Maak deze 5 fouten niet als je dochter trouwt! Adviezen om de beste bruidsmoeder te worden

Voor het overgrote deel van de moeders geldt dat wanneer hun dochter zich verlooft en binnenkort gaat trouwen ze een orkaan van gevoelens voorbij zien komen. Soms zijn die gevoelens moeilijk te controleren. Vanuit Zankyou geven de beste adviezen zodat de bruiloft van je dochter ook voor jou een van de mooiste dagen van je leven wordt.

Het is logisch dat je achterom kijkt en denkt aan je eigen bruiloft waar je misschien wel wat details had willen veranderen. Dat is normaal omdat de markt en de bruidswereld veranderd constant! Er zijn een hele hoop professionals die ons helpen te oriënteren en te organiseren. Dat maakt ook dat de beslissingen die je neemt moeilijker zijn als het aankomt op je droomhuwelijk. Denk daarom vooral aan de smaak en de voorkeuren van je dochter en help haar met alles!

Foto: Beautiful Wedding

1. Denk eraan dat het niet jouw bruiloft is

Deze tip lijkt vrij voor de hand liggend, nietwaar? Ook al lijkt het een leugen, er zijn moeders die niet in staat zijn om dit te doen. Jaren geleden waren de alternatieven voor de organisatie, decoratie en jurken nog niet de helft van wat ze nu zijn. Ook qua originaliteit bleef het behoorlijk achter en in sommige gevallen zijn de moeders geneigd om te vertellen wat zij mooi vinden. Het is oké om je mening te hebben, maar respecteer de wensen en keuze van je dochters. Lees ook: Hoe voorkom je dat je ouders en schoonouders de organisatie van jouw bruiloft compleet overnemen?

Foto: Norwud

2. Kleed je volgens het protocol

Denk eraan dat je dochter de ster van deze dag is. Je mag er tussen de gasten uit springen vanwege je elegantie, maar dat is het ook. Dus schrijf op:

Kleur: je weet dat je wit moet mijden, maar ook beige, gebroken witivoor en andere varianten. Je moet op afstand perfect het kleurverschil kunnen zien tussen jouw jurk en die van je dochter, het is niet raadzaam om ook maar een klein beetje twijfel te zaaien.

Hoeden: denk eraan dat de moeder van de bruid de persoon is die een hoed moet dragen en dankzij deze accessoire ziet ze er anders uit dan de rest. Ga voor een fotohoed als het een bruiloft overdag is en kies een klein hoedje voor ‘s avonds.

Jurk: het beste dat we de moeder van de bruid kunnen adviseren is om te gaan voor een jurk die valt tot op de knie of net daaronder of kies een pak dat bestaat uit twee delen. Als de bruiloft ‘s avonds gevierd is, mag je ook voor een pak met lange mouwen gaan.

Hoe dan ook, het is raadzaam om met de schoonmoeder en de bruidsmeisjes te praten over de outfit en accessoires. Zodat je op de bruiloft zelf, maar ook later op de foto’s schittert.

3. Formeel

De sterren van deze grote dag zijn de bruid en bruidegom, maar jij hebt ook je ereplaats. Het is goed om je discreet, verfijnd en genoeglijk op te stellen. Wees vriendelijk voor alle gasten en geniet van een van de meest speciale dagen uit het leven van je dochter.

Foto: Laura Chacón

4. Vergelijk niet

Het zou niet de eerste keer zijn dat we hatelijke vergelijkingen horen. Het is mogelijk dat je naar heel wat bruiloften bent geweest voordat je dochter gaat trouwen en natuurlijk zijn er dan dingen die je mooi vond of juist niet. Het maakt niet uit! Het zijn irrelevante details als het aankomt op je dochters bruiloft. Dus als je al kritiek geeft doe het tijdens de voorbereiding en doe het opbouwend, geef je ervaring door met alle liefde van de wereld. Ook interessant: 7 liefdeslessen die wij van onze ouders hebben geleerd!

Norwud

5. Positieve houding

Niemand heeft gezegd dat het organiseren van een bruiloft makkelijk was. Dus behoud de rust en je onderscheidingsvermogen op alle momenten. Help je dochter wanneer ze het nodig heeft en wanneer ze het vraagt (maak haar niet nog gestrester). Het is mogelijk dat wanneer de grote dag aanbreekt, je bedolven wordt onder emoties maar het is belangrijk om je dochter daar niet gek mee te maken. Als je het op haar overbrengt, geniet ze misschien minder van de dag. Ontdek ook hoe jij je bruiloft ontspannen kunt voorbereiden met deze tips.

Foto: iSi Weddings

Als jij de gelukkige bent en je dochter trouwt binnen een paar maanden, vergeet deze eenvoudige, maar waardevolle adviezen dan niet. Trap niet in deze valkuilen. Geloof in de bruiloft van je dochter!

Auteur: Eline Dabekaussen

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie