Professionele visagie = stralende make-up op je trouwdag

Bij een geweldige bruiloft moet alles tot in de puntjes geregeld worden. De catering, de trouwjurk, de locatie, noem maar op. Net zo belangrijk, maar vaak over het hoofd gezien, is de make-up van de bruid. Een professionele visagiste & haarstyliste kan je helpen er de hele dag stralend en verzorgd uit zien! Liesbeth Dubelaar, is zo´n professional en zij deelt in deze Guestblog wat ´kneepjes uit het vak´ met ons!

Visagie en Hairstyling: Liesbeth Dubelaar. Foto: Mon et Mine
  • Alles naar jouw wens

Een professionele visagiste luistert naar de wensen van de bruid. De meeste bruidjes willen vooral zichzelf blijven en er natuurlijk uitzien. Vrouwen die gewoonlijk geen foundation dragen, zijn bang dat dit aanvoelt als een dikke laag op het gezicht. Dit is absoluut niet het geval, als je maar wel de juiste producten gebruikt. Zo is de naturel look met volle wimpers heel erg in bij aanstaande bruiden. Maar, alles kan, zo zacht of heftig als je zelf wilt. Want het is jouw bruiloft, dus kies voor iets wat jíj echt graag wilt. Je trouwt tenslotte (meestal) maar één keer!

Visagie en Hairstyling: Liesbeth Dubelaar. Foto: Mon et Mine
  • Voorbereiding: wat wil ik?

In de aanloopfase naar de bruiloft adviseer ik de bruiden foto’s van kapsels en make-up te verzamelen, ook kapsels/make-up waarvan de bruid denkt dat dit bij haar niet kan of staat. Vaak bestaat de verzameling uit allemaal dezelfde soort kapsels en make-up. Op deze manier kom ik erachter wat de bruid zelf graag zou willen. Tevens geef ik tips voor de verzorging van de huid, zodat de huid in goede conditie komt voor de proefsessie en de grote dag.

Visagie en Hairstyling: Liesbeth Dubelaar. Foto: H Dubelaar
  • Proefsessie make-up

Een aantal weken voor de bruiloft spreek ik met de bruid af voor een proefsessie. Langzaam bouwen we samen de make-up op.  Ik zet een grote spiegel op tafel, zodat het resultaat goed bekeken kan worden. Ik begin met lichte make-up, stap voor stap ga ik verder. De bruid kijkt de hele tijd mee en er worden steeds dingen aan de make-up toegevoegd of weer weggehaald. We maken keuzes tussen bijvoorbeeld bruine of zwarte mascara, wel of geen eyeliner en zachte natuurtinten of intense kleuren. Wanneer de wimperstukjes worden aangebracht krijgt de bruid gelijk een mooiere oogopslag die ook zichtbaar is bij de bruidsfotografie.

  • Een stralende bruid

De make-up van de bruid moet passen bij haar persoonlijkheid, dus daar stem ik mijn make-up op af. Tijdens de proefsessie wordt wel eens een zus of vriendin meegenomen, zij willen vaak graag dezelfde make-up, dan laat ik stiekem aan de bruid merken dat haar make-up niet overtroffen kan worden! Voor mij is de proefsessie gelukt wanneer de bruid naar zichzelf in de spiegel kijkt en gaat stralen.

Visagie en Hairstyling: Liesbeth Dubelaar. Foto: Eppel Fotografie
  • De dag zelf

Ik help de bruid vaak ook met het aankleden, het bevestigen van de accessoires en het vastmaken van de sluier. Tenslotte worden alle ontblote delen als decolleté, armen en schouders bij de make-up getrokken door middel van crème, met of zonder glimmer. Het is belangrijk dat de kwaliteit van de make-up goed is, zodat het blijft zitten van ’s ochtends tot ’s avonds laat. Ik adviseer ook bij de aanschaf van poeder en lipgloss, dit is namelijk het enige wat de bruid op de dag zelf bij moet houden. Dit is belangrijk zodat de bruid niet met een glimhoofd op de foto komt, maar wel met mooie glanzende lippen. Op de trouwdag zelf ziet de make-up er altijd nóg beter uit dan bij de proefsessie. Dit komt natuurlijk door de zogenaamde ‘wedding vibe’ die er hangt!

 


Guest blogger: Liesbeth Dubelaar is expert op het gebied van Bruidsvisagie en Hairstyling in ’t Gooi.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Comentaar (2)

43323
22 dec 2011

Iemand enig idee hoe duur zo’n sessie is? x

Antwoorden
info2
22 dec 2011

Hai, dank je voor je vraag.
Ik stuur iedereen met alle plezier vrijblijvend een prijslijst (mail hiervoor aub naar info@liesbethdubelaarvisagie.nl), ik mail dan direct terug.
Je kunt op mijn site ook de uitleg zien over de kosten, bij rubriek ‘De toegevoegde waarde, waar betaalt u eigenlijk voor?’ op http://www.liesbethdubelaarvisagie.nl/Bruidsvisagie—Hairstyling.html
Ik hoop dat ik je vraag hiermee toch (deels) heb beantwoord. Vreindelijke groetjes, Liesbeth Dubelaar.

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie