In je bruidsjurk met een gezond kleurtje? Zo doe je dat!

In de voorbereidingen op weg naar je bruiloft maak je afspraken voor je bruidskapsel, je gaat naar een visagist voor je make-up en gezichtsverzorging, je besteed extra aandacht aan je handen en wie weet besluit je om extra te gaan sporten voor je bruiloft. Je denkt dat je nu alles af kunt vinken op het lijstje voor een stralende bruid maar… hoe zit het met je pipse winterhuidje?

Wie weet trouw je in het voorjaar en bied de Nederlandse zon nog weinig gelegenheid om een beetje te kleuren. Een korte bruidsjurk vraagt natuurlijk om gebruinde benen. Of je raakt zo gestresst van het plannen dat je wel een extra shot vitamine D kunt gebruiken! Wij geven je een aantal tips over hoe jij een gezond kleurtje kunt krijgen voor je grote dag.

Credits: LNRD Photography

Eet veel groente en fruit

Britse wetenschappers hebben onlangs ontdekt dat caroteen in groenten en fruit onze huid een aantrekkelijke ‘gouden’ kleur geeft. Dit heeft voornamelijk betrekking tot de volgende producten: hete pepers, wortelen, spinazie, oranje fruit, cantaloupe meloenen, abrikozen en grapefruits. Toevallig zijn deze groenten en fruitsoorten volop te verkrijgen in het voorjaar dus snack je rond op deze heerlijke versnaperingen!

Zelfbruinigingslotions

Zelfbruinigingslotions zijn de snelste en meest gemakkelijke manier om snel een kleurtje te krijgen. Nadat je de lotion voor het eerst opsmeert zie je vaak al na 6 uur een verschil! Zorg alleen wel dat je goed scrubt van te voren en de droge plekken van je huid (zoals ellebogen en knieën) insmeert met gewone lotion of vaseline. De zelfbruinigingslotion werkt namelijk het beste op een nieuwe, goed gehydrateerde huid. Hierdoor krijg je een zo effen en natuurlijk mogelijke teint.

Credits: Mon et Mine

De zonnebank

De zonnebank is een van de meest populaire manieren om een kleurtje te krijgen. Het vergt namelijk geen lichamelijk moeite want je hoeft alleen zo’n 15-20 minuten te liggen in een warme cabine. Aangezien de zonnebank niet de meest risico vrije methode is, hebben wij een lijstje met do’s en don’ts voor je opgesteld.

  • Do’s

- Laat je huidtype bepalen in een zonnestudio of door een schoonheidsspecialiste
– Sluit je ogen en ontspan of luister naar je lievelingsmuziek
– Jezelf insmeren met een vochtinbrengende crème en aftersun
– Voldoende drinken na de zonnebank om je vochtgehalte op peil te houden
Wacht minimaal 48 uur tot je weer onder de zonnebank gaat

Een momentje voor jezelf – Foto: Ivan Marianelli
  • Don’ts

- Een week voor je bruiloft starten met zonnen, bouw het geleidelijk op
– Vergeten om de gebruiksaanwijzing van de zonnebank te lezen
– Gaan zonnen met make-up, dit kan huidirritaties veroorzaken
– Door blijven zonnen als je uitslag of jeuk hebt, ga bij twijfel naar je huisarts
– In de lampen kijken: er zijn speciale UV-brillen verkrijgbaar
Zonnebrandcrème gebruiken, het is beter om de lampen goed in te stellen

Succes en… zon met mate!

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie