Jonge internationale ontwerpers gezocht voor INTERBRIDE!

Internationale jonge ontwerpers zorgen met hun ontwerpen voor de trends van moren. Elk jaar geeft INTER BRIDE jonge ontwerpers de mogelijkheid om zichzelf te bewijzen op het gebied van bruidsmode. Dit jaar vind de beurs plaats op 25-27 juni in de modehoofdstad Düsseldorf. 

Foto: INTERBRIDE

INTERBRIDE 2016

Neem een kijkje in de wereld van bruiloften en netwerk met bekende namen uit de bruiloften industrie. De INTER BRIDE is de vakbeurs en het branche-trefpunt voor de nationale en internationale wereld van bruidsmode en gelegenheidskleding. Gepresenteerd op het beursterrein van de Internationale Beurs in Düsseldorf kun je de nieuwste collectie en meest actuele modetrends van 2016/2017 zien.

Een unieke kans voor jonge ontwerpers

De gerenommeerde tentoonstelling INTER BRIDE biedt beginnende ontwerpers over de hele wereld een uniek platform waarop ze hun eigen creaties kunnen tonen voor een breed publiek en professionele jury. Nu is het de kans voor jonge ontwerpers om hun eigen ontwerpen te presenteren en hun stijl te laten zien! Hoe kleed de bruid van morgen zich? Welke trends worden er helemaal hot en happening? Jij kan het allemaal zien en laten zien op de INTER BRIDE beurs.

Foto: INTERBRIDE
Foto: INTERBRIDE
Foto: INTERBRIDE

Breek door met INTERBRIDE

Laat jouw liefde voor mode zien, of deel jouw talloze ideeën met de grote namen uit de mode industrie. Zowel fabrikanten als warenhuizen en media zullen in het publiek zitten. Het deskundig publiek op de INTERBRIDE beurs bestaat uit trendy fashion labels en ervaren dealers uit de mode industrie. Door deze gave kans kan dit jouw doorbraak zijn in de mode industrie. De jonge ontwerpers krijgen de kans om hun eigen land te presenteren. Een jury van internationale fabrikanten zullen intensief betrokken zijn en zullen de ontwerpen beoordelen op het gebied van haalbaarheid, creativiteit, en innovatie.

Foto: INTERBRIDE
Foto: INTERBRIDE
Foto: INTERBRIDE

De winnaars van 2015

ambacherVIDIC

Foto: ambacherVIDIC

Modern design gecombineerd met luxueuze elegantie – dit is waar de collectie van de jonge ontwerpster uit Hamburg om draait. AmbacherVIDIC, heeft de bruidsmode wereld overgenomen met de prachtige bijna elf-achtige stijl.

ambacherVIDIC
Foto: ambacherVIDIC

Deelname aan de INTERBRIDE was erg spannend voor ons. Wij hebben goed gekeken naar de kopers en wat hun koopgedrag is. Hoe kunnen wij hiermee werken? We hebben vooral gedacht aan de kwaliteit, een jeugdige uitstraling en een ready-to-wear collectie.
 (ambacherVIDIC)

Foto: ambacherVIDIC

IOSOY

Foto: IOSOY

De ervaren ontwerper Barbara Weigand was al redelijk bekend met de mode-industrie. Ze had al meerdere jaren ervaring als textielontwerper en galeriehouder. In 2008 kwam ze op het idee om een kledinglijn op te richten met de focus op kwaliteit en innovatieve stoffen. Zo ontwierp ze haar eerste collectie in München. IOSOY is een modelabel dat zich focust op diversiteit en vrijheid.

Wat is er veranderd voor Barbara Weigand sinds zij de wedstrijd heeft gewonnen? 

FOto: IOSOY

Door het winnen van de INTERBRIDE zijn er veel deuren voor mij open gegaan. Ik heb onlangs een van mijn collecties verkocht aan de prestigieuze bruidswinkel Le Chapeau in Antwerpen. Voor internationale jonge ontwerpers is dit een hele goede kans om verder te komen in de mode-industrie. (IOSOY)

Foto: IOSOY

Dajana Basic London

Foto: Dajana Basic London

Onder de jonge ontwerpers in 2015 was er ook de Londenaar Dajana Basic, die de jury deed verbazen met haar trendy en zeer moderne ontwerpen. Sinds haar jeugd is ze al dol op het ontwerpen van kleding en is ze altijd al creatief geweest. Nu heeft ze een prachtige collectie gemaakt dat straalt van de vrouwelijkheid en elegantie.

Hoe was haar ervaring met INTERBRIDE 2015? 

Foto: Dajana Basic London

Het was helaas niet mogelijk om zelf naar de INTERBRIDE beurs te gaan maar gelukkig kon mijn collectie direct vanuit Londen worden verzonden naar Düsseldorf. Het was een hele grote eer om een van de winnaars te zijn. Ik ben hierdoor in contact gekomen met veel experts uit de mode-industrie in Londen. Zij gaven mij zeer positieve feedback, voornamelijk over de kleurrijke accenten in mijn collectie. (Dajana Basic London)

Foto: Dajana Basic London

Atelier Liebesband

Foto: Atelier Liebesband

Sinds 2005 zijn er steeds meer bruiden die hun droomjurk scoren bij Atelier Liebesband en met goede reden! Dit merk heeft een breed repertoire dat voor uiteenlopende soorten bruiden geschikt is. Het merk heeft zowel trouwjurken als avondjurken. De ontwerper Mine Akdogan weet wat de trends zijn en hoe hij die kan toepassen om de harten van menig bruid sneller laten kloppen bij het zien van de jurken.

Hoe was de deelname aan de spannende wedstrijd voor hem?

Foto: Atelier Liebesband

Die Interbride biedt een goed platform voor de beginnende ontwerper. Je komt hiermee in contact met veel professionals uit de mode branche. Ik kwam in contact met veel andere ontwerpers en ik was erg blij dat wij als professionals behandeld werden en mijn collectie trouwens ook. Het was een geweldige ervaring om aan mee te doen!  (Atelier Liebesband)

Foto: Atelier Liebesband

Meedoen als jong ontwerper?

Heb jij een liefde voor ontwerpen en wil je jouw ontwerpen laten zien aan een breed publiek en daarmee in contact komen met veel professionals in de mode-industrie? Dan moet jij je direct aanmelden! Je moet je voor 15 april 2016 per  E-Mail aanmelden. Jouw collectie moet zich wel focussen op de bruidsmode en je mag niet al een bestaand contract hebben met een ander internationaal merk. 

Foto: INTERBRIDE
Foto: INTERBRIDE
Internationale Jung-Designer 2016. Foto: INTERBRIDE

Laat deze kans niet aan je voorbij gaan! De INTERBRIDE zal ook verschillende collecties laten zien van 150 internationale merken. Er komen jaarlijks 5500 bezoekers op af en bekende namen uit de mode-industrie. Bruidsmode liefhebbers komen jaarlijks samen om hun ideeën en ervaringen met elkaar te delen. Zeker een reden dus om een bezoek te brengen aan Düsseldorf van 25-27 juni 2016!


Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie