Je make-up als sluitstuk van je bruidslook: schakel een visagist in!

Visagie: Shirley da Graca, Foto. Eppel Fotografie

  • Dé Bruidslook

De grote dag nadert! Er is zoveel te regelen voor zo een dag maar één van de belangrijkste dingen op een huwelijk blijft toch de “look” van de bruid! Hoe zal haar haar zitten, wat voor een jurk draagt ze? Wat voor een soort make-up zal ze dragen? Op die dag zijn jij en je
partner het stralende middelpunt en alle ogen zijn op jullie gericht. Dus moet je er wel voor zorgen dat je er oogverblindend uit ziet!

Visagie. Shirley da Graca, Foto: Eppel Fotografie
  • Waar moet je op letten bij het kiezen van de look?

Bij het kiezen van een goede stijl van jouw bruidslook, moet je vooral kijken naar wat bij jou past en waar jij je lekker bij voelt. Je kunt kiezen voor een totale make-over in iets extravagants, maar bedenk dan wel goed of je hier later als je terugkijkt naar jullie trouwfoto’s nog steeds tevreden over bent.

Het is erg handig om een moodboard te maken van plaatjes, kleurtjes & stofjes die jou aanspreken, dit kan je helpen met jouw uiteindelijke look. Dit kun je ook aan jou visagiste/hairstyliste laten zien. Waar veel bruiden toch meestal voor kiezen is om dichtbij zichzelf te blijven en te kiezen voor een naturel look.

Visagie: Shirley da Graca, Foto: Eppel Fotografie

Als je voor een natural look kiest, is de basis van de make-up erg belangrijk. Naturel betekent niet persé bijna geen make-up, zoals veel bruiden denken. De basis van de make-up is erg belangrijk om het geheel er natuurlijk te laten uitzien. Het succes hiervan valt of staat bij de techniek van de visagist. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de make-up de sterke punten van jouw gezicht naar voren laat komen. Het “volsmeren” met foundation van het gezicht haalt het hele principe van de “natural” look natuurlijk al gauw weg, dus beknibbel in het budget niet op een goede visagist.

Let er bij het uitzoeken van een visagist op dat veel visagistes photoshop gebruiken voor hun website. Dit geeft geen realistisch beeld van de make-up, dus een proefsessie is een echte must. Dan heb je meteen een beeld van hoe je er die dag ongeveer uit zult zien. En kun je gerust verder met het plannen van jullie huwelijk!

Visagie: Shirley da Graca, Foto: Eppel Fotografie

Verder kun je naast de normale foundation of crèmes ook kiezen voor de airbrush techniek. Dit is een make-up techniek waarbij er vloeibare micro-pigmenten op het gezicht worden gespoten. Vaak wordt er bij airbrush gedacht aan een dikke laag make-up die bovenop je gezicht licht. Alleen met de juiste technieken, materialen en kennis komt de airbrushtechniek goed tot zijn recht en doe je als bruid je voordeel met deze techniek!

  • 5 voordelen van airbrushmake-up

- Het oogt veel beter, mooier, dunner dan een normale foundation of crème
– Het is sneller aan te brengen dan foundation
– De make-up blijft langer zitten
– De make-up is waterproof en veegvast
– Airbrush is hygiënischer

Voor meer informatie over airbrush make-up kun je contact opnemen met de bruidsstyliste gespecialiseerd in airbrush make-up.


 

Guest blogger:  De Bruidsstyliste Shirley da Gracia is expert op het gebied van Bridal Styling en Facial Airbrush Make-Up.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie