NL Login
NL

Op huwelijksreis naar de Malediven: azuurblauwe zee en witte zandstranden

Ultieme huwelijksreis bestemming (c) Cocoa Island

De paradijselijke eilanden van het archipel van de Malediven zijn een geliefde huwelijksreis bestemming. Dit is goed te begrijpen: de ansichtkaart-perfecte eilanden bieden een heldere azuurblauwe zee, witte zandstranden, schitterende exotische planten, verse kokosnoten en een rijk onderwaterleven.

De temperaturen schommelen het hele jaar door tussen de 25°C en 35°C en de zeetemperatuur zakt zelden onder de 25°C. Tussen mei en oktober regent het er regelmatig maar het zijn meestal slechts korte buiten dus ook in die maanden is het goed vertoeven op de Malediven.

De eilandengroep die 1190 eilanden telt, ligt in de Indische Oceaan ten Zuid Westen van Sri Lanka. Meer dan 90 van die eilanden zijn idyllische toeristenoorden. Er is voor ieder wat wils, van de meer intieme resorts zoals Mirihi Island Resort tot de grotere oorden zoals de luxe resort Baros Maldives en het beeldschone en rustgevende resort Cocoa Island.

Vanuit het terras van je villa duik je zo de zee in (Cocoa Island)

Het is de moeite waard om zowel de bewoonde- als de onbewoonde eilanden te bezoeken tijdens de reis. Een excursie naar een onbewoond eiland geeft het ultieme Bounty gevoel. Op de bewoonde eilanden kan men de “echte” Malediven leren kennen met de kleurrijke huisjes en lieflijke havens.

Er is geen vervoer op de verschillende eilanden omdat alles op loopafstand is. Tussen de eilanden in varen (taxi-)boten. De luchthaven van de Malediven is gelegen op het eiland Hulule vlakbij de hoofdstad Malé. Om vervolgens naar je resort te gaan stap je in een boot, helikopter of watervliegtuig.

Een rijk onderwaterwereld in de Malediven (c) Cocoa Island

Deel een onvergetelijke ervaring door in de Malediven te gaan duiken. De onderwaterwereld is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Er zijn prachtige koraalriffen en een enorme hoeveelheid vissoorten, waaronder clownvissen, papegaaivissen, roggen, murenen, manta’s, er zijn er teveel om op te noemen! Bij het Conrad Maldives Rangali Island kun je zelfs onderwater dineren omringd door al deze waterschoonheid!

99% van de Malediven bestaat uit zee. Voor een actieve huwelijksreis zijn er dan ook volop mogelijkheden om diverse watersporten te beoefenen zoals parasailen, kitesurfen en jetskiën. Er kan ook goed gesurfd worden, vooral in de maanden juni tot september. Het beste ga je mee met een surf safari, oftewel een Surfari, om de fraaiste surfplekken te ontdekken.

Yoga in de Malediven (c) Cocoa Island

Willen jullie liever een intieme zorgeloze huwelijksreis, ook dat is natuurlijk mogelijk: Laat je verwennen in een Spa, elke resort heeft er een. Maak strandwandelingen, luier in je kamer, ontspan en vooral: geniet van elkaar.

Op zoek naar een goede reisorganisatie die jou helpt je droomreis samen te stellen? Misschien is Eliza was here iets voor jullie?

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie