Naturel make-up look op je trouwdag: tips en trucs

Het grote dilemma: de bruid die normaliter geen make-up draagt: wat te doen op je trouwdag? Je aanstaande zal zeker niet blij zijn als je ineens verschijnt met veel te veel make-up, maar je wilt er natuurlijk wel leuk uitzien op de foto´s.

Eén van de grootste make-up trends voor 2013 is de naturel look! Less is more, maar je zult toch wat make-up moeten dragen om er goed uit te zien. Als je echt helemaal niks draagt, zie je er moe uit op de foto´s en dan wens je achteraf dat je wat meer had gedragen.

PicMonkey Collage
Foto: Foto: Felipe Espinosa

Hoeveel make-up te dragen op je trouwdag, is een veelvoorkomende vraag. Het is best lastig om de juiste hoeveelheid make-up te vinden. Ironisch genoeg, kan de naturel look het meeste tijd in beslag nemen en is technisch nog best moeilijk. Deze look draait om gemixte lagen, het matchen van kleuren, het benadrukken van bepaalde punten en slimme trucjes. En ik ga het je allemaal leren!

  • Het draait allemaaln om de huid

De perfecte basis; breng een basis aan voor een vlekkenloze huid. Make-up basis is meestal compleet onzichtbaar en maakt dat de huid er zacht uitziet voor de camera. De basis is nodig om dat beetje make-up dat je later aanbrengt, te laten blijven zitten.

Zankyou images 2012-09-02
Foto: Felipe Espinosa
  • Kleur matching foundation

Ga op onderzoek uit! Zoek naar een merk foundation dat een voor jouw huid comfortabel gewicht en substantie heeft. Vraag om een kleine hoeveelheid om uit te proberen (neem zelf een klein potje mee). Je zult moeten bekijken hoe de foundation werkt voor jou qua textuur en hoe het eruit ziet in het daglicht, hoe lang het blijft zitten. Als een merk je geen sample wil geven, dan zijn ze je geld niet waard! Voor de beste resultaten, breng je je foundation aan met een foundation borstel. Er zijn meerdere manieren, maar dit is de meest gebruiksvriendelijke en geeft je ook de meeste controle over de dunste lagen.

Onthoud, het gezicht moet wel matchen met de rest van het lichaam, dus het matchen van kleuren is heel belangrijk. De huid op de rest van je lichaam heeft wellicht ook wat foundation nodig. Het beste product hiervoor is Mac face and body.  Speciaal geschikt voor een oneffen huid met onregelmatigheden.

Foto: Felipe Espinosa
  • Concealing

Voor deze naturel make-up look, gebruik ik het Lise Watier concealer wheel, maar je kunt natuurlijk een andere concealer gebruiken. Ik vind het Lise Waiter wheel prettig in gebruik doordat je makkelijk alle kleur combinaties kunt mixen. Opwarmen onder het oog; mix de kleuren zo dicht mogelijk naar je eigen huidskleur, een warme perzikkleur helpt om donkere cirkels te verbloemen. Neem een dunne concealer brush en strijk over kleine oneffenheden op de huid. Je mengt het product in je foundation basis. De violet highlighter van het Lise Waiter wheel is een fantastische make-up truc om je ogen lichter en sprankelender te laten lijken op je trouwdag als het licht erop valt. Je kunt dit product gebruiken onder de wenkbrauw, onder de onderste wimperlijn en op en rondom je binnenste ooghoek.  Zorg ervoor dat de hightlighter goed mengt met de foundation. Je ogen zullen er open en fris uitzien!

Zo, de basis is gelegd, volgende week komt Katie met deel twee van de naturel make-up look!


Guest blogger: Katie is visagiste en hairstyliste, komt uit de UK en heeft veel ervaring met het stylen en opmaken van bruiden.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

 

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie