Midnight snack: wat geef je de gasten mee aan het eind van het feest?

Aan al het goede komt een eind, zo ook aan jullie bruiloft. De feestgangers wagen nog een laatste dansje en de eerste taxi’s voor je gasten zullen zo arriveren. Het is een leuk gebaar om je gasten nog een snack aan te bieden zodat ze niet met een knorrende maag thuis komen. Ook kan het een hint zijn dat het feest nu echt tot een einde komt en ze verzocht worden om huiswaarts te keren of het hotel op te zoeken. In dit artikel wat leuke ideeën voor die midnight snack!

Foto: Martijn Roos

Hapjesbuffet

Je kunt er eventueel voor kiezen om de snacks en hapjes halverwege het feest te serveren zodat je gasten zich kunnen opladen voor nog minstens een uur feest! Wanneer je gasten op wisselende tijden gaan vertrekken en er een paar uur verstreken is sinds het diner dan is dit een goede en stijvolle oplossing. Bij het buffet kun je onderstaande hapjes serveren maar uiteraard ook kiezen voor een paar gezonde varianten. Voor ieder wat wils!

Van de Frituur

Waar wij Nederlanders van houden! Je kunt frietjes serveren in een puntzakje of, als je een groot feest geeft met veel gasten, dan huur je gewoon een complete frietkraam!  Bekijk hier waarom foodtrucks op je bruiloft hartstikke hip zijn. Is dat geen ludieke afsluiter van jullie bruiloft?

Foto: Aleksandra Ukhaneva

Lekker Hartig

Is het de bedoeling dat de gasten hun snack staand opeten of eventueel in de buurt van een statafel? Maak het dan niet te ingewikkeld met bestek en serviezen. Kies een snack die bij het thema van jullie bruiloft past: bijvoorbeeld saté voor een Oosters tintje en een vegetarische pizza bij een tuinfeest.

Popcorn

Kiezen jullie voor iets origineels, een moderne snackvariant? Deel dan bakjes popcorn uit. Eventueel kun je deze zelf maken met een popcornmachine. En de kartonnen bakjes waarin je de popcorn serveert kun je natuurlijk naar eigen creativiteit maken: met een knipoog naar jullie bruiloft. 

Broodjes

Een broodje met ham en kaas simpel? Misschien, maar een broodje kun je op veel verschillende manieren verzorgen. Een goed alternatief als je geen vette hap wilt serveren maar wel iets lekkers dat de meeste gasten lusten. Denk bijvoorbeeld aan Zalm met avocadosalade of kip kerrie, heerlijk!

Foto: De Kievit bruiloften

Koffie

Ben je zelf een echte zoetekauw? Is jullie feest aan het eind van de middag afgelopen omdat je bijvoorbeeld lekker vroeg getrouwd bent? Een luxe kop koffie met iets lekkers – bijvoorbeeld een gingerbreadcookie voor een winterbruiloft – is een fijne afsluiter.

Foto: Aleksandra Ukhaneva

Eet smakelijk! Wij raden ook aan: 7 tips voor een groene, eerlijke en duurzame bruiloft, leuke drankjes om te serveren op je bruiloft, de beste food trucks voor op je bruiloft, de beste catering services uit Noord-Holland

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie