Je ceremoniemeester kiezen: een bekende of een professional?

Kan de trouwauto om half 10 vertrekken? – Foto: Nimble Photography

De ceremoniemeester zorgt ervoor dat jullie als bruidspaar onbezorgd kunnen genieten van jullie bruiloft. Het uitdelen van corsages, bewaken van de planning, tafelschikking, opbergen van cadeau’s, navigeren van verdwaalde gasten, een nieuwe panty voor de bruid, contante betalingen, omgaan met onverwachte gebeurtenissen, een beschonken gast naar het hotel helpen, de bruidstaart die klaar staat, een baby die niet kan slapen: een greep uit de uitdagingen waar je ceremoniemeester mee te maken krijgt op jullie bruiloft. Je ceremoniemeester is dus niet zomaar een gast, maar een eregast met een belangrijke taak!

Zit iedereen op de juiste plaats? Foto: Phil Hawksworth
  •  Vriend(in) of familie

Je hoeft waarschijnlijk niet lang na te denken wie van je vrienden of familieleden geschikt is als ceremoniemeester. Je eerste ingeving is meestal de juiste. Je beste vriendin die een ster is in het maken van draaiboeken of je broer die zelfs in de meest stressvolle situatie zijn hoofd koel kan houden.

Een voordeel van een bekende als ceremoniemeester is dat hij/zij goed kan inschatten wat jullie willen. Een lollig optreden van een oom of juist een formeel diner, een groot feest met gasten die van ver komen of een intieme ontbijtbruiloft.

Vraag je ceremoniemeester op een originele manier en bespreek jullie verwachtingen. Betrek je ceremoniemeester in het voorbereiden en plannen van je bruiloft en check regelmatig of alles duidelijk is. Durf de organisatie los te laten. Je ceremoniemeester gaat wellicht een vrijgezellenfeest organiseren of een speech houden. Geniet hier van en laat je verrassen!

De ceremoniemeester: non-stop aan het organiseren! - Foto: James Theophane
  • Weddingplanner

Een weddingplanner of professionele ceremoniemeester  is minder emotioneel betrokken bij jullie bruiloft en kan daardoor makkelijker zaken regelen. Een gedeelte van de ceremonie missen of geen tijd hebben om rustig een stukje bruidstaart te eten is geen probleem. Voordeel is dat de weddingplanner ervaring heeft met het organiseren van bruiloften en met jullie mee kan denken over de invulling.

De professional heeft een groot netwerk van leveranciers en heeft handige checklists bij de hand waardoor jullie tijd overhouden voor andere zaken zoals het uitkiezen van een honeymoon. Een risico kan wel zijn dat vrienden of familie zich gepasseerd voelen omdat zij zich verheugd hadden op deze eretaak. Bedenk wel: het is jullie bruiloft, jullie keuze!

Zorg ervoor dat je gasten weten wie jullie ceremoniemeester is. Dit kan makkelijk via een vermelding op de uitnodiging. En denk je er aan om je ceremoniemeester te bedanken?

Geen artikel missen? Volg Zankyou op Twitter of Facebook!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie