Project wedding: 7 tips voor een goede voorbereiding

Meer lezen “”
Het begint allemaal met een goede voorbereiding Foto: eppel.nl

Project Wedding: Over liefde, creativiteit, organisatie en zaken

Een bruiloft plannen vergt zowel liefde, creativiteit, organisatie en een zakelijke insteek. Pak je pen en papier er maar bij want hoe je die zaken nu combineert, lees je hieronder.

  • 1. Tick-tock…

Dat je op tijd moet beginnen met plannen voor je bruiloft is een bekend gegeven. Vooral locaties zijn soms al een jaar van tevoren geboekt. Toch heeft lang niet ieder bruidspaar 9 maanden nodig om hun bruiloft te plannen. Vooral niet als je creatief bent! Trouwen en feesten in je eigen tuin is namelijk helemaal hip en daar heb je geen boeking voor nodig! Zei iemand “kostenbesparing”?

Hipper dan hip: trouwen in je eigen tuin! Foto: eppel.nl
  • 2. To do lijstjes

Er is niets fijner dan het zoveelste punt van je lijstje te kunnen afstrepen: check! Dit geeft je overzicht en rust en voorkomt het potentiële gevaar te veranderen in een bridezilla!

  • 3. Wees lekker eigenwijs

Doe de dingen lekker op je eigen manier. Ook al trouwt heel Nederland zus-of-zo, wanneer jullie het anders in je hoofd hebben, kijk dan vooral of je het op die manier kunt realiseren. Niemand zit immers te wachten op de zoveelste bruiloft die lijkt op de vorige! Geef er dus vooral je eigen draai aan.

Lekker eigenwijs Foto: eppel.nl
  • 4. Zakelijk zijn

Je ontkomt er niet aan; prijzen opvragen, eventueel onderhandelen, afspraken maken, contracten sluiten etc. Dit is niet voor iedereen gesneden koek maar oh-zo belangrijk. Zowel jullie als de leverancier moeten precies weten waar je aan toe bent. Vraag dus gerust door want jou vragen zijn belangrijk!

  • 5. Betrek vriendinnen

Bij bijvoorbeeld het maken van de decoratie voor het diner of feest. Diy (= do it yourself) gaat nou eenmaal erg goed samen met vriendinnen, kletsen en een heerlijke high tea!

De mooiste decoraties maak je samen met je beste beste vriendinnetjes Foto: eppel.nl
  • 6. Vervelendste voor het laatste?

Doe maar niet. Kijk, dat je als eerste een afspraak inplant om een trouwjapon uit te zoeken, neemt niemand je kwalijk. Hier heb je immers al je hele leven van gedroomd! Toch is het niet handig de minder leuke zaken uit te stellen. Bijvoorbeeld die laatste paar kilo’s afvallen, offertes opvragen of het vaststellen en beheren van het budget.  Ga ervoor!

  • 7. Love moments

Op de bruiloft zowel als daarvoor! De tijd voor de grote dag aan is een hele spannende tijd waarbij er nogal wat op je pad komt. Creëer dus je eigen momentjes samen, ook tijdens het plannen en organiseren. Neem onderweg naar die afspraak op locatie lekker de tijd voor elkaar en praat niet alleen maar over de planning van de bruiloft maar vooral ook over wat je aanstaande bezig houdt en hoe hij het ervaart. Love is in the air al ver voor de bruiloft!

Wat zijn jouw tips om praktisch en creatief je bruiloft voor te bereiden?

Of wil je nog meer tips en trucs bij het organiseren van je bruiloft? Laat een reactie achter, ik help je graag verder.

Foto’s: Eppel Fotografie


 Olivia is expert in het zoeken van leveranciers voor je bruiloft.

Ben jij ook een expert op het gebied van bruiloften en wil je voor Zankyou schrijven? Neem contact met ons op.

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie