De uitdaging: koel blijven bij het voorbereiden van je bruiloft

Een paars thema voor je bruiloft. Foto Salicia via Flickr

Als je gaat trouwen geloof je in de prille aanloop naar het huwelijk dat jij de eerste en enige bent die zich niet gek laat maken in het circus dat trouwen heet. Je hebt om je heen gezien wat een bruiloft losmaakt bij mensen en je hebt je heilig voorgenomen: jou gebeurt dat niet. Je gaat er natuurlijk een onvergetelijke dag van maken, maar je gaat het niet overdrijven. Rationeel zul jij een jurk, een locatie en een taart uitzoeken. Een ring is maar een ring, een schoen maar een schoen, een servet maar een servet. De mooiste dag van je leven mag best wat kosten, maar je gaat je zuurverdiende geld niet uitgeven aan allerlei spullen voor één dag.

Maar ja, je googlet eens wat en je kijkt eens een trouwmagazine in. Hm, leuk zeg, een zelfontworpen ring. Met de vingerafdruk van je lief erin. En dan die ring laten aanvliegen door een sneeuwwitte uil. Wauw. Je zucht eens diep terwijl je naar de tarieven kijkt. Da’s een smak geld. Maar je trouwt maar een keer, nietwaar, en je stuurt een mailtje voor een ‘vrijblijvende offerte’.

Een bruiloft in het roze. Foto: Chema Andreu en Fran Russo

Op internet stuit je op allerlei mogelijkheden om dingen te personaliseren. Goed, een servet is een servet, maar een servet met ‘Sam & Emiel’ erop is toch wel erg feestelijk. Maar alleen zo’n servetje is misschien wat armoedig. Dus waarom geen matchende servetringen, kaarsenstandaards, plaatskaartjes en stoelhoezen? Dat zal vast een gaaf gezicht zijn, zeker als alles in één kleur is. Jij doet niet aan zoiets als een kleurthema, natuurlijk, maar goed: nu je toch die paarse servetten hebt uitgezocht, is het een kleine moeite om alle andere accessoires aan die kleur aan te passen.

Je aanstaande kan misschien de voering van zijn pak ook wel in het paars laten maken en daar een paarse das bij dragen. Jouw kousenband krijgt een paars detail. Jouw schoenen, toch maar gekocht bij de trouwzaak in plaats van de Van Haren, kunnen geverfd worden in iedere gewenste tint. Misschien kun je je moeder wel overhalen in het paars te verschijnen. Je gaat vanzelfsprekend mee bij het uitzoeken: het moet wel de góede kleur paars zijn.

De hele locatie kan in het thema voor je bruiloft passen. Foto Salicia via Flickr

Uiteindelijk ga je helemaal los op kaarsen, taartscheppen, veel te veel bedankjes, shoeclips, linten, harten voor aan de kerkbanken en alles wat je verder nog te pakken krijgt. Maar wat geeft het? Na je bruiloft staan er allerlei tweedehandsverkoopsites tot je beschikking. Voor alle andere bruidsparen die het hoofd koel gaan houden…

Hoe ga jij je bruiloft aankleden? Hier vind je originele decoratietips. En hoe hou je de kosten binnen de perken als je je toch laat verleiden door al die leuke dingen die er voor een bruiloft te vinden zijn? Hier vind je een aantal tips voor een budget-vriendelijke bruiloft.

Als jij je ook te buiten wil gaan aan ballonnen, taarttoppers, enveloppendozen en kousenbandjes, kun je bijvoorbeeld eens kijken op trouwartikelen.nl.

Wat heb jij allemaal al gedaan voor je bruiloft wat je niet van plan was? Laat hieronder een reactie achter en vertel jouw verhaal!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie