Schenk goede wijn en je bruiloft is compleet!

De Wijnschuur in Nes aan de Amstel bestaat al 43 jaar. Toen de vorige eigenaar Wil Nieuwendijk met pensioen ging kon Dennis Wiersema het overnemen. De Wijnschuur heeft een enorm breed en gevarieerd assortiment van ruim 900 soorten wijnen uit verschillende landen. Dennis ziet het als zijn belangrijkste taak mooie wijn toegankelijk te maken voor een groot publiek. En dat gebeurt als je mooie wijnen mag schenken op feesten en partijen. Volgens Dennis is een feest zoals een bruiloft pas echt af als de wijnen goed zijn.

dewijnschuur.nl
  • Wat wordt er vooral geschonken op bruiloften?

Prosecco is nog steeds helemaal in. Er zijn mensen die inmiddels zijn overgestapt naar Cava, maar prosecco is door de goede prijs-kwaliteit verhouding gewoon ontzettend populair. De bruiloften in het wat duurdere segment kiezen natuurlijk voor een goede champagne, maar voor de ‘normale’ Nederlander is dat net wat te duur. Ik vind het persoonlijk heel leuk als de prosecco behalve in kwaliteit heel goed is, ook een mooie uitstraling heeft. Voor huwelijken, feesten en partijen verkoop ik veel het merk CdP. Die heeft uitbundige flessen in de kleuren wit, roze en zwart. Prosecco drink je natuurlijk niet de hele avond, al kan dat wel. Meestal kiezen we voor een lekker aperitief. Ik zeg met nadruk ‘we’ omdat ik alles met het paar bespreek. Ze komen bij mij in de Wijnschuur en dan gaan we proeven. Tot we een lekkere wijn hebben gevonden. Wat je tegenwoordig veel ziet is de Portugese wijn vinho verde; groene wijn. Het is een sauvignon achtige ‘crispy’ wijn. Lekker droog en fris. Een andere populaire wijn is de Oostenrijkse Gruner Veltliner. Ontzettend smaakvol en kruidig.

  • Hoe belangrijk is een goede wijn op je bruiloft?

Ik zie wijn als het visitekaartje van het bruidspaar. Wijn is emotie en beleving. Als het paar een goede smaak heeft kan ze dat laten zien met de wijn die ze schenken. Het aller mooiste is de perfecte wijn-spijs combinatie. Ik bespreek met het paar welke gerechten geserveerd gaan worden en daar zoek ik de beste wijn bij. Ik heb het een keer meegemaakt dat er zo’n ingewikkeld gerecht werd geserveerd dat ik enorm lang moest nadenken en proeven voordat ik de perfecte wijn had gevonden. Uiteindelijk lukte dat en kreeg ik later gasten van die trouwerij in mijn winkel omdat ze zo hadden genoten van de wijnen die er werden geschonken. Dat is een compliment voor mij maar ook voor het bruidspaar.

  • Jij regelt dus het proost-moment, het aperitief, de wijn bij het diner en de wijnen voor op het feest?

Ja, het hele plaatje. Wat ik steeds vaker zie is dat het bruidspaar kiest voor een zogenaamd ‘walking dinner’. Het is heel leuk daar een wijnproeverijtje bij te doen. Zo kan ik ook veel van mijn wijnen in de etalage zetten. Wijn proeven is sowieso heel gezellig om te doen. En de gasten leren elkaar kennen, hebben iets om over te praten, kortom: perfect voor een bruiloft!

Voor meer informatie check je de website: www.dewijnschuur.nl


Frauke van Hulten

Guest bloggerFrauke interviewt voor Zankyou regelmatig iemand die werkt in de trouwbranche. Zelf is Frauke schrijver en coach. Ze maakt persoonlijke glossy’s over verschillende onderwerpen waaronder ook trouwglossy’s. Een glossy van jullie huwelijk met reportages, interviews en prachtige foto’s? Ga naar haar website!

 

 

 

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie