Mijn onvergetelijke huwelijksreis in Nice

Nice Foto: Rodrigo_SoldonMeer lezen “Nice Foto: Rodrigo_Soldon”
Foto: Rodrigo_Soldon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen Malediven of Caraïbische eilanden voor ons, door omstandigheden moesten mijn echtgenoot en ik een huwelijksreis bestemming dichtbij huis kiezen. Toch wilden we niet inleveren op ons ideaalbeeld van zon, zee en palmbomen. Na veel wikken en wegen viel de keus op Nice aan de Côte d’Azur. Nice heeft goed weer, natuur, cultuur en een overheerlijke Provençaalse keuken, de perfecte combinatie voor een geslaagde huwelijksreis.

Zon en zee

We reserveerden een prachtig hotel, Hotel Suisse – Nice, op steenworp afstand van de haven. Vanuit onze comfortabele kamer hadden we wijds uitzicht op de Promenade des Anglais en op de baai van Nice, zo heerlijk romantisch! We gingen er meteen op uit en genoten van een heerlijke lunch met een salade Niçoise op een terras op de Cours Saleya.

Pittoreske straatjes

Daarna hebben we gewandeld door de oude stad. Er was een gezellige markt, een schitterende kathedraal Sainte-Reparate en een authentieke sfeer in de kronkelige straatjes. De vele straatmuzikanten maakte het vrolijke straatbeeld compleet.

Natuur en cultuur

Op de tweede dag hebben we fietsen gehuurd. Er zijn meerdere bijzondere musea in Nice maar wij hadden onze zinnen gezet op het Matisse museum. Het is gelegen in een rode villa in de wijk Cimiez. Niet alleen het felgekleurde werk van Matisse is de moeite waard maar ook een wandeling door de tuinen van het museum, omringd door oude cipressen was schitterend. We keken nog even naar de Petanque spelers aldaar en fietsten terug naar de oude stad. Daar beklommen we de kasteelheuvel om van de mooiste zonsondergang van Nice te genieten! De dag sloten we af met een drankje in de bar van ons relaxed hotel.

Uitstapjes rondom Nice

Nice is centraal gelegen en erg geschikt als uitvalspunt om de regio te verkennen. We zijn een dag naar San Remo in Italië gereden, we zijn naar de sprookjesachtige stranden van de Cap d’ail geweest, we hebben de authentieke Provençaalse dorpen in het achterland bezocht en een gokje gewaagd in een casino in Monaco. Het was een veelzijdig huwelijksreis maar helaas veel te kort. Misschien kunnen we in Nice ons jubileum te vieren!

____________________________________________________________________

Deze post is geschreven door gastblogger Anjeeta Nayar regelmatig schrijfster voor Venere.com

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie