Is jouw relatie op het punt aangekomen om te gaan trouwen? Dit zijn 4 signalen die zeggen dat het tijd is!

Je bent nu al een aantal jaar samen met je vriend en denkt dat het nu wel tijd is om te gaan trouwen. Toch twijfel je een beetje, hoe weet je zeker dat dit de juiste keuze is? We zullen je hier een handje bij helpen. Hier zijn 4 signalen waardoor je zeker weet dat dit hét moment is om te trouwen of die juist laten zien dat je misschien toch nog eventjes moet wachten!

Foto: Alicia Nacenta

Verliefd zijn

Zonder twijfel is verliefd zijn de belangrijkste reden om een relatie te hebben. Je ziet een toekomst samen en weet daardoor dat je wilt trouwen. Je voelt dat het tijd is om de volgende stap te zetten in jullie relatie. Echter, als deze gedachte je aan het twijfelen zet en je eigenlijk nog geen toekomst samen ziet, is het misschien wel verstandig om nog even te wachten. Lees ook: Ik wil trouwen met mijn vriend, maar gaat dat wel goed?

Foto: Beautiful Wedding

Samenwonen

Een relatie kan alleen een bepaald niveau bereiken als je hebt samengewoond. Daarom is het verstandig voordat je gaat trouwens minstens zes maanden te hebben samengewoond. Zo ken je elkaar beter en weet je zeker dat deze persoon zowel buiten als binnenshuis perfect bij jou past. Je kent alle goede en slechte kanten van elkaar en staat nergens meer van versteld. Het is voor jullie tijd om een stap vooruit te zetten, tijd om jullie bruiloft te plannen. Wat is de motor in jullie relatie? Ontdek het.

Je hoort vaak dat als mensen samen gaan wonen ze in een saai routine belanden. Door samen leuke uitstapjes te ondernemen, hobby’s te delen en toekomstplannen te makenn, waar jullie samen naar toe kunnen werken, kan je dit voorkomen. Ja zelfs een bruiloft samen plannen is een manier om dichter bij elkaar te komen. Ook al denk jij dat hij absoluut niet weet hoe je een bruiloft moet plannen en plan je alles het liefst zelf toch is het een goed idee om dit samen te doen. Want jullie trouwdag is niet alleen de mooiste dag van jouw leven maar ook die van hem. Daarom is het belangrijk om samen de plek uit te kiezen waar jullie deze wonderlijke dag samen gaan vieren. Zo wordt de dag van de bruiloft precies zoals jullie het beiden hadden voorgesteld. En vergeet niet de 20 ervaringen te lezen die jij en je partner moeten hebben gehad voordat jullie aan kinderen beginnen!

Foto: Arma Fotografie

Er klaar voor zijn om je leven compleet te veranderen

Getrouwd zijn brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Je leeft niet meer alleen voor jezelf maar hebt ook verantwoordelijkheden naar je partner toe. Door te trouwen kom je in een nieuwe fase van jullie relatie. Het is een van de stappen die in onze maatschappij een belangrijk aspect is bij het volwassen leven. Hier moet je wel klaar voor zijn want een huwelijk sluit je voor het leven. Ontdek ook de 50 redenen waarom je wilt trouwen met je partner.

Foto: iSi Weddings

Stabiliteit

Voordat je gaat trouwen is het belangrijk dat je een stabiele en gelijkwaardige relatie hebt. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat jullie beiden bijdrage leveren aan het opzetten van een comfortabel leven, of dit nou op financieel gebied is of door middel van andere activiteiten. Beiden een goede vaste baan hebben is aan te raden wanneer je begint met het plannen van een bruiloft, zo kunnen jullie evenveel bijdragen aan jullie droombruiloft.

Foto: Alicia Nacenta

Zijn jullie ontzettend verliefd op elkaar? Wonen jullie al een tijd samen en is er voor jullie maar één toekomst mogelijk, eentje waarin jullie kosten wat het kost samen zijn? Maak je dan niet te veel zorgen, de kans is groot dat jullie er helemaal klaar voor zijn!

Ook interessant: Maakt het huwelijk je gelukkig? Ontdek wat de wetenschap zegt!

Auteur: Jeltje Vanger

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie