Originele cadeaus voor je bruiloft: vraag je honeymoon of een geit!

Geen envelopjes? Er zijn genoeg andere ideeën voor toffe huwelijkscadeaus. Foto: Roberto y Maria.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het welbekende envelopje op de uitnodiging te zetten: tijdens de receptie zet je dan een feestelijke enveloppendoos neer, waar iedere gast braaf zijn bijdrage in deponeert. Maar is het niet veel leuker om een origineel cadeau te vragen en te krijgen?

Bij Zankyou kun je een eigen bruiloftssite én online cadeaulijst maken.

Tegenwoordig hebben bruiloftsgasten het maar moeilijk: vroeger kocht je een strijkijzer, een peper-en-zoutstel, servetringen of een setje gebaksvorkjes. Maar nu samenwonen voor het trouwen meer regel dan uitzondering is, heeft het bruidspaar de uitzet vaak al compleet. Wil je het als bruidspaar je gasten makkelijk maken én er zeker van zijn dat je iets krijgt wat je ook echt wil hebben? Maak dan een online cadeaulijst aan! Dat kan bij Zankyou: maak hier je eigen gepersonaliseerde bruiloftssite en integreer daarin jullie cadeaulijst. (Wat je daar allemaal op kan zetten? Inspiratie vind je hier.) Gasten kunnen online een cadeau uitzoeken én betalen en jullie krijgen het geld dan op je rekening. Je kunt je trouwsite ook meteen gebruiken om je gasten up to date te houden over jullie huwelijk: zet er tijden en locaties op, routebeschrijvingen en bijvoorbeeld foto’s van jullie voorbereidingen.

Voorbeeld van een cadeaulijst bij Zankyou. Leuk voor jullie, handig voor je gasten.

Ook een optie: vraag niet om spullen, maar om belevenissen! Dat kan variëren van een diner voor twee, tot kaartjes voor de dierentuin of voor een concert. Maar je kan natuurlijk ook vragen om een bungeejump, een duikbrevet of een massagecursus! Toegegeven: hier zitten dure opties tussen, maar gasten die elkaar kennen, kunnen natuurlijk samenwerken om jullie dat topcadeau te geven.

<a href="http://youtu.be/an77yudLDcg">http://youtu.be/an77yudLDcg</a>

Zijn jullie ook zo’n gelukkig koppel dat ‘alles al heeft’? Je kunt je gasten dan ook vragen hun cadeau niet aan jullie te geven, maar als huwelijksgeschenk een donatie te doen
aan een goed doel
. Welk goed doel dat wordt, is natuurlijk helemaal aan jullie. Via Oxfam kun je bijvoorbeeld een geit kopen voor herders in Mali (25,-), of een schoolbord (29,-). Met zo’n cadeau hebben jullie een topdag en doe je mensen aan de andere kant van de wereld ook nog eens een plezier.

Een toptrouwdag voor jullie, een mooi cadeau voor een herder in Mali. Foto: (c) 2010 Kkirugi via Flickr.

Wat vragen jullie? Hebben jullie misschien al een online cadeaulijst en hoe bevalt die? Heb je misschien nog vragen over het gebruik van de Zankyou cadeaulijst? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten of open een topic op het Zankyou Forum!

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie