Je bruidsnagels als blikvanger

Je nagels verdienen speciale aandacht op je trouwdag. Foto: (c) 2006 Justin Lowery via Flickr.

Als je het hebt over de styling van de bruid denk je snel aan visagie en haarstyling. Maar vergeet je nagels niet! Je handen en dus ook je nagels staan op je bruiloft meer in de spotlights dan normaal. Niet alleen bij het ja-woord (‘Geef elkaar de rechterhand…’), maar ook bij het omschuiven van de ringen en natuurlijk bij het handjes schudden tijdens de felicitaties. Het is dus de moeite waard om werk te maken van je bruidsnagels.

Laat je nagels airbrushen voor mooie effecten. Foto: (c) Cynfulnails.

Je kan ervoor kiezen om je nagels subtiel maar verzorgd te houden. Zeker als je normaal gesproken niet echt iets bijzonders doet met je nagels, kan het heel onnatuurlijk voelen om ze op je trouwdag enorm op te laten vallen. Ga bijvoorbeeld voor een strakke french manicure. Voor net dat tikje extra glamour kun je het witte randje een mooie parelmoerglans geven.

Een french manicure ziet er verzorgd uit zonder te veel in het oog te springen. Foto's: Quinn Dombrowski en Jrsnchzhrs via Flickr.

Natuurlijk kun je ook gaan voor spectaculaire bruidsnagels: met schitterende kleuren, glitters en steentjes kan je van je nagels een echt kunstwerk (laten) maken. Je kunt je nagels laten lakken, maar ook laten airbrushen. Ook hier kun je nuances aanbrengen: kies je voor een french manicure met de tip in een bijzondere kleur of ga je helemaal los? Overleg eens met een nagelstyliste wat er allemaal mogelijk is: ze denkt vast graag met je mee.

Lief met roze of stoerder met zwart: je kunt je bruidsnagels zo gek maken als je wil. Foto's: (c) Monica Avey via Flickr.

Hoor jij bij de happy few en heb je van nature mooie nagels? Dan wil je natuurlijk dat die in topconditie zijn op je trouwdag. Zorg er dan ook voor dat je ze regelmatig vijlt, zodat ze een mooie vorm houden. Duw dagelijks je nagelriemen zachtjes terug met een bokkenpootje, zo voorkom je scheurtjes en kleine wondjes rond je nagels: pijnlijk en onflatteus. Op de dag zelf kun je je nagels mooi (laten) lakken of gewoon puur natuur laten.

Als je van nature mooie nagels hebt, hoef je er maar weinig aan te doen op je trouwdag. Foto: (c) Ballekarina via Flickr.

Geen mooie nagels van jezelf? Daar hoef je je niet bij neer te leggen. Kies bijvoorbeeld voor gel- of acrylnagels. Gelnagels kunnen aangebracht worden over je eigen nagels heen  (als je die lang genoeg vindt) of over zogenaamde ‘tips’, plastic verlengstukjes die over je eigen nagels worden gezet. Als de gel is aangebracht, moet die uitharden onder een uv-lamp. De gel wordt in verschillende lagen aangebracht. In of op de toplaag wordt de eventuele versiering aangebracht. Houd er rekening mee dat het zetten van gelnagels best een tijdrovende klus is: trek er gerust een paar uur voor uit!

Steentjes, bloemen, glitters: je bruidsnagels kunnen een waar kunstwerk zijn. Foto's: (c) Clara H. - nail-arts.com

Acrylnagels worden gemaakt door een kneedbaar bolletje over de nagel te verspreiden. Acryl hardt vanzelf uit en dus is er hier geen uv-lamp nodig. Het duurt wel ongeveer 48 uur voordat de acryl echt helemaal uitgehard is: oppassen dus als je nagels net gezet zijn! Zowel gel- als acrylnagels moet je na drie of vier weken laten bijwerken.

Twijfel je tussen gel- of acrylnagels? Vraag eens op het forum wat andere bruiden hebben gedaan.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie