Interview met Olivia van Wedding Search over de trouwtrend van 2012!

Olivia (31) is in augustus 2011 gestart met een geheel nieuw concept in de
trouwbranche namelijk ‘wedding search’. Niet te verwarren met de weddingplanner. Volgens Olivia is weddingsearch dé nieuwe trend in de wereld van het trouwen. Zeker in deze tijd van recessie waarin je ergens op moet bezuinigen, maar natuurlijk niet op je trouwjurk…

Olivia van Wedding Search

Dé trouwtrend van 2012; wedding search!

Waarom heb je ‘Olivia Wedding Search’ opgericht?

“Mijn concept is een antwoord op de alsmaar groeiende stroom  van kennissen en vrienden die bij het voorbereiden van hun huwelijk problemen ondervindt bij het zoeken van de juiste leveranciers voor de juiste prijs. In het begin vindt ieder paar het ontzettend leuk om zelf op zoek te gaan naar de juiste fotograaf, locatie, de mooiste taart, de prachtigste jurk en de gaafste band. Maar door het enorme aanbod op het internet en door alle goede bedoelingen van vrienden en kennissen die graag willen helpen met de voorbereidingen raken ze al snel het spoor bijster. Dan kost het ineens veel tijd en slaat de stress toe. De meeste stellen doen dit voor het eerst en hebben dus weinig tot geen ervaring in de branche. De bijbehorende onzekerheid en hoge druk zijn dus helemaal niet zo verwonderlijk. Ik dacht: ‘Dat móet beter kunnen. Wat nou, als er iemand het zoekwerk uit handen neemt, de leveranciers op een presenteerblaadje aanlevert en de scherpste prijs uitonderhandelt?’ Nou, dat is nu precies wat ik doe.

Ik dacht natuurlijk wel meteen aan de weddingplanner die ook deze taak voor het
paar uitvoert. Maar de weddingplanner is vaak veel duurder omdat ze de héle
planning van je overnemen. Wat ik doe, is alleen het zoeken en onderhandelen
uit handen nemen. Daar laat ik het bij. Dat heeft meerdere voordelen. Het
bruidspaar geeft mij alle input op basis van hun eigen wensen en budget. Door
mijn ervaring en netwerk vind ik snel de juiste match tussen de wensen van het
bruidspaar en de leverancier. De kortingen die ik daarbij beding zijn geheel
voor het bruidspaar. Zij kiezen uiteindelijk precies die leverancier die gezien
hun wensen het beste bij hen past. Zo heeft het bruidspaar nog steeds alle
touwtjes in handen. Simpel gezegd: ik neem de zoektocht en het onderhandelen
voor mijn rekening, het bruidspaar heeft de regie.”

 

Flyer Wedding Search

 

Wat is er zo mooi aan je vak?

“Ik vind het helemaal geweldig om te zorgen dat ik het juiste plaatje kan creëren voor het bruidspaar. Dat alle puzzelstukjes op hun plek vallen. En dat lukt omdat ik tijd investeer in het paar. Ik wil ze echt leren kennen. Ik wil kunnen voelen wat en wie bij ze past. In een gesprek met het paar komen er al allemaal leveranciers bij me op die ik voor ze wil gaan benaderen. En ik vind het een uitdaging om constant op zoek te gaan naar de beste match. Een bakker die een bruidstaart maakt, die heb je zo gevonden. Maar een bakker die de  beste bruidstaart maakt, kan invoelen wat ik en dus het bruidspaar wil, dat is een wat langere zoektocht. Ik vertrouw daarin op mijn intuïtie, ervaring en gezond verstand. En als het feest dan voorbij is en alles was nog mooier dan het bruidspaar had durven dromen, dan ben ik heel gelukkig.”

Wil je meer informatie over Wedding Search? Check dan de website van Olivia! En nog een leuk nieuwtje, Olivia gaat ook als vaste blogger samenwerken met Zankyou. Check haar eerste artikel over het verassen van je aanstaande!

Frauke van Hulten

Guest blogger: Frauke interviewt voor Zankyou regelmatig iemand die werkt in de trouwbranche. Zelf is Frauke schrijver en coach. Ze maakt persoonlijke glossy’s over verschillende onderwerpen waaronder ook trouwglossy’s. Een glossy van jullie huwelijk met reportages, interviews en prachtige foto’s? Ga naar haar website!

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie