Mooie bruidssieraden voor de vintage bruid

Vintage oorbellen van Swarovski – Foto: Mannia&Titta

Een vintage bruiloft straalt gezelligheid uit, een bonte mix van oude spullen met een persoonlijke betekenis. In de bruidsmode van nu zijn veel vintage invloeden terug te vinden en we zien in Nederland steeds meer romantische bruiloften met een knipoog naar vroeger. Vintage is dus helemaal hip!

Verleidelijke vintage bruid - Foto: Tim Simpson Photography

Marianne Moerman ontwerpt en vervaardigt unieke sieraden van antieke, oude en natuurlijke materialen. Marianne: “Ik ben een ekster en houd van sieraden. Niet te klein, maar juist theatraal.” Ze heeft een ladenkast die uitpuilt van de meest aparte materialen: van ornamenten tot oude pijpenkoppen en hoofdjes van beeldjes van een opgraving. Maar ook tassenbeugels, knopen, bijbelbeslag, haarspelden, gespen, cameeën, wijzerplaten, kant, lepeltjes, onderdelen van een paardenhoofdstel, ivoor en been. Marianne: “De materialen bepalen de stijl. Ik heb bijvoorbeeld een heel strakke gesp van zilver waar alleen nog het beugeltje aan vastzit, die heb ik weer in een ketting verwerkt. Lekker theatraal, stoer en vrouwelijk.”

Sieradencollectie Petra Reijrink - Foto: topvintage.nl

In de sieradencollectie van Petra Reijrink zien we veel rozen en hartjes: pure vrouwelijkheid. De vintage sieraden zijn gemaakt van mooie, authentieke materialen met veel details. Een voordeel van vintage sieraden is dat de kans erg klein is dat je de sieraden tegenkomt bij andere bruidjes. The Vintage Store haalt bijvoorbeeld haar sieraden uit Amerika, Frankrijk en Engeland en het zijn stuk voor stuk unieke items. Ook bij webshop Bon Bijou kun je prachtige juweeltjes van vintage sierraden vinden!

Bruid met vintage ketting - Foto: Jen Lynne Photography

Ga jij voor de rock & roll vintage in plaats van de lieve zoete bloemetjes? Denk dan aan sieraden met skulls, oude sleutels, snorren, zwaluwen en vleugels. Kitsch Diva heeft een ruim aanbod voor de rockabilly kitsch bruid. Wil je niet via internet bestellen dan kun je ze bezoeken op de Sunday Market bij de Westergasfabriek in Amsterdam. Kun je meteen een kijkje nemen bij de leukste trouwlocaties in Amsterdam!

Vintage winterbruiloft - Foto: Jen Lynne Photography

Weet je nog niet goed wat je wilt en vind je het fijner om te overleggen met je vriendinnen? Dan kun je een vintage sieradenparty organiseren, ook erg leuk voor een vrijgezellenfeest! En ben jij al geslaagd voor je sieraden, vergeet je verloofde niet. Voor heren zijn er bijvoorbeeld vintage manchetknopen en vintage zonnebrillen verkrijgbaar.

Geen artikel van Zankyou missen? Volg ons dan op Twitter en Facebook.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie