Ken je lichaam en kies de perfecte jurk!

Zo af en toe hebben we een flirt met een bruidsjurk. Met zo een jurk die direct je aandacht trekt, en waar je dagen aan blijft denken. En hoewel de jurk misschien perfect is op de pop, weet je vaak diep vanbinnen meteen of dit jouw jurk is of niet. Want in het echte leven kan een jurk uit een boekje of in de etalage vaak flink tegenvallen. Het is dan gewoon niet onze jurk. Waar ligt dit dan aan?

Hoe mooie de jurk ook is, soms past de jurk gewoon niet mooi bij je lichaam. Want de perfecte jurk wordt niet enkel bepaald op hoe de jurk eruitziet, maar het ligt hem vooral in hoe de jurk eruitziet op jouw lichaam. Maakt het je mooier, perfecter en voelt het ook nog eens fantastisch om je lichaam? Dan is het jouw jurk. Let voordat je verliefd wordt op een jurk dan ook altijd eerst op je lichaamsbouw. Want elk figuur heeft zijn perfecte jurk. Lees snel verder en ontdekt wat jouw jurk is!

Foto: Cfoto

1. Natural curves

Een perfecte jurk voor jou is een jurk met een V-hals, of hartvorm decolleté. Een jurk dat niet te volumineus is, maar ook niet te strak om je lichaam zit waardoor je mooie curves verdwijnen. Als je langer wilt lijken, kun je dat doen door de jurk te ‘breken’ met een ceintuur, of een rok die losser over je lichaam valt. Wij jij een gezond kleurtje op je trouwdag? Bekijk hier de do’s and dont’s

Foto: David Christian

2. Een omgekeerde driehoek

Het is belangrijk om de rug, schouder en borst strak te hebben, en een wijde rok te dragen. Zo breng je optisch het balans terug. Draag een hoge hals, en zorg met de wijde rok voor extra volume. Kies voor een strakke taille en zorg dat de aandacht op je heupen ligt.

Foto: Jesús Peiró

3. Een recht lichaam

Als je een recht lichaam hebt, vermijd dan rechte jurken, korte mouwen, vierkante halzen en jurken die recht naar beneden vallen vanaf de schouders. Vermijd ronde halzen, en draag liever geen korte kettingen. Wat jou perfect staat zijn jurken die strakker zitten bij de taille. Richt verder de aandacht op een V-hals om langer en gevormder te lijken. De rok moet niet te lang zijn, of verticale stroken hebben. Verticale lijnen doen namelijk nog ‘rechter’ lijken.

Foto: Cayetana Ferrer

4. Een peer of driehoekig lichaam

Breng je figuur in evenwicht door de aandacht op het bovenste stuk van je lichaam te richten. A-lijn jurken doen dit perfect. Zorg dat de jurk niet te strak zit, zodat de aandacht niet te veel naar de heupen gaat. Kies een strapless bovenstuk met een V-hals als bijvoorbeeld een prinsessenjurk, deze staat jou perfect! De stoffen en de details op het bovenstuk van het lichaam helpen je lichaam meer in balans te krijgen. Bekijk deze gallerij met transparante jurken voor een jurk zo als op de foto. 

Foto: David Christian

5. Zandloper figuur

Jouw figuur is in balans, en dit kun jij accentueren met een mermaid of een pencil jurk. Deze modellen zijn erg sexy en doen je figuur perfect uitkomen! Laat je schouders zien voor dat beetje extra!

Foto: Pronovias

Nog een laatste tip voordat je de winkels invliegt! Als je een kort bovenlichaam hebt, of een grote boezem, probeer dan niet te veel details op je bovenlichaam te dragen. Dit maakt het nog groter en drukker. Als je juist een minder opvallend decolleté hebt en een lang bovenlichaam, staat dit je juist goed! Op deze manier creëer je meer volume en vrouwelijke vormen. Je aanstaande zal je met open mond verwelkomen bij het altaar.

Houdt deze tips in je achterhoofd bij het kiezen van een jurk, en je zult zien dat de perfecte jurk die in jouw hoofd zo mooi staat, ook in het echt zo prachtig is! Voor nog meer advies bekijk je deze onmisbare tips voor het vinden van de perfecte jurk. En heb je je perfecte jurk gevonden? Maak je look compleet met mooie sieraden, een prachtig bruidskapsel en schoenen!

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie