NL Login
NL

Make-up op een warme trouwdag: blijf koel met deze tips!

401672_364331856963867_80632547_nMeer lezen “401672_364331856963867_80632547_n”
Foto: Anouscka Rokebrand Photography

Iedereen droomt van een heerlijk zonnetje op zijn/haar trouwdag, maar wat te doen als het zó heet is dat je make-up gaat smelten?

Onlangs deed ik de make-up voor Carina, een trouwfotograaf uit België, voor haar love shoot om hun vijfjarige huwelijksjubileum te vieren. De foto´s werder gemaakt door trouwfotografe Anouschka Rokebrand in het Rotterdamse Hotel New York. We deden de make-up in Anouschka´s studio in Boskoop en het was zo warm dat ik mijn make-up in de koelkast moest bewaren, zodat het niet zou gaan smelten.

Om te beginnen moest ik de huid van Carina kalmeren en af laten koelen. Daarvoor sproeide ik wat Elemis Balancing Lavender Toner op haar gezicht. Dat werkt verzachtend, ontspannend en brengt de huid weer wat terug naar de normale textuur. Je kunt dit product gebruiken voor alle huidtypen, het is erg zacht, vooral handig als de zon je huid wat gevoelig heeft gemaakt.  Bij Time to Spa kun je terecht voor het product, ook als je vanuit Nederland bestelt.

Elemis Balancing Lavender Toner, Nars Pro Prime , Nars Smudge Proof eye shadow, Model in a bottle. Foto: Katie Larcombe

Na het koelen van de huid heb ik de basis aangelegd met Nars Pro Prime, één van de beste die ik ooit heb gebruikt en Nars Smudge Proof oogschaduw als basis voor de ogen. De basis dient ervoor dat de make-up die ik hierna aanbreng blijft zitten, ook bij extreme hitte. Tenzij de huid heel erg droog is, kun je het beste de moisturiser overslaan. De make-up moet zo dun mogelijk blijven zodat de huid kan blijven ademen.

Je wilt natuurlijk dat je make-up goed genoeg is om goed op de foto te komen tijdens de love shoot, maar helaas zul je veel minder kunnen gebruiken als het warm is. Je kunt het beste dunne laagjes aanbrengen. Mac Face and body foundations zijn licht en naturel en geschikt voor het aanbrengen in laagjes zodat alles op z´n plek blijft. Het gebruik van een   crème rouge is een goede manier om een dun laagje toe te voegen dat blijf plakken aan de foundation. Ik heb gebruik gemaakt van Stilla’s crème blush, ze hebben fantastische kleuren en het is makkelijk te mixen. (Te verkrijgen bij beautybay en maccosmetics)

P1040773Meer lezen “P1040773”
Sisley lipstick, Stilla’s crème blush Foto: Katie Larcombe
P1040775Meer lezen “P1040775”
Mac Face and Body Foundation, Dior Show New Look MascaraFoto: Katie Larcombe

De lipstick moet blijven zitten, maar ook hydrateren. Het is erg vervelend als een lang zittende lipstick je lippen uitdroogt als je in de zon bent. Sisley (verkrijgbaar bij Douglas) heeft een lang houdbare, hydraterende lipstick in sterke kleuren. Het is wel een wat duurdere lipstick, maar het is het waar niet de hele tijd je lipstick te hoeven bijwerken.

Gebruik waterproof mascara, ik ben gek op Dior Show New Look, je krijgt er geen vegen van in de warmte en het borsteltje raakt iedere wimper en geeft ze allemaal een stukje extra lengte. Tot slot, om ervoor te zorgen dat de make-up niet van je gezicht glijdt, gebruik je Model in a bottle (verkrijgbaar bij Promakeupstore) voor de gevoelige huid en geschikt voor alle huidtypen.


Guest blogger: Katie is visagiste en hairstyliste, komt uit de UK en heeft veel ervaring met het stylen en opmaken van bruiden.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie