Internationale bruiloften, combineer de verschillende culturen!

Inmiddels telt Nederland ontzettende veel relaties tussen partners van verschillende culturen. Dat de bruid en bruidegom hun culturele verschillen weten samen te brengen, daar is de aanstaande bruiloft het bewijs van. Maar hoe doe je dat op jullie grote dag? Hoe zorg je dat de bruiloft aan zowel de wensen van de bruid als van de bruidegom voldoet? En en die van beide families, die natuurlijk óók uit verschillende culturen komen? Zankyou geeft advies!

Dario Endara

De sleutelwoorden zijn combineren en communiceren. Combineer beide culturen, combineer jullie tradities en maak er zo jullie eigen gezamenlijke cultuur van. Communiceer naar elkaar (en naar jullie families) waarom bepaalde bruiloftstradities zo belangrijk voor je zijn en hoe deze worden uitgevoerd in jullie familie. Hou er ook rekening mee dat sommige zaken voor de andere cultuur ‘not done’ zijn. Zo worden bijvoorbeeld de oer-Hollandse ‘gênante toneelstukjes’ over het bruidspaar misschien minder gewaardeerd in andere landen. Bespreek wat jullie hierin wel en niet willen tijdens de bruiloft en laat dit zo nodig ook aan jullie gasten weten. Ook interessant: Top weddingplanners geven tips voor de perfecte internationale bruiloft!

En hoe gaat dat combineren in de praktijk in zijn werk? Doe de ceremonie bijvoorbeeld in beide talen of denk aan de mogelijkheden van ondertiteling; de techniek staat voor niets tegenwoordig. Om te zorgen dat alle gasten ook de trouwgeloften verstaan, kan het bruidspaar deze in twee talen oefenen, dat maakt het extra bijzonder! Zoek een bruidsfotograaf en weddingplanner die ook de culturen goed weet vast te leggen, bekijk bijvoorbeeld de bedrijfs pagina’s van The Expatweddingplanner en Your Wedding&Events, zij zijn gespecialiseerd in internationale bruiloften! En introduceer de vrienden van je partner in jouw cultuur (bijvoorbeeld tijdens een mystieke Henna Avond met alle vrouwen!) en maak van de decoratie een mix van materialen en beelden uit beide landen.

Fotosolo

Van de twee culturen is ook een mooi thema te maken voor de bruiloft. Combineer de Hollandse feestvreugde en gezelligheid met het lekkere Mexicaanse eten, de veelkleurige Indiaase decoratie, de stijlvolle Noorse graphics op de uitnodigingen, het Australische outback gevoel of heerlijke Afrikaanse wijnen. Zoek van beide landen dingen uit waar jullie je ‘thuis’ bij voelen. Zo zullen jullie beide families dingen herkennen én leren van de andere cultuur! Lees in dit artikel hoe je in 5 stappen een fantastisch themafeest kunt organiseren! 

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie