen over de liefde en de grote dag? Lees ook:

29 dingen die elk bruidspaar moet horen voor de grote dag! | 5 geheimen voor perfecte relaties | 9 vlinders in je buik momenten op je bruiloft

Auteur: Eline Dabekaussen

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie