Kledingtips voor je bruidskinderen: mooie bruidsmeisjes en coole bruidsjonkers

Je dochter als bruidsmeisje? – Foto: Lee Haywood

Op een bruiloft vorm je samen met je verloofde het stralende middelpunt van de dag. Maar als je een gezin hebt of er kinderen van familie en vrienden aanwezig zijn dan zullen jullie niet de enige zijn die in de schijnwerpers staan. Je dochter als mini-me in een witte jurk of je stoere zoon die heel verlegen wordt bij het zien van zijn moeder als gelukkige bruid. Bruidskinderen stelen graag de show, geef ze eens ongelijk?

Jurken: Monica, Taffeta en Melany – Foto’s: LightintheBox.com

Stem de kleding van je bruidsmeisje af op je trouwjurk. Jullie hoeven echt niet sprekend op elkaar te lijken, daarvoor is het leeftijdverschil toch te groot :-). Wel kun je subtiele details terug laten komen: bijvoorbeeld een strik of haarspeldjes in de kleur van je bruidsboeket.

Bruidskinderen in het wit – Foto’s: Koonings

Verschillende aanbieders bieden een assortiment kinderbruidsmode aan, speciaal voor bruiloften. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Kindersmokings, waar je zowel voor de jongens als de meisjes prachtige kleding vindt. Koop niet in een opwelling een snoezig jurkje maar betrek de bruidskinderen en eventuele ouders: zij willen dit graag met je delen. Meisjes vinden het fantastisch om als een ware prinses uit een kleedkamer te komen en zichzelf voor de spiegel te bewonderen. En jongens zijn geneigd te mopperen over een kriebeltrui of een broek die niet lekker zit: jammer als dit zorgt voor een boos gezichtje op je grote dag.

Kleurrijke kindermode – Foto’s: H&M

Kleding voor bruidskinderen hoeft geen fortuin te kosten: bij bekende winkels zoals H&M en Zara zijn in iedere collectie bruiloftachtige outfits verkrijgbaar. Een voordeel is dat je deze kleren kort voor de bruiloft nog kunt kopen. Als er veel kinderen naar je bruiloft komen dan kan het gebrek aan exclusiviteit een nadeel zijn: mogelijk hebben andere ouders ook hun oog laten vallen op een confectiekledingstuk voor hun kind.

Keuze genoeg! – Foto: Corrie’s Atelier voor Bruidskindermode

Wil je echt iets bijzonders en unieks dan kun je kleding voor je bruidsmeisje of bruidsjonkertje laten ontwerpen en op maat laten maken bij een atelier. Er zijn hoedjes en tasjes te koop: daar kunnen je bruidskinderen fijn mee spelen tijdens de ceremonie en o, wat zien ze er schattig uit!

Kleine jurkjes, kleine prijsjes – Foto’s: Zara

Tot slot: sta even stil bij de praktische kant. Heb je een extra legging bij voor het geval je bruidsmeisje in het gras heeft gespeeld? Krijgt je bruidsjonker geen verkoudheid omdat hij een linnen blouse aan heeft en het koud is in het gemeentehuis? Ga lekker winkelen met de kids en geniet met elkaar van de voorpret.

Zijn er bruidskindjes op jouw bruiloft? Praat erover mee in het trouwforum!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie