Inspiratie: bedankjes voor de bruiloftsgasten

Bedankjes uitzoeken is dankbaar en leuk werk! Foto: Velasweddingdpotonline.com

Bruiloftsgasten komen soms van heinde en verre om jullie mooiste dag bij te wonen. Bovendien kleden ze zich op hun mooist en brengen ze vaak ook nog eens een mooi huwelijkscadeau mee. Kortom: zonder hen zou je trouwdag niet hetzelfde zijn. Een bedankje is dus wel op zijn plaats. De vraag is natuurlijk: wat is leuk om te geven én om te krijgen?

Natuurlijk kun je de gasten op je huwelijk iets geven wat vooral leuk of grappig is of goed bij jullie thema past. Denk bijvoorbeeld aan een knuffelbeertje dat een t-shirtje draagt met jullie namen en trouwdatum erop, of aan een houten tulp met een kaartje ‘Bedankt dat u er was‘ eraan als jullie gingen voor een oud- of oerhollandsch festijn. Hartstikke leuk, maar helaas: zo’n bedankje belandt een weekje uit beleefdheid op een kast en verdwijnt daarna in het gunstigste geval ergens in een doos. Er zijn zelfs mensen die een hele collectie van trouwbedankjes uitstallen op hun toilet. Je gunt jullie bedankjes vast een beter lot.

Een warm en sfeervol bedankje: kaarsjes. Foto's: Velas Weddingdpotonline.com
  • Praktisch

Kies daarom voor een bedankje dat niet alleen een mooie herinnering is aan jullie huwelijk, maar dat ook praktisch is. Denk bijvoorbeeld aan een flesopener met de trouwdatum erop, of een flessenstop in de vorm van een bruidje of bruidegom. Leuk én handig zijn ook een usb-stick in een trouwthema en de zogenaamde Aju Paraplu, beide te bestellen via Bedankjes.nl

Toepasselijke usb-sticks en de Aja Paraplu. Foto's: www.bedankjes.nl
  • Smullen

Je kunt je gasten ook naar huis sturen met iets lekkers. Er zijn talloze mogelijkheden om allerlei soorten snoep te laten personaliseren. Zo is er ‘Trouwgom’ (een pakje kauwgom met jullie eigen ontwerp op de verpakking), kun je koetjesrepen laten personaliseren (bij Suikerdraakje) en kunnen er m&m’s gemaakt worden met jullie eigen tekst erop. Denk ook eens aan: spekkies, snoephartjes, pepermuntjes… Liever wat minder zoet? Je kunt ook gaan voor een bedankje met wat theezakjes (uiteraard met jullie eigen label), koffiepads (uiteraard in een gepersonaliseerd blikje) of voor kleine flesjes wijn, prosecco of champagne (juist: met een etiket naar eigen ontwerp)

Je gasten verwennen? Trakteer ze op lekkers! Foto's: www.trouwartikelen.nl
  • Tips

Op zoek naar briljante bedankjes maar hebben jullie een beperkt budget (bijvoorbeeld omdat jouw fabuleuze jurk tóch iets duurder is uitgevallen)? Kijk eens op tweedehandssites zoals Marktplaats en op trouwfora: daar worden vaak (grote partijen) bedankjes aangeboden voor een fractie van de nieuwprijs. Wat blijkt: veel bruidsparen kopen te veel bedankjes óf vergeten ze uit te delen. Daar kun jij dus je voordeel mee doen! (Handig: zelf niet vergeten ze wél uit te delen.)

Natuurliefhebbers of een eco-wedding? Kies groene bedankjes! Foto's: Recuerdo Viviente.

Wat hebben jullie bedacht als bedankje? Heb je zelf wel eens een bedankje gekregen waar je heel gelukkig of juist enigszins bedroefd van werd? Deel het op het Zankyou Forum!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie