Kinderen op je bruiloft: tips om er een feest van te maken

Kinderen zorgen altijd voor verrassingen - Foto: Emery & Company

Wat een feest, er komt een bruiloft! Van papa en mama, van oom en tante, van buurman en buurvrouw, van de juf of van dierbare vrienden. Voor kinderen lijkt een bruiloft één groot onbezorgd feest maar stiekem is het toch ’n beetje spannend. Betrek ze in de voorbereidingen van de bruiloft om ervoor te zorgen dat ze begrijpen wat trouwen is en wat er van hun verwacht wordt op de grote dag. Je kunt bijvoorbeeld samen kleding en accesoires gaan kopen, ze voorleesboeken over trouwen cadeau doen en samen oefenen. Doe eens een ceremonie na in de tuin of neem een kijkje bij het gemeentehuis als een bruidspaar foto’s maakt op het bordes!

Ontroerend: kindjes op je bruiloft - Foto: Librarian Alexa
  • Tijdens de ceremonie

Je kunt aan je bruidsmeisje en/of bruidsjonkertje vragen om te helpen bij een of meerdere van de volgende onderdelen van de ceremonie:

– Deur openmaken en open houden

– Sleep van de bruid dragen

– Boeket vasthouden tijdens de ceremonie

– Ringen brengen tijdens de ceremonie

– Bloemen strooien na de ceremonie

– Bellenblaas blazen buiten

Als er een  grote groep kinderen op je bruiloft komt, omdat je bijvoorbeeld op een school werkt, denk dan na over de verdeling van taakjes. Een rij ontroostbare meisjes of driftige jongens vanwege een oneerlijke rolverdeling is voor niemand leuk!

Lekker smullen! - Foto: Pawel Loj
  • Tijdens het eten

Een vijfgangendiner met kwartel, pommes duchesse, haricots verts en tot slot een champagnebavarois? Welnee, kinderen zijn dol op poffertjes en ijsjes. Zorg er dus voor dat er – indien nodig – een ander menu is voor de kids. In plaats van een dessert kun je ook snoepzakjes uitdelen. Licht ouders van tevoren in zodat ze eventueel andere kleding mee kunnen nemen als je verwacht dat er gemorst of veel gespeeld zal worden.

Knutselen aan een speciale kindertafel - Foto: Frost Nova
  • Tijdens het feest

Kinderen kunnen zichzelf een poosje vermaken, geen hele dag. Als er veel kindjes naar je bruiloft komen, zorg dan ook voor veel vermaak! Bijvoorbeeld een knutseltafel, een springkussen en een goochelaar. Er zijn superhandige kant-en-klare themaboxen te koop met leuke spullen. ’s Avonds kun je de kinderen het gastenboek laten beheren en, als ze nog wakker zijn, bedankjes laten uitdelen.
Als er een dansvloer is dan kan de DJ een paar kinderhits draaien (vinden de grote kinderen ook leuk!) aan het begin van het feest, terwijl de gasten nog aan het borrelen en feliciteren zijn.

Komen er kindjes naar je bruiloft? Praat erover mee!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie