Onvergetelijk: een huwelijksreis in Parijs

Luxueuze cruises, exotische zwembaden en kokosnoten op het strand? Nee bedankt, ik ging naar Parijs op huwelijksreis! Het werd een onvergetelijke ervaring in de stad van het licht die bekend staat om haar romantische pleintjes, dobberende boten op de Seine en knusse marktpleintjes. Parijs heeft echter nog veel meer te bieden.

Foto: Clem

Op hotel in Parijs
Persoonlijk vond ik de locatie van ons hotel in Parijs ontzettend belangrijk. We kozen voor een uiterst gezellig hotelletje in het hartje van de Marais bij Venere.com, de volksbuurt. Zo konden we ‘s avonds naar hartenlust nog wat kuieren in de smalle straatjes en was ons bed nooit veraf. En natuurlijk deed het huwelijksarrangement de rest: we werden super onthaald met een flesje Champagne en aan luxe geen gebrek in onze kamer.

Foto: Alexandra Nasim

En… actie!
Mijn man en ik zijn echte actievelingen, dus wilden we zo veel mogelijk te zien krijgen van het Parijs dat we kenden uit de chansons. We kochten een dagpas voor de metro en zo konden we snel de meest uiteenlopende delen van de stad combineren. Wat een verschillende gezichten heeft Parijs! Reis maar eens van het ultramoderne La Défense naar Montmartre met zijn schilders, of combineer Père-Lachaise met moderne kunst in Centre Pompidou: heerlijk!

Foto: Clem

Amélie Poulin
Natuurlijk waren we echter vooral op zoek naar de romantische kant van Parijs. Het liefst slenterden we rond langs de vele pleintje en parken die de lichtstad kent. We waanden ons Amélie Poulin wanneer we bij een warme bakker onze dagelijkse croissant (avec un café) gingen nuttigen. Bovendien was onze timing geweldig: tijdens de zomermaanden wordt er aan de oevers van de Seine dagelijks gedanst in de maneschijn, dat konden we als pas gehuwden natuurlijk niet laten liggen.

Foto: Michael

Onder de dons
Wat Parijs voor ons zo fantastisch maakte, is dat het lijkt alsof Parijs één groot lappendeken is, met voor iedereen wel een geschikt lapje. Hou je van antiek of modern? Ben je op zoek naar rust of wil je ambiance? Krijg je het warm van geschiedenis of wil je op wandel in een groen park? Wie weet wat ligt er te wachten onder jouw Parijse deken?

Deze post is geschreven door gastblogger Anjeeta Nayar regelmatig schrijfster voor Venere.com

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Comentaar (2)

pascalvanderknaap
10 sep 2014

welk hotel zaten jullie/

Antwoorden
pascalvanderknaap
10 sep 2014

welk hotel zaten jullie

Antwoorden

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie