Is het normaal dat ik twijfels heb voordat ik ga trouwen?

Het moment is daar: je gaat trouwen. Dit is een grote stap in je leven, waarschijnlijk wonen jullie al lang samen en zal er in het dagelijkse leven niet veel veranderen doordat jullie gaan trouwen. Maar op emotioneel en sociaal gebied is dit een grote verandering in je leven.

Een nieuwe periode in je leven

Wanneer we trouwen beginnen we aan een nieuwe periode in ons leven. Belangrijke keuzes in ons leven brengen twijfels en zorgen met zich mee, wat meer dan logisch is! Wanneer je op het punt staat om te trouwen kan dit ervoor zorgen dat je gaat twijfelen, is dit wel de juiste keuze? Ben je wel goed voorbereid? Is dit wel wat je wilt? Maak je geen zorgen, dit is meer dan normaal dat je hierover nadenkt.

Foto: Luis Tenza

Twijfels of reflectie?

Elke verandering in je leven zorgt ervoor dat je twijfels krijgt maar het zorgt er ook voor dat we na deze twijfels ons zekerder voelen over de beslissingen die we maken in het leven. Doordat we stilstaan bij de belangrijke keuzes die we maken zorgt dit ervoor dat we ons bewust worden van deze belangrijke keuzes en niet zomaar wat doen. Dit zorgt ervoor dat je bewust bent van de verantwoordelijkheden die deze grote veranderingen met zich mee brengen. Reflecteren is geestverruimend en is aan te raden wanneer je gestresst, uit balans of nerveus bent. Wanneer gevoelens onderdrukt worden is het moeilijker je zeker te voelen over je keuzes en hier volledig achter te staan. Probeer positief te denken en neem de tijd om tot rust te komen zodat je volledig zonder twijfels beslissingen kan nemen.

Ook interessant: ik wil trouwen met mijn vriend maar gaat dat wel goed?

Foto: Merel Soydas Photography

Waarom hebben we twijfels?

Wanneer je twijfelt betekend dit niet dat je niet zeker bent over iets. We hebben twijfels omdat niet alles zwart wit is inclusief jouw gevoelens. We trekken genomen keuzes in twijfel ook al zijn dit keuzes die we zelf hebben gemaakt. Dit zorgt ervoor dat we de keuzes die we hebben gemaakt nogmaals doornemen en deze met volledige overtuiging weer kunnen accepteren.

Wanner je na gereflecteerd te hebben nog steeds twijfels hebt is het belangrijk rustig te blijven en hier met je partner over te praten. Je twijfels kunnen door andere omstandigheden veroorzaakt zijn en zijn niet direct gerelateerd zijn aan de bruiloft. Door stress en besluiteloosheid kan je niet goed helder nadenken, dus blijf rustig en probeer met je partner te delen wat je voelt. Je zult je opgelucht voelen door je emoties te delen en dit zal jou en je partner nader tot elkaar brengen.

Foto: Jorik Algra

Reflectie momenten

Deze reflectie momenten zorgen voor meer diepgang in ons leven, geeft ons meer kracht en verrijkt ons met meer levenservaringen. Bruiloften zijn altijd een keerpunt in je leven, dus maak je geen zorgen dat je hier goed over nadenkt. Stop met twijfelen en luister naar je gevoeld. Het antwoord ligt altijd in jezelf en als je naar je gevoelens luistert kan je pas echt volledig genieten van je pre-bruiloft ervaring.

Foto: Jairo Crena

Lees nu  ook: 50 redenen waarom je wilt trouwen met je partner!

Auteur: Jeltje Vanger 

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie