Look van de week: de middeleeuwse bruid

Lijkt het je wat om in middeleeuwse stijl te schitteren op je trouwdag? Heb je altijd al gedroomd van trouwen in een kasteel en dat alles dan was zoals in sprookjes met feeën? Met de look van de week gaan we je in deze post laten zien hoe dat kan. We nemen alle twijfel bij je weg en jij zult een prachtige middeleeuwse bruid zijn met een ultra-chique touch.

Omdat de locatie van de het feest de afgelopen jaren veel belangrijker is geworden, kies je natuurlijk voor een toplocatie. Jaren geleden waren het hotels en zaaltjes die volstroomden om een redelijk chique bruiloft te vieren. Vandaag de dag kiest de meerderheid van de stellen voor een natuurlijkere locatie, charmant en in veel gevallen omgeven door natuur. Kastelletjes zijn dan de perfecte locatie om een mooi evenement te vieren, daar moet je zijn om onder de juiste omstandigheden en met een passende look je bruiloft te vieren. Je zult het geweldig vinden!

Look de novia medieval

Bruidsjurk

De truc om het juiste ontwerp te kiezen voor de jurk van een middeleeuwse bruid is kiezen voor een jurk gemaakt van soepel vallend stof. Ga voor een mooie rok, maar niet te lang. Wij kozen voor een bruidsjurk van David Christian, een spectaculair stuk gemaakt van fijn stof bewerkt met de beste en meeste exclusieve details zoals plumeti tule in crème kleur dat terugkomt in de hele jurk. Denk aan mouwen in laagjes strakgespannen om de pols met een versierende omzoming. Die omzoming is ook aanwezig in het centrale gedeelte van het ontwerp die eindigt met een stuk kant voor een heel speciaal effect.

Massena. Credits: David Christian

Hoofddeksels

In dit type stijl zijn hoeden voor de bruid een fundamenteel onderdeel. In dit geval hebben we gekozen voor schitterende ontwerp van Suma Cruz. Het gaat om een semi-kroontje met metalen kraaltjes. Dit wordt compleet gemaakt met pareltjes en natuurlijke details als blaadjes en vlinders: natuurlijk en romantisch, zoals bijna alles in de Middeleeuwen. Je kunt kiezen voor een bruidskapsel met vlechtjes, een must tijdens de laatste seizoenen en perfect voor een stijl uit deze eeuw.

Tocado de novia. Credits: Suma Cruz

Bruidsschoenen

Omdat de jurk als een prachtige crème kleur heeft, is het slim om te kiezen voor bruidsschoenen in dezelfde tint. Het gaat om Lodi sandalen van leer, met subtiel stiletto idee dat vast wordt gebonden aan de enkel. Om een onderscheidende touch te geven aan het geheel kun je dit leer combineren met een ander type leer in glanzende roze tinten om het een stralender en eleganter effect geven. Kies een adequate schoen voor jouw grote dag, dat is het belangrijkste. Je wil immers niet dat pijn aan je voeten je feest verpest.

Ramos. Credits: Lodi

Bruidsboeket

Deze look zou niet compleet zijn zonder een mooi bijpassend bruidsboeket. In dit geval is een veldboeket de perfecte optie. Samengesteld met veel bladeren zoals olijfbladeren en kleine bloemetjes in zachte kleuren. Oogverblindend!

Ramo de novia silvestre. Credits: Lauren Fair Photography

Juwelen voor de bruid

Een mooi juweel voor de bruid is een schat voor de rest van je leven en als het gaat over de trouwringen nog net ietsje meer. Kies een gouden ring om dit verbond te vieren en ga voor een exemplaar met een mooie steen in het midden. Een vintage trouwring kan ook mooi zijn in combinatie met kleine oorbellen. Kleine! Want het echte juweel draag je al op je hoofd. Je gasten zullen sprakeloos zijn!

Anillo de compromiso. Credits: Emilia Jane Photography

Als je een dromerig type bent dat wil dat haar bruiloft een waar sprookjeshuwelijk wordt, kies dan deze look van de week die we exclusief voor jou hebben uitgedacht. Een middeleeuwse bruid is de meest romantische ooit.

Auteur: Eline Dabekaussen
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie