JA ik wil…een vintage bruiloft!

Vintage is DE trouwtrend van 2012. Centraal bij het thema vintage staat dat bruidsparen hun bruiloft inrichten op een persoonlijke, knusse manier die bij hun past. Met 2de hands spullen en zelfgemaakte decoratie kun je ook met minder budget een vintage thema doorvoeren tijdens je bruiloft. Het vintage thema is over komen waaien uit Amerika en inmiddels zijn er al vele varianten zoals retro, rustic en vineyard weddings. Hieronder geven we je handige tips voor een echte vintage wedding.

  •  Vintage

Een vintage bruiloft kan op veel verschillende manieren worden verzorgd. Bijvoorbeeld in de  kleding, accessoires en natuurlijk in de decoratie. Vintage straalt gezelligheid uit, een allegaartje van oude spullen met een persoonlijke betekenis. Vintage spullen komen buiten, bijvoorbeeld in een weiland of op een oude boerderij goed tot hun recht. Met vintage spullen kun je verschillende dingen doen zoals een gezellige ouderwetse zithoek, een picknickplekje onder een prachtige boom, een oude typemachine als gastenboek en natuurlijk dineren aan lange tafels met Engels servies. Ook in de kleding kun je vintage terug laten komen. Trouwen in de trouwjurk van je moeder of oma is natuurlijk super vintage, maar tegenwoordig zijn er in veel bruidsboetieken weer jaren 50/60/70 modellen verkrijgbaar en ook op marktplaats vind je veel vintage trouwjurken.  En wat dacht je van bretels of een strik voor de bruidegom? Ook met de bloemen kun je een vintage thema creëren door bijvoorbeeld te kiezen voor veldbloemen.

Vintage bruiloft. Foto: Happy Vintage Verhuur
  • Retro

Oranje, bruin, groen en drukke patronen zijn dingen waar de meeste mensen aan denken als ze retro horen. Retro wordt vaak geassocieerd met de jaren 70, de peace- en de flowerpowertijd.  Het retro thema kun je op verschillende manieren terug komen in je bruiloft. Grote panelen met retrobehang , een verkleedkist met gekke brillen, hoeden en sjaaltjes  voor te gekke foto’s en knusse hoekjes met oranje zitzakken op een vrolijk vloerkleed. Bij kringloopwinkels en op marktplaats stikt het van het echte retro plastic oranje/bruin servies.  Andere manieren om een retro bruiloft door te voeren zijn kleurrijke kralengordijnen (xenos), Lp’s aan de muren of als uitnodiging en bijvoorbeeld een  knaloranje bruidstaart.

Happy vintage verhuur1Meer lezen “Happy vintage verhuur1”
Kleurenpallet voor een retro bruiloft. Foto: Happy Vintaga Verhuur
  • Rustic

Rustic is een nieuw, hip thema wat net z’n intrede maakt in Nederland. Het thema komt uit Amerika en wil eigenlijk zeggen; een intieme plattelandsbruiloft. Het gaat hierbij voornamelijk om het samen met de familie genieten van het feest en elkaar. Er wordt bij rustic vaak gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals oud hout, touw, stro, jute en bloemen in zachte kleuren.

Happy vintage verhuur3Meer lezen “Happy vintage verhuur3”
Tips voor een rustieke bruiloft. Foto: Happy Vintage Verhuur
Happy vintage verhuur2Meer lezen “Happy vintage verhuur2”
Kleurenpallet voor een rustic bruiloft. Foto: Happy Vintage Verhuur

Op tafel mogen flinke boeketten waarbij groen en wit afgewisseld word met fleurige bloemen.  Waxinelichtjes in jampotjes met een jutte lintje, en strobalen als zitjes zijn enkele voorbeelden van rustic.  De bomen kunnen versierd worden met lampionen en stoffen vlaggetjes in zachte kleuren.  Als bruidstaart kan er gedacht worden aan bijvoorbeeld appeltaart. Ook bij een rustic bruiloft wordt er veel gebruik gemaakt van oude spullen zoals typemachines, appelkistjes en oude flessen. 

 


Guest blogger:  Anne & Joske zijn eigenaar van Happy Vintage Verhuur en expert op het gebied van vintage bruiloften.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie