Mexico: een huwelijksreis vol smaak, natuur en vreugde

México is het hart dat met vreugde klopt in Midden-Amerika. Vanaf die positie geeft het land leven aan het Amerikaanse continent en biedt het fantastische landschappen voor pasgetrouwde stellen. Het is een land van muziek, kleur en geschiedenis, ratio en illusie, bewoond door warme mensen die er leven voor het geluk en om gelukkig te zijn. Breng je huwelijksreis door in een uniek, magisch en kruidig land, ideaal voor geliefden!

Foto vía Shutterstock: Anna Omelchenko

Zo is Mexico

Het land van Frida Kahlo is wereldwijd bekend vanwege een aantal vooraanstaande elementen en stereotypen. Maar Mexico is veel meer. Om te beginnen is het een van de meest dichtbevolkte landen ter wereld, dat de warmte van elke inwoner belicht en met de verschillende omgevingen een breed scala van contrasten weergeeft. Zo is de drukte van de grootste Mexicaanse stad, Mexico City, in contrast met de zuiverheid van haar natuurlijke en gevarieerde omgevingen.

Mexico heeft een benijdenswaardig klimaat, perfect om van de vele natuurlijke omgevingen te genieten. Ze worden op smaak gebracht met een aantal van de beste ingrediënten van deze aarde, de ‘schuldigen’ voor de gastronomie die een van de beste ter wereld is. Er wordt Spaans gesproken en er zijn nog zo’n 67 inheemse talen. Deze mengelmoes is een getrouwe getuige van de diversiteit van de omgevingen die doordringt in het hele land, evenals de huidige en oude cultuur die overal overheerst. Bakermat van de Maya-beschaving, hun herinnering strekt zich uit en blijft acclimatiseren in het heden van het Mexicaanse leven.

Foto vía Shutterstock: posztos
Foto vía Shutterstock: FCSCAFEINE

Grote steden

Mexico Stad is de hoofdstad en bewaart een wondere wereld vol sensaties. Het culturele aanbod is hoog en gewapend met buitengewone statige en iconische gebouwen aan grote lanen. Op zijn beurt omarmt het je als een grote Latijns-Amerikaanse stad (nummer 14 in de wereld als het gaat om inwonersaantallen) met authentieke buurten met als tegenhanger de bijzondere omgevingen.

Guadalajara mooi vanwege de kunst in de straten en een aantal koloniale sporen. Het is symbool van het land met cultuur van de Mariachi en tequila. Mérida is een van de andere grote stedelijke centra, maar dan bekend om zijn archeologische rijkdom van de pre-Spaanse afkomst. Monterrey beroemd om de Cerro de la Silla en het gastronomische genot. Ben je op zoek naar stedelijk toerisme voor je huwelijks? Naast de natuurlijke uitbundigheid in Mexico is er ook genoeg architectuur, cultuur en schilderachtige drukke straten.

Foto vía Shutterstock: Bill Perry

Prachtige natuur

Hoewel de culturele bijdrage van het land groot is, heeft Mexico de luxe van grote gebouwen en van de natuur te kunnen genieten. De charme van de mix van kliffen, bossen en harmonieuze vlaktes met de overblijfselen van de oude beschavingen, doordrenkt met een eeuwenoude geschiedenis. Deze scenario’s zijn het waard om op je planning van je huwelijksreis te staan, om misschien wel een van de beste momenten van je leven te vertegenwoordigen.

Foto vía Shutterstock: jgorzynik
Foto vía Shutterstock: Subbotina Anna

De staat Yucatan is een van de bekendste, in het bijzonder de piramides van Chichen Itza, een archeologisch centrum dat deel uitmaakt van de prestigieuze groep van de zeven nieuwe wereldwonderen. Het wordt beschouwd als het epicentrum van de cultuur. Yucatan is ook beroemd vanwege de cenotes, de grote gaten die zijn gegraven in een rots, in aanvulling op de oude mythen herbergen ze helder en zoet water om te ontspannen met je kersverse hubbie.

Foto vía Shutterstock: Joanna Zaleska

De deugden van de kust

Mexico heeft een gunstige ligging met de Stille Oceaan in het westen en de Golf van Mexico en de Caribische Zee in het oosten. In die zin heeft het land stranden ontworpen door impressionistische schilders, uitermate geschikt voor een huwelijksreis met aquatische essentie. Riviera Maya, Cancun, Cozumel en Acapulco zijn de grote referenties en zijn voor veel toeristen redenen voor een bezoek.

Foto vía Shutterstock: e X p o s e

Riviera Maya

Meer dan 130 kilometer lang: Riviera Maya is een van de grootse vakantiebestemmingen voor mensen van over de hele wereld. Het aanbod van cultuur, het strand en feesten is zo aantrekkelijk dat het bijna onmogelijk is om de charmes te weerstaan. Denk aan de Maya-ruïnes (Tulum stad, bijvoorbeeld), de excellente kunst, het witte zand op de stranden en de helderblauwe zee zoals in playa del Carmen. In deze unieke setting mag je The Reef Playacar niet overslaan. Het is een eerbetoon aan het zeeleven, je kunt overnachten in een van de hotels in de buurt en genieten van de delicatessen in een van de restaurants aan de kust. Grand Hyatt is een levendige badplaats voor de liefhebbers, want naast het natuurlijke extract van zijn idyllische stranden, kun je rekenen op een goed nachtleven (bars, festivals) in Playa Mamitas.

Foto: The Reef Playacar

Het paradijs krijgt vorm in Riviera Maya met verbazingwekkende omgevingen en een breed scala aan activiteiten om in contact te komen met de natuur. Dit alles impliceert een aanbod van hotels met de laatste snufjes en voorzieningen en de beste service om het zo aangenaam mogelijk te maken voor de pasgetrouwde stellen. Belmond Maroma Resort en Spa ligt tussen de jungle en het strand met luxe als uithangbord (yoga, sauna, spa) en uitzicht op een privé-paradijs. Hotel Esencia, tussen Tulum en Playa del Carmen, beschikt over 29 suites en villa’s en is gespecialiseerd in het bewaren van de privacy zodat je geen last hebt van glurende buren!

In hettropische woud, dicht bij Playa Xcalacoco, is het hotel Viceroy Riviera Maya een luxe bestemming. Comfort en privacy op ecologische basis. Bayan Tree Mayakoba is een mix tussen de Mexicaanse en Aziatische cultuur en mengt mangroves met natuurlijke duinen, prachtige koraalriffen en de magie van de kust als instellingen voor de veeleisende vakantiegangers. Andaz Mayakoba Resort is een andere luxueuze locatie en een goede keuze vanwege de ruime kamers, zwembaden, een heerlijke keuken en de locatie tegenover de Caribische kust.

Foto: Belmond Maroma Resort & Spa

Riviera Maya, Tulum (Quintana Roo) is één van de belangrijkste centra, het is een combinatie van het culturele aanbod van de archeologische overblijfselen van de Maya post-klassieke periode met de brede paradijselijke stranden van kristallijn patina. Daar in het midden van het natuurlijke heiligdom van het Caribische gebied, is het Jashita Hotel een van de meest exclusieve en intieme locaties voor jonggehuwden. Het resort zit klem tussen de koeren van Soliman baai, mooi als een stukje van de hemel en beschermd met zorg, net als de rest van zijn verbazingwekkende omringende vegetatie (we moeten de prachtige bougainvillea bloemen benadrukken).

Onder de vlag van Rosa del Viento, een van de sterren van Tulum, kun je kiezen uit kamers genesteld in de jungle of op het zandstrand; een onbeschrijfelijke luxe. In Karisma Hotel & Resorts, worden de schoonheid van de ruimten en landschappen duidelijk en daarom proberen ze de al excellente service te perfectioneren.

Foto: Hotel Jashita

Cancún, Cozumel en Acapulco

In de buurt van de Riviera Maya en de Maya zijn grote historische centra van belang, Cancun wordt gepostuleerd als een plaats van dromen voor alle inwoners van de planeet vakantie. De stranden zijn een visueel spektakel voor jonggehuwden die willen ontspannen, maar nog steeds de illusie hebben om het beste van de cultuur van het land onder zijn geurende bossen van planten en rotsen te ontdekken. Grand Residences Riviera Cancun RIU Cancun en Nizuc staan bekend als de beste hotels van de regio.

Foto: Grand Residences Riviera Cancun

Het eiland Cozumel is ook een van de grote vakantietrekpleister in Mexico, belangrijk en geloofd vanwege het koraalrif, het is een getrouwe vertegenwoordiger van de biodiversiteit van de Caribische wateren. President Cozumel is het hotel dat toonaangevend is in dat gebied van de Riviera Maya en bevat verrassingen als een air restaurant.

Acapulco, met zijn drie omgevingen (traditioneel Acapulco, Acapulco Gold en Acapulco Diamante), een combinatie van exclusiviteit en afzondering van de stranden en bossen met de toeristische kant van hoge gebouwen en het drukke nachtleven. Alles past in zijn drie schatten.

Foto vía Shutterstock: Polly Dawson
Foto: Presidente Cozumel

Gastronomie

Mexico wordt vaak geassocieerd met een hectische carnaval van smaken, geuren en sensaties. De kruidige, een procedure voor authentieke Mexicaanse, is de dominante smaak van hun gerechten, maar het leidt naar een sprankelend en leuk culinaire werk. Onder invloed van de internationale keuken door de jaren heen, hebben de Mexicaanse koks een unieke en bijzondere gastronomie gecreëerd, met volledige persoonlijkheid smaken, texturen en kleuren. In feite is een van de weinige Amerikaanse landen die de keuken van de pre-Spaanse tijd heeft behouden, ondanks een verandering hier en daar.

De Mexicaanse keuken heeft zich gespecialiseerd in het gebruik van maïs, bonen, paprika’s, tomaten, kruiden, verschillende vleugjes van typische Mexicaanse kruiden. De maïstortilla is een van de sterelementen en wordt gebruikt om voedsel te verpakken in uitwerkingen van toast, quesadillas, tacos, chalupas, gorditas, gehakt, plus andere Mexicaanse gerechten. Hun sauzen bevatten ook veel opvallende smaken, waarmee het geheel bekroond wordt: elegant, stoer en een ware smaaksensatie. Chili, een soort peper met verschillende versies, met een pittige smaak is het fundamentele bestanddeel van deze lekkernijen die vaak worden afgetopt met een vleugje room. De Mexicaanse keuken is een buitengewone wereld die wereldfaam heeft gekregen en vele keukens over de hele wereld heeft beïnvloed, van de meest nederige tot haute cuisine creaties.

Foto vía Shutterstock: holbox

México is een achtbaan aan geheimen, smaken en emoties. Veel van die zijn bekend, andere moeten nog ontdekt worden en zijn beter beschermd. Een huwelijksreis naar dit land betekent herinneringen voor het leven. Het is cadeau voor de stapelverliefden. Ga je ook?

Wij raden ook aan: De perfecte huwelijksreis, 5 opties, Een excotische huwelijksreis naar India, Huwelijksreis idee, New York City!, 8 belangrijke dingen die je moet regelen na de bruiloft, Ontdek Maleisië, het paradijs voor newlyweds!

Fotos vía Sgutterstock: pirámides del sol y de la luna, playa del Carmen, panorámica de Guanajuato, Catedral Metropolitana, ruina maya – Chichen Itza, cenote Ik-Kil, Palenque, antiguas ruinas mayas, comida mejicanatortuga verde marina.

Auteur: Eline Dabekaussen
Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie