Lentebruid: houd je bruidsjurk kort!

Kies jij voor kort? - Foto: Dolly Couture, The Hastings on Hudson

Stel je eens voor: het is een stralende dag, geen vlekje aan de hemel en het kwik stijgt al snel richting de 25 graden Celsius. Je bent nog geen half uur wakker en hebt het nu al warm. Misschien ga je wel trouwen op het strand of in een romantische tuin. En je wilt vanavond op het feest lekker kunnen dansen, zonder dat je steeds op je eigen jurk gaat staan of erger nog – dat je bruidegom er over struikelt. Een korte bruidsjurk is dan een goede optie: sexy, niet te formeel en zeker niet te warm.

Korte bruidsjurk met kant - Foto: Elizabeth Fillmore Spring 2012, Fleur

Heel romantisch is een jurk met veel kant (zoals bovenstaande jurk). Deze kun je bovendien goed combineren met een sluier en eventueel een sleep. Ook komen pailletten en diamanten goed tot hun recht in een korte jurk.

Bruidsjurk met strik en pailletten - Foto's: Monique Huillier Spring 2012, Ballet & Taylor

Enige vereiste voor een korte trouwjurk is dat je niet bang bent om je benen te laten zien aan de buitenwereld. Een gedegen voorbereiding met een bezoek aan de zonnebank is dan ook geen overbodige luxe. Je hebt veel aandacht besteed aan het kiezen van je jurk dus zorg ervoor dat je geen twijfels krijgt op je grote dag. Er zijn verschillende korte modellen trouwjurken verkrijgbaar: net over de knie, op de knie en boven de knie. Laat je hierover adviseren als je een jurk gaat kopen.

Inspiratie van de catwalk - Foto: Jason Wu Spring 2012

Deze lente zie je veel strikken, roosjes en ruches. Je maakt een statement door een korte jurk te dragen dus zorg ervoor dat je gasten hun ogen uit kunnen kijken!

Korte romantische bruidsjurken met roosjes - Foto's: Marchesa Spring 2012
Ruches en strikken - Foto's: Tobi Hannah Spring 2012, Nataliya & Faith

Tot slot: bij een korte jurk vallen je bruidsschoenen extra op. Neem dus alleen genoegen met een paar perfecte schoenen!

 

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Comentaar (1)

Frederique
20 mrt 2012

Het is dat ik al getrouwd ben, anders zou ik het wel weten: hoe leuk zijn de jurken van Tobi Hannah!!

Antwoorden

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie