It’s the most wonderful time of the year: tijd voor een huwelijksaanzoek?

The most wonderful time of the year komt steeds dichterbij. De naderende feestdagen zijn hét moment om jouw geliefde ten huwelijk te vragen. De sfeer heb je alvast mee. De kersttijd is immers gevuld met romantiek, lichtjes, mooie kleuren, heerlijke geuren van haardhout, appel, chocomelk en als het een beeeeetje meezit: sneeuw!

foto: Erwin Beckers Bruidsfotografie

So why not propose?!

Het voorbereiden van een aanzoek is niet voor iedereen zo gemakkelijk. Misschien wil je het wel van de daken schreeuwen, maar shhhhhhus: je moet natuurlijk nog wel even geduld hebben daarmee totdat je partner een volmondig JA laat horen.

Traditioneel of modern

Ga je bij je aanzoek voor de traditie of niet? Het vragen van de hand van je partner aan de vader/ouders is een mooie symbolische actie, maar allang geen must meer. Die keuze is dus helemaal aan jou. Bij een traditioneel aanzoek daalde men gebruikelijk neer op één knie en werd een ringendoosje te voorschijn getoverd voordat je dé vraag stelt. Maar ook dat is geen noodzakelijk kwaad.

Hoe pak je het aan? We geven je een helpende hand.

foto: LNRD Photography

Kies een locatie

Natuurlijk kies je niet zomaar voor een willekeurige locatie waar je jouw geliefde ten huwelijk gaat vragen. Verzin waar jullie een bijzondere ontmoeting hebben gehad, misschien wel jullie eerste date of een locatie waarvan je weet dat je partner daar heel blij van wordt. Het park, de dierentuin, een restaurant, het strand of gewoon lekker knus thuis bij de kerstboom? Bedenk ook wat je met de locatie kunt doen om deze nog feestelijker te maken. Denk aan ballonnen, lampionnen of kaarsen in een mooie warme thema kleur. Weddingdeco.nl heeft een boel leuke keuzes waar je behalve decoratieve spullen ook originele cadeaus kunt vinden. Weet je wat ook fantastisch leuk is? Om de locatie te versieren met originele slingers waar je je eigen tekst op kunt plaatsen. Bekijk LiefsLabelwant zij bieden een fantastische website waar je dit mogelijk kunt maken en ontdek nog veel meer creatieve ideeën om jouw huwelijksaanzoek zo origineel mogelijk te maken.

foto: Alexandra Vonk Photography

Samen of met familie en vrienden erbij?

Wie wil je allemaal bij het aanzoek aanwezig laten zijn? Familie, vrienden, kinderen, huisdieren? Je kunt ze er allemaal in betrekken en ze een belangrijke rol geven. Maar natuurlijk kan je het ook intiem houden voor jullie saampjes.

foto: Luther Fotografie

Een (wedding)shoot

Hoe groot is de surprise als je een wedding-love-shoot in scene zet. Een boel fotografen bieden een pré-wedding shoot aan. Bekijk de beste fotografen uit 2015 die Zankyou jullie aanraadt! Je zou met de fotograaf kunnen afspreken dat tijdens de shoot er wat wedding signalen worden gegeven. Hoe groot is de verrassing als je vervolgens dé grote vraag stelt!

foto: Wit Photography

Een mooie ring

Ga je voor een traditioneel aanzoek dan hoort daar een mooie verlovingsring bij. Probeer een bestaande ring van je partner alvast op te meten of nog beter, mee te smokkelen naar een juwelier en ontwerp daar een mooie ring. Voor inspiratie neem alvast een kijkje op de site van de hele mooie Promises trouwringen.

foto: Ronald Zijlstra Fotografie

Live muziek

Ben je een echte romanticus en ga je voor nog meer sfeer dan is live muziek helemaal geweldig. Is er een liedje waar jullie mooie herinneringen aan hebben bijvoorbeeld? Of een prachtig en romantisch kerstliedje? Vraag dan of dat nummer kan worden gespeeld of gezongen door de The Weddingsingers.

Kom je te paard of regel je een stoere auto?

Een echte prins komt natuurlijk te paard. Nu is dat wellicht wat te veel gevraagd, maar er zijn tal van vervoersmogelijkheden om je partner mee te verrassen. Dat kan van klein, bijvoorbeeld een versierde (bak)fiets tot groot, een trouwauto of limousine. Bruidophalen.nl trouwvervoer levert klassieke en traditionele, maar ook modern trouwvervoer.

foto: Dario Endara Photography
foto: Fotobelle

De bloemen

Iets wat absoluut niet mag ontbreken bij een huwelijksaanzoek zijn natuurlijk de bloemen! Rode rozen symboliseren de liefde, maar er zijn ook een heleboel andere prachtige alternatieven. Een klein kleurrijk trouwboeketje met bloemen van het seizoen of een ontwerp door een bloemist zoals Machiel Bekker uit Tiel speciaal voor jouw geliefde.

Waarvoor je ook kiest: realiseer een droom! Een huwelijksaanzoek is een bijzonder en een heel emotioneel moment. Je bewaart het en koestert dat voor de rest van je leven en je wilt daar toch heel graag samen met een heel warm gevoel op terugkijken.

foto: Fotosolo
foto: Fotosolo

Vraag een weddingplanner om hulp

Vind je het toch wel lastig om een persoonlijk en bijzonder aanzoek te bedenken én te organiseren? Schakel een weddingplanner in. Weddingplanner theway2yourwedding gaat samen met jou een betoverend huwelijksaanzoek voorbereiden en organiseren zodat je alleen nog maar dé vraag hoeft te stellen aan jouw geliefde.

Heeft je geliefde uiteindelijk geantwoord met JA? Lees dan direct verder over het organiseren van jullie aankomende bruiloftspannend! Zijn jullie er ook al over uit wie jullie getuigen zullen worden?

Geschreven door: Inge de Regt-Janssen / theway2yourwedding

 

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie