Een origineel bruidsboeket? Ga voor een pomander!

Een zomerse pomander met zonnebloemen. Foto: (c) Flower Factor via Flickr.

Bijna iedere bruid kiest wel voor een bruidsboeket op haar huwelijksdag. Traditioneel wordt dat geregeld door de bruidegom, maar je er een klein beetje mee bemoeien, mag natuurlijk wel. Wil je echt iets bijzonders én origineels? Stuur je aanstaande dan op pad voor een pomander!

Een pomander (ook wel ‘kissing ball’ genoemd) is een ‘bloemenbal’: een bolvormig boeket dat je aan een lint of (kralen)ketting draagt. Je kan dit bijzondere boeket met alle bloemen laten uitvoeren die je eventueel voor een ‘normaal’ bruidsboeket in gedachten had.

Een pomander in plaats van een boeket: mooi én origineel. Foto's: Divine Home Decor en Madalina Lesan Photography, beide via Flickr.

Een pomander is niet alleen origineel en ontzettend leuk, maar ook nog eens praktisch: door het lint waaraan de bal hangt, kun je je boeket ook gewoon losjes om je pols laten hangen. Voor jou dus geen klamme handjes van het meesjouwen van je boeket.

Een pomander kun je ook prima gebruiken als decoratie. Foto: (c) 2011 Mulberry24 via Flickr

Een pomander wordt gemaakt door in een bolvormig stuk oase bloemen te steken. Hierin schuilt ook meteen het nadeel van dit bijzondere bloemstuk: doordat de oase goed nat moet zijn om de bloemen mooi te houden, is een pomander vaak vrij zwaar. Je kan dit bezwaar wel oplossen: kies voor zijden bloemen of voor foam-bloemen. Die zijn van zichzelf al licht en hebben natuurlijk geen water nodig. Bovendien kunnen ze wel tegen een stootje!

Deze pomanders zijn van zijden bloemen gemaakt. Foto's: pompoenzaden-decoshop.nl

Je kunt ook je eigen pomander maken! Op internet (leve YouTube!) kun je verschillende filmpjes met tutorials vinden. Materialen kun je bijvoorbeeld aanschaffen bij Pompoenzaden-decoshop.nl. Pomanders kunnen trouwens ook goed dienst doen als decoratie: je kunt bijvoorbeeld pomanders in de trouwzaal hangen. Je kunt ze ook op een houder zetten en ze ze zo gebruiken als alternatief voor vazen met bloemen. Kijk hier hoe je zelf een Pomander bruidsboeket maakt!

Kies jij ook voor een pomander als bruidsboeket? Of droeg jij een pomander op je trouwdag? Deel je foto’s, tips en trucs op het Zankyou Forum of laat hieronder een reactie achter. Volg ons ook op Facebook of Twitter!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Comentaar (2)

goedkoopbloemschikken
26 jun 2012

Bedankt voor het plaatsen, mooi artikel!
Nog een kleine tip. het materiaal wordt hier oase genoemd dat is niet juist. het materiaal is steekschuim. het merk kan Oasis zijn.
Lenie Elshout http://www.pompoenzaden-decoshop.nl of http://www.goedkoop-bloemschikken.nl

Antwoorden
kathinka
27 jun 2012

Bedankt voor de aanvulling!

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie