NL Login
NL

Olivia’s Vraag & Antwoord: Wel of geen social media op onze bruiloft?

Like en Accept of toch maar liever geen tweets en posts tijdens jullie trouwdag? - Foto: kisagrafie.nl
  • Olivia’s Vraag & Antwoord: Wel of geen social media op onze bruiloft?

Iedere maand beantwoordt Olivia een vraag van een bruidspaar in spe. Heb jij ook een vraag voor haar? Mail haar dan, klik hier.

  • Vraag:

“Hai Olivia, laatst was ik op de bruiloft van een collega van mij en zag ik tot mijn grote schrik dat zowel vrienden als familie met telefoons klaar zaten om de grote momenten meteen op Facebook en Twitter te kunnen zetten! Ik weet niet of wij dat wel willen op onze bruiloft en mag je hier uberhaupt iets over zeggen zonder als bridezilla over te komen? Met andere woorden: hoe gaan we hiermee om? Groetjes, Janiek en Gerwin”

Facebook, Twitter, YouTube en andere social media zijn bijna niet meer weg te denken uit onze maatschappij dus inderdaad, die zie je ook op feesten meer dan regelmatig terugkomen. Van tevoren een besluit nemen hoe hiermee om te gaan, is dan wel zo verstandig.

Meer lezen “”
Heel leuk hoor, al die tweets op jullie bruiloft maar dat goede nieuws schreeuw je liever zelf van de daken!
  • Wel?

Redenen om wel social media toe te staan op je bruiloft zijn eenvoudig te bedenken: Leef en laat leven. Je gasten moeten zich op hun gemak voelen en of daar nu posts en tweets bij horen, boeiend! Sommige bruidsparen vinden het zelfs juist super leuk om al die posts terug te kijken de dag na de bruiloft!

  • Of toch niet?

De belangrijkste reden om geen social media op je bruiloft te willen, is eenvoudig: jullie bruiloft, jullie primeur! Het belangrijkste moment van je leven deel je immers zélf graag met je Facebook vrienden! En hoe de jurk eruit ziet, dat is toch jouw primeur en niet die van “tante Tineke”.

Een veel gehoorde klacht is daarnaast dat gasten soms meer met hun telefoon bezig zijn dan met jullie en het feest. Jullie willen de onverdeelde aandacht. En terecht!

Het belangrijkste: L-O-V-E! De liefde staat centraal; voor elkaar maar ook voor jullie familie en vrienden. Flip dus niet de pan uit als iemand het eventjes vergeet. - Foto: kisagrafie.nl
  • Tja, en hoe zeg je dat dan?

Sommige bruidsparen kiezen ervoor dit via de familie door te geven aan verdere familie en vrienden. De vraag is dan wel of het nieuws iedereen bereikt…

Een manier is om aan je ceremoniemeester om op de notitie bij de kaart te vragen of de gasten tijdens de dag niet over de bruiloft willen posten of tweeten. Of laat het uitroepen tot “social media-vrije dag om optimaal te kunnen genieten”

Nog een optie is om op de kaart zelf hier melding van te maken. Dit kan heel luchtig en met een knipoog: “Onze bruiloft is heel social, maar liever zonder media!” Al dan niet met een “No social media”-logo  erbij, waarmee de ontwerper van de uitnodigingen jullie natuurlijk graag helpt.

Hoe dan ook is het jullie dag, dus jullie bepalen. Maar onthoud: het is de toon die de muziek zet. Wees lief maar duidelijk naar je gasten, dan zullen ze er zeker geen big issue van maken!

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op facebook of twitter!

Fotocredits: www.kisagrafie.nlOlivia is expert in het zoeken van leveranciers voor je bruiloft. Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

 

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie