Leve de liefde en de muziek. Bezoek samen met je partner een festival!

Vergeet het niet, de zomer is nog niet voorbij! Als we geluk hebben kunnen we in september nog genieten van een paar dagen strand, een paar uitstapjes met een drankje op het terras of een namiddag barbecueën met vrienden en familie. September betekend niet alléén de terugkeer naar colleges of de dagelijkse routine van werk en verplichtingen, waar je zo tegenop hebt gezien terwijl je genoot van je welverdiende vakantie. Een aantal van de meest populaire en meest geliefde festivallen worden bewaard voor de 9e maand van het jaar waar mensen van over de hele wereld op af komen om, één of meerdere dagen, te genieten van de heerlijke muziek en fantastische sfeer. Naast de vele festivalletjes en evenementen die georganiseerd worden in september zijn er internationaal ook enorme festivallen te vinden. Misschien hebben jij en je partner nog een paar vrije dagen, een vrij weekend of plannen jullie je huwelijksreis, dan is het zeker aan te raden om een bezoek aan een festival te overwegen. Ontdek in dit artikel wat er juist zo geweldig is aan een festival bezoek samen met jouw grote liefde!

Foto vía Shutterstock: Monkey Business Images

Festival en liefde

Twee woorden die heel goed samen gaan; festival en liefde! Om eerst even in te gaan op het concept festival: denk aan een samenkomst van verschillende groepen mensen vanuit alle uithoeken van het land of soms zelfs de wereld die samen komen om even alles buiten het festival terrein te vergeten. Dit wordt gedaan door te dansen, te drinken, door te luisteren naar muziek, door buiten de podia om te genieten van de vele spektakels die veel festivals bieden, en het belangrijkste van allemaal: om dit te delen met mensen van wie je houdt en te genieten van elkaars gezelschap.

Hiernaast wordt ook een groot deel van de tijd, voor de overnachters, doorgebracht op de camping. Nabijgelegen hotels zijn natuurlijk ook een optie maar ervaren festival gangers zullen je zeker aanraden lekker een tentje op te zetten en de geweldige sfeer te proeven op de festival campings. Hier kom je vaak de meest interessante dingen en mensen tegen, mensen maken praatjes met elkaar, om je heen zie (en hoor) je de vonken van de liefde overspringen en je gaat naar bed en wordt wakker in de zorgeloze wereld van het festival leven. Al deze vrije en onbezorgde mensen om je heen werken aanstekelijk en we kunnen je verzekeren dat jij en je partner helemaal tot leven komen op deze plek. Het is misschien niet de meest comfortabele accommodatie maar deze avontuurlijke onderneming zullen jullie nooit vergeten en je hele leven hier met een glimlach op terug kijken.

Foto vía Shutterstock: wavebreakmedia

Spread the love

Als je hebt besloten om naar een festival te gaan met jouw vriend(in) kunnen het we je ook zeker aanraden dit te doen met een gezamenlijke groep vrienden. Festivals staan voor verbondenheid en met je vrienden aan je zijde kunnen jullie deze mooie dag(en) delen, jullie vriendschap versterken door tot in de late uren diepe gesprekken te voeren, door een avontuur te maken van een wc bezoek of een zoektocht naar eten en door samen helemaal los te gaan op jullie favoriete nummers, want op een festival geldt vooral: ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’!

Foto vía Shutterstock: Monkey Business Images

Zomer = festival

Zodra het weer wat aangenamer wordt, voor zover het Nederlandse klimaat dat toe laat, begint in Nederland de festival gekte weer want als wij ergens van houden dan zijn het festivals. Dan komt het goed van pas dat er in Nederland een indrukwekkend arsenaal aan festivals worden georganiseerd, een aantal dat elk jaar weer meer groeit en waar miljoenen mensen,  niet alleen vanuit Nederlands maar van over de hele wereld, op af komen. Hiervan vindt het grootste deel plaats in juni, juli en augustus zoals de populaire festivals Pinkpop, Lowlands en Solar.

Op internationaal gebied heb je in juni, juli en augustus ook méér dan genoeg keuze uit de meest uiteenlopende muzieksmaken. Hou je van indie of alternatief? Dan is het Engelse Glastonbury Festival in juli een goede optie, ook BBK Live in Bilbao (Spanje), NOS Alive in Lissabon (Portugal), het Duitse Southside en Primavera Sound in Barcelona zijn fantastische evenementen in dit genre.

Ben je meer van de EDM, dan is er voor jou het Belgische Tomorrowland, dit festival is één groot spektakel dat al vanaf 2005 elk jaar plaatsvindt in juni waar de meest bekende DJ’s van de wereld optreden en dat zich onderscheid met ongelofelijke decoratie, passend  bij het speciaal verkozen thema. Ook noemenswaardig is het festival Burning Man dat midden in de Black Rock woestijn plaatsvindt, gelegen in Nevada (VS) en The BPM Festival in Playa del Carmen (Mexico). Voor de liefhebbers van rock en metal  is er Bloodstock Open Air in Engeland, het Franse Hellfest, Woodstock Festival Poland of Viña Rock in Spanje.
Foto: NOS Alive

Dé festivals van september in Nederland

September is een fantastische maand om met jouw liefde nog even optimaal te genieten van het laatste beetje zomer, er zijn genoeg mogelijkheden om te dansend in de open lucht, omringd door vrolijke mensen en goede muziek. Dit weekend heb je in Amsterdam het kleurrijke en extravagante Valtifest op zaterdag  en voor de R&B en HipHop liefhebbers is er Vestival op zondag. Als je er aan toe bent om je meerdere dagen in de festival sfeer onder te dompelen, heb je op 9 en 10 september het EDM festival Into the Woods in Amersfoort en het (gratis!) festival Appelpop aan de Waalkade in Tiel. In september kun je ook nog dansen op een mooie locatie in het bos bij Draaimolen Festival in Tilburg op 17 september en als je echt een strand mens bent kun je op de 24e ook nog terecht bij Beachclub Vroeger in Bloemendaal voor Trance Nation. Is er een beter manier om de zomer af te sluiten?

Foto: Foto: BBK Live

Ga op avontuur met jouw partner en vergeet even het feit dat de herfst al bijna voor de deur staat dus haal nog het beste uit de zomer van 2016 met een (of meerdere) festival bezoek(en) in september. Jullie kunnen één dag, een weekend of zelfs jullie huwelijksreis reserveren voor een dag vol liefde en muziek om samen onvergetelijke herinneringen te creëren.

Foto vía Shutterstock: amigos haciéndose un selfie, pareja hipster pasándolo bien, amigos pasándolo bien
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie