It’s all in the details: een vintage gestylde bruiloft!

Hoe creeër je zelf een perfect gestylde vintage bruiloft? Door het thema in alle facetten van je bruiloft door te voeren!

Bij het thema vintage draait alles om de details. Een gedetailleerde aankleding van je bruiloft zorgt ervoor dat alle verschillende onderdelen van jullie grote dag samen één prachtig gestyled geheel vormen. Denk voor je begint goed na over welke vorm van vintage het beste bij jullie als bruidspaar past. Vintage is een breed begrip; houd je van de sfeer van de ‘roaring twenties’, de charme van de jaren ’50 of ga je voor de stijl van de serie Mad Men en de jaren ’60?

Wanneer je een stijl gevonden hebt die aansluit bij jullie persoonlijkheden, denk dan eens aan de aankleding van de volgende onderdelen van jullie bruiloft, waardoor het vintage thema echt tot leven zal komen!

Pauline en Kasper-074Meer lezen “Pauline en Kasper-074”
Foto: Mon et Mine
  • Locatie

Nummer één is natuurlijk de trouwlocatie. Om je gekozen thema uit te kunnen voeren, is het van belang dat de locatie waar jullie gaan trouwen hier bij aansluit, of dat deze zo neutraal is dat je je eigen sfeer kunt creëren. Een middeleeuws kasteeltje kan heel romantisch zijn, maar sluit minder goed aan bij een vintage thema. Kies liever een mooie loft, een romantische boederij met boomgaard, of een buitenlocatie met veel groen.

Pauline en Kasper-391Meer lezen “Pauline en Kasper-391”
Foto: Mon et Mine
Pauline en Kasper-393Meer lezen “Pauline en Kasper-393”
Foto: Mon et Mine
  • Gasten

Jullie gasten betrekken bij het vintage thema is een super goed idee! Zo zijn zij van te voren ook al betrokken bij jullie bruiloft door het zoeken naar een originele outfit. Ook kun je er voor kiezen om jullie beste vrienden en vriendinnen een speciale dresscode te geven; alle mannen een zelfde kleur vlinderstrikje of alle meiden in een zelfde tint jurk. Dit zorgt voor fantastische plaatjes!

Pauline en Kasper-295Meer lezen “Pauline en Kasper-295”
Foto: Mon et Mine
  • Ceremonie

Besteed ook aandacht het persoonlijk maken van de aankleding van jullie ceremonie. Maak bijvoorbeeld een mooie backdrop voor achter het altaar of de trouwtafel. En als je hebt gekozen voor de jaren ‘50 stijl met mooie lichte pastelkleuren, vraag dan aan jullie trouwambtenaar of deze voor één keertje ook in deze stijl gekleed wil komen. Of in ieder geval zijn of haar zware donkere toga thuislaat.

Pauline en Kasper-486Meer lezen “Pauline en Kasper-486”
Foto: Mon et Mine
Pauline en Kasper-496Meer lezen “Pauline en Kasper-496”
Foto: Mon et Mine
  • Vervoer

Wie houdt er niet van de prachtige oldtimers uit de jaren ’40 en ’50? Nu je gaat trouwen heb je een uitstekend excuus om een keer in zo’n schitterende wagen te rijden. Jullie trouwvervoer sluit hierdoor helemaal aan bij het vintage thema. Bovendien biedt een trouwauto de mogelijkheid om fantastische foto’s mee te maken! Het mooiste is natuurlijk wanneer je een auto kunt huren zonder chauffeur, zodat de bruidegom zich voor één dagje echt James Dean kan wanen.

PicMonkey CollageMeer lezen “PicMonkey Collage”
Foto: Mon et Mine
  • Feest

Als jullie bruiloft afgesloten wordt met een feest, besteed dan ook aandacht aan de aankleding hiervan. Hang mooie decoratie op in de feest tent die aansluit bij jullie thema, en serveer klassieke cocktails!

PicMonkey CollageMeer lezen “PicMonkey Collage”
Foto: Mon et Mine
  • Last but not least: het bruidspaar zelf!

Als het stralend middelpunt van de dag, is het leuk om ook jullie trouwoutfits een vintage-touch te geven. Kies als bruid een jurk in de stijl van het deccenium van jullie thema. Of laat je kapster je haar stijlen op de manier die hier bij aansluit. En denk als man bijvoorbeeld aan accesoires zoals de corsage; kies niet voor bloemen maar gebruik ouderwetse broches of hartjes van vilt. Hiermee geef je jullie outfits een vintage uitstraling zonder ‘over the top’ te gaan. Wil je overdag toch traditioneel gekleed gaan, leef je dan ‘s avonds op het feest uit door in een mooie vintage gestylde outfit te verschijnen. En dance the night away!!!


Guest blogger Pauline geeft met Back to Style stylingadvies over vintage bruiloften, je kunt ook vintage decoratie huren!

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

 

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie