Make-up voor de bruid: de beste bondgenoot tijdens je bruiloft

De jurk, de schoenen, het bruidsboeket… Elk detail maakt verschil in het beeld dat de bruid tijdens haar huwelijk uitstraalt. Maar wat werkelijk het humeur en de gevoelens van de hoofdrolspeelster (met permissie van haar aanstaande) uitstraalt, is haar gezicht. De zenuwen en de emotie zijn zeker present gedurende de dag, en daarom is make-up de beste bondgenoot van de bruid. Natuurlijk zonder overdaad, maar wel op zo’n manier dat alles perfect is.

Foto: Mooibelicht Fotografie

Een samenvoeging van een serie basis eigenschappen:

1. De make-up moet lang blijven zitten (Je krijgt deze dag miljoenen zoenen!)

2. Make-up moet zowel bij binnen als buitenfoto’s perfect zitten.

3. De tinten moeten aansluiten bij de trends voor bruid van 2017 en de stijl van de bruid.

Bereid je huid voor 

Net zo belangrijk als de make-up zelf, is het voorbehandelen van de huid. Daarom raden wij de bruid altijd aan om minimaal één maand van tevoren een schoonheidsspecialiste te bezoeken. Op die manier wordt de huid goed gereinigd en kun je alle producten meekrijgen die je nodig hebt. Het doel: een gehydrateerde, frisse en soepele huid.

Foto: Beautiful Wedding

Proef make-up

Het is heel belangrijk dat je van tevoren tijd inlast voor een proef make-up. Wanneer mogelijk pas na het kiezen van de jurk en het kapsel om zo te voorkomen dat je er later achterkomt dat er toch een beter passende make-up zou zijn. Het is heel normaal dat je twijfelt. Gewaagd? Klassiek? Het geen make-up-effect? Het is zeker waar dat de make-up de afgelopen jaren veel is veranderd, wat vroeger ‘verplicht’ was (lichte, natuurlijke tinten…) is nu optioneel en iedere dag zijn er meer bruiden die voor iets gewaagds durven te gaan als knalrode lippenstift. Ons enige advies hierin is dat jij je jezelf moet voelen als bruid wanneer je in de spiegel kijkt. Het is geen kwestie van verkleden als bruidje, maar je moet je een bruid voelen.

Foto: LNRD Photography

Basisstappen

Na het kiezen van de stijl wat betreft make-up zijn er enkele basisstappen die alle stijlen gemeen hebben. Natuurlijk zijn er kleine verschillen die voorkomen uit het tijdstip waarop je bruiloft begint, maar enkele passen zijn algemeen:

  • We gebruiken een goede basis zodat de make-up de hele dag blijft zitten.
  • We doen de nodige correcties. Als het make-up voor gedurende de dag betreft, gebruiken we geen donkere make-up om bijvoorbeeld de jukbeenderen te benadrukken.
  • Daarna kiezen we voor een basis die het beste bij de tint van de huid past.
  • We gebruiken transparante poeder om een glimmend effect te voorkomen, deze poeders verstevigen bovendien de basis.
  • Naar smaak en stijl van de bruid brengen we de oogmake-up aan: de wimpers benadrukken het oog dus daarom is het aan te raden om van tevoren een treatment te doen in de vorm van wimperlifting of het aanbrengen van extensions. Afhankelijk van het type oog werken we ook hier nog wat oneffenheden weg: de ideale vorm voor een oog is een amandelvorm, met een potlood en wat schaduwlijnen is dit makkelijk te realiseren. De tendens is dat het oog wordt opgemaakt met natuurlijke kleuren en om de wimpers eruit te laten spatten.
  • We maken het af met een blush en met een mooie lippenstift. De kleur gaat ook hier weer naar smaak van de bruid, maar houd ook rekening met de kleur van je oogmake-up. Ook de vorm van de lippen is bewerkelijk met een profiler die ze dikker of dunner kan laten lijken.
  • Tot slot maken we de make-up helemaal af met tonic of een spray voor een long lasting effect.

Ook interessant: 10 beautymomenten die je op jouw bruiloft wilt kopiëren.

Foto: Mooibelicht Fotografie

Als je je huid van tevoren goed verzorgt, een proef make-up laat aanbrengen en je er zeker van bent dat je visagiste op de dag van de bruiloft bovenstaande passen volgt, weet je zeker dat jouw bruidsmake-up helemaal perfect is. Volgt de adviezen en straal!

Lees ook: beautytips van 3 topvisagisten voor jouw droomdag!

Auteur: Eline Dabekaussen

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie