NL Login
NL

Moeder van de bruid: kledingtips voor een zonnige bruiloft

Een stralende moeder van de bruid – Foto: Stralend! Bruidsmode

“Wie staat er altijd voor je klaar? Dat is toch je moedertje…” Corry Konings zong er al over in 1977 en niets is minder waar, zeker als je gaat trouwen. Waarschijnlijk heeft je moeder minstens zoveel last van zenuwen als jij en praat ze honderduit met haar vriendinnen of zussen over deze speciale dag. Voor haar is het echt een feest om haar dochter in een fantastische jurk te zien trouwen met een ontzettend leuke schoonzoon! De hoogste tijd dus om op zoek te gaan naar een feestjurk voor de moeder van de bruid.

Durf te mixen met color blocking - Foto’s: Esprit (jurk links), Mexx (jurk rechts)
  • Trend: Color Blocking

Combineer verschillende kleuren met elkaar en wees niet bang om felle kleuren te mixen. Voor een betaalbare en modieuze jurk kun je in veel steden terecht bij Esprit en Mexx.

Voor een moeder met pit - Foto’s: Covers Couture
  • Trend: Oranje en rood

Zo oranje als een mandarijn en zo rood als een tomaatje: de modekleuren van dit moment. Handig: sommige bruidszaken hebben een speciale afdeling voor de moeder van de bruid!

Terug in de tijd in zwart en wit - Foto: Corey Ann Photography
  • Trend: Jaren ‘20

Meer een type voor zwart en wit? Probeer dan de Art Deco stijl van de jaren ’20: strakke jurkjes met glitters en franjes. Ook fraai in combinatie met een hoed.

Heeft jouw moeder de broek aan? - Foto’s: Steps (links), Mexx (rechts)
  • Tip: Chino

Als je liever een broek draagt, kies dan voor een chino: plooien onder de tailleband en pijpen die smal toelopen . Als je het aandurft ga dan voor een felle kleur. Erg stijlvol en stoer in combinatie met een vrouwelijk colbertje.

Zeg het met bloemen! – Foto's: Blijdesteijn (links), Witteveen Mode (midden, rechts)
  • Trend: Bloemenprint

Ga voor een romantische look met vrolijke bloemenprints, er is volop keuze in mooie jurken in pastelkleuren. Ook de bloemenrok is een zeer elegante aankoop voor de moeder van de bruid. En denk je aan de accessoires? Bijvoorbeeld een bloem in je haren of als sieraad.

Tot slot een tip: vergeet je schoonmoeder niet :-)! Misschien heeft zij zelf geen dochter en is dit haar kans om een bruiloft van heel dichtbij mee te maken. Als je een goede band hebt met je schoonmoeder betrek haar dan zeker ook bij het winkelen. Maak er een gezellig dagje van met op tijd een kopje koffie of een high tea en genoeg gelegenheid om bij te kletsen over de voorbereidingen van de bruiloft.

Ben je zelf de moeder van de bruid? Laat dan een reactie achter!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie