Samen slapen de nacht voor de bruiloft? Onze lezers geven antwoord!

Zoals jullie weten zijn onze sociale media een soort van kookpot voor de vragen die we van jullie krijgen. Door middel van foto’s, artikelen en enquêtes praten we met bruidsparen om  hun mening te weten te komen over thema’s die verbonden zijn met de bruidswereld. In dit geval hebben we jullie gevraagd of jullie wel of niet samen zouden slapen de nacht voor de grote dag. De meerderheid heeft laten weten verschillende wegen te kiezen.

De uitslag ligt heel dicht bij elkaar, unanimiteit is ver te zoeken. Na een uitputtende hertelling kunnen we definitief stellen dat ‘nee’ heeft gewonnen. Maar slechts door één stem meer. Waarom? Jullie antwoorden hebben ons de volgende conclusies laten trekken.

Waarom is het beter om NIET samen te slapen

Bijna iedereen die heeft gekozen voor ‘nee’ zegt dat dit te maken heeft met de emoties en de zenuwen. Omdat het om een definitieve en belangrijke stap gaat, is het goed deze vonk of spanning te behouden tot het op het laatste moment. Geniet van je laatste moment alleen, zodat je uiteindelijk alleen maar meer uitkijkt naar het moment om je aanstaande te zien en samen aan een nieuw leven te beginnen. De romantici onder ons, de personen die geloven in de magie van deze kleine momenten, kiezen meestal voor dit einde van het leven als ongetrouwde.

Foto: IN-Fotodesign

Alternatieve plannen in het huis van altijd

Andere personen verkiezen tijd doorbrengen met hun familie boven de rust van het alleen zijn. Onder vrouwen is het typisch om tijd met moeders en zussen door te brengen; uren pratend voor het slapen gaan. Dat willen zeggen praten over onderwerpen die alleen zij begrijpen omdat ze elkaar door en door kennen. Je even een klein jongetje of meisje voelen, is een cadeautje dat je moet openmaken op zulke momenten. De mannen brengen tijd door met broers die gekke dingen doen. Zoals altijd maken de vaders en moeders gebruik van het moment om de stem van de ervaring te laten spreken en geven hun laatste adviezen over het huwelijk en de liefde. Jij beslist, want je weet het al allemaal, maar het is nooit slecht om te luisteren naar hen die je voorgingen.

Lees ook: Zeven liefdeslessen die we van onze ouders hebben geleerd!

Foto vía Shutterstock: Pavel Yavnik

Diegenen die wel liever samen slapen

Ook al hebben de nee-stemmers gewonnen, het ‘ja’ had bijna gewonnen en ook deze stemmers hebben hun motieven. Sommigen willen gewoon niet een moment met hun partner missen, zeker omdat ze voelen dat het heden al onderdeel is van de toekomst. Als je al samen hebt gewoond, weet je dat er niets beters is dan slapen in je eigen bed omdat je zo het beste uitrust natuurlijk al helemaal als je slaapt naast een persoon van wie je houdt. Het komt je rust ten goede en dat zorgt ervoor dat je helemaal klaar bent voor de grote dag, met dezelfde zenuwen als de nee-stemmers, maar toch goed voorbereid. Bovendien gaan veel paren voor de optie om van tevoren in een hotel te slapen, op die manier kunnen ze dichter bij de bruidslocatie slapen.

Foto: Elisabeth van Lent

Diegenen die niet samen slapen

De zenuwen spelen een dominante rol op de dag van de bruiloft, maar ook al maanden daarvoor. Gedurende de voorbereidingen en wanneer de grote dag nadert, is het moeilijk sterk te blijven als alle plannen veranderen. Dus als je de laatste slaap bijna niet lijkt te vatten, nachtmerries voelt opkomen, en met grote ogen naar het plafond staart, probeer dan te ontspannen met meditatie, ademhalingsoefeningen en andere technieken om te relaxen.  Natuurlijk heb je die geleerd voor de grote dag! Je moet natuurlijk schitteren en wil geen wallen onder je ogen hebben op dit unieke evenement! Ontdek: Drie tips om te ontspannen voor de grote dag.

Foto: LNRD Photography

En jij? Als je niet hebt kunnen deelnemen aan onze enquête wil dat niet zeggen dat je je mening niet kunt geven, maak gebruik van dit artikel en geef jouw mening hieronder. Zou je samen slapen voor of na de bruiloft? Wat deed je? Wachtte je liever? We zijn een en al oor!

Lees ook: De huwelijksnacht, verwachtingen vs. realiteit

Auteur: Eline Dabekaussen

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie