Leuk voor een bruiloft in het buitenland: het welkomstpakket!

Gaan jullie in het buitenland trouwen, verwelkom jullie gasten dan met een welkomstpakket! Zo laten jullie zien dat jullie het fijn vinden om hen erbij te hebben en komen de gasten meteen goed in de sfeer. Ook als jullie een weekendbruiloft van meerdere dagen plannen is dit leuk om te doen!

  • It’s all about the looks

Allereerst even over de verpakking van het pakket. Wat dacht je van een picknickmand, hartstikke leuk als er in de buurt ruimte is om te picknicken. En een strandtas is erg handig wanneer jullie gasten dicht bij het strand verblijven. Ook een schattig doosje kan erg leuk zijn. Tip: kies de verpakking in jullie themakleur of laat jullie eigen logo erop drukken, cute!

Een welkomstpakket voor je bruiloftsgasten! Foto: SXC
  • Welkomstbrief

Omdat jullie waarschijnlijk geen tijd hebben om iedereen persoonlijk te verwelkomen kunnen jullie dit perfect via een brief in het welkomstpakket doen! In deze brief kun je meteen zetten waar de gasten wanneer verwacht worden en wat de dresscode voor de gelegenheid is. Ook belangrijke telefoonnummers zoals die van jullie weddingplanner gaan in de brief.

  • Eten en drinken

Na een lange reis zijn jullie gasten aangekomen op plaats van bestemming. Hoe fijn is het dan als er een verkoelend drankje en een lekkere snack klaarstaan om even mee bij te komen. Kies hiervoor iets uit wat kenmerkend voor het land is, zoals chorizo in Spanje of cupcakes in Amerika. Ook leuk: een koekje in de vorm van het land!

Een lekker hapje na een lange reis! Foto: SXC
cupcake sxcMeer lezen “cupcake sxc”
Hmmm, fijn welkomstcakeje! Foto: SXC
  •  Plattegrond

Er is een grote kans dat jullie gasten nog nooit eerder in het land (of plaats) van jullie bruiloft zijn geweest. Geef ze daarom een leuke en gedetailleerde plattegrond van de omgeving. Als jullie een beetje creatief zijn kunnen jullie zelf een persoonlijke kaart maken met jullie favoriete restaurantjes, trouwlocatie en het mooiste strand. Ook de supermarkt, apotheek en politie zijn nuttige plaatsen die hierop vermeld kunnen worden.

map sxcMeer lezen “map sxc”
Een plattegrond wordt ongetwijfeld gewaardeerd! Foto: SXC
  • Folders en tips

Naast de plattegrond kunnen jullie de gasten ook folders en tips geven van leuke activiteiten die in de buurt te doen zijn. Denk aan een wijnproeverij, waterpark voor kinderen, woestijnsafari of fietsverhuur. Geef ook tips waar ze lekker kunnen eten en goedkoop kaartjes voor pretparken of voorstellingen kunnen kopen.

  • Nuttige en grappige spulletjes

Naast alle praktische informatie is het leuk om ook een kleinigheidje te geven. Gaan jullie naar een zonbestemming, denk dan aan zonnebrandcrème, slippers of een badhanddoek. Trouwen jullie in de sneeuw? Geef jullie gasten dan een skibril of een heerlijke warme deken. Deze kunnen ze als herinnering aan jullie bruiloft mee naar huis nemen.

bath towel sxcMeer lezen “bath towel sxc”
Een grote badhanddoek als cadeautje! Foto: SXC
  • Deurhanger

Na jullie bruiloft zullen de gasten heerlijk uit willen slapen. Stop in het welkomstpakket daarom een persoonlijke deurhanger zodat ze niet gestoord worden!  Wat zouden jullie in het welkomstpakket stoppen? 

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op facebook of twitter!


Guest blogger: Naomi biedt haar professionele hulp aan bij het plannen van destination weddings.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie